Problem jak w wielu innych 2.0 8V, opisywany już wiele razy lecz przeczytałem wszystko i nigdzie nie znalazłem odpowiedzi...
Falujące obroty wyeliminowałem przez czyszczenie przepustnicy, potem było idealnie przez 2 miesiące aż zaczął się delikatnie dusić, spadały obroty i nierówno pracował ale przechodziło. Teraz dzieję się tak częściej chociaż czasem zdarza się że pracuje normalnie, zdjąłem rurę dolotu bo myślałem że jest nieszczelna, założyłem ładnie od nowa i przechodziło... na 2 dni. Zdjąłem i założyłem jeszcze raz, znowu dzień dobrze, pojeździłem po mieście i znowu głupieje. Chodzi jakby na 3 cylindry albo obroty głupieją, czasem przykopci, spalanie pokazuje 16l, na pb i lpg jest tak samo... Kable, świece, kopułka, palec nowe, cewka ma pół roku, przepustnica i przepływka wyczyszczone (co nie znaczy oczywiście że muszą być sprawne), dolot szczelny, lpg sekwencja niedawno po przeglądzie, vag pokazuje tylko błąd sondy co przy gazie jest normalne i zaworu egr( przecież takiego nie ma w tym silniku?) i już nie mam pomysłów a nie chce pół samochodu wymieniać...
2.0 ADY nierówna praca, gaśnie, spadają obroty
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
moje GTI Edition... http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=409688" onclick="window.open(this.href);return false;
- rysiektr
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
egru nie ma ale jest zawór który jest w 1 przewodem wpięty w dolot 2 do filtra węglowego, zrób tak:przemo87 pisze:i zaworu egr
odepnij od tego zaworu przewód gumowy idący do przepustnicy i zaślep go przy przepustnicy i zobacz czy się poprawiło
zależy od instalacji i jej ustawienia - u mnie błędów tego typu nie ma a mam sekwencjęprzemo87 pisze:tylko błąd sondy co przy gazie jest normalne
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=164952 mój były golf
Dzikun Performance - swapy silników VAG
adaptery do obrotomierza 1.8T VR5 VR6 R32 golf mk1 mk2
M 3.8.X, ME 7.X.X, MED 9.1 immo off, usuwanie sond, błędów DCT, dogrywanie LC, POPS & BANGS itd.
elektryka/wiązki do swapów wysyłkowo
Dzikun Performance - swapy silników VAG
adaptery do obrotomierza 1.8T VR5 VR6 R32 golf mk1 mk2
M 3.8.X, ME 7.X.X, MED 9.1 immo off, usuwanie sond, błędów DCT, dogrywanie LC, POPS & BANGS itd.
elektryka/wiązki do swapów wysyłkowo
Dzięki rysiektr, myślałem nad tym co to właściwie jest, jak zacznie głupieć to sprawdzę tak jak napisałeś bo chwilowo chodzi dobrze...
Rychu czy chodzi o ten zawór zaznaczony na czerwono i zaślepić wejście do przepustnicy- zielone zaznaczenie? bo jak tak to po tej operacji chodzi tak samo nierówno...
Rychu czy chodzi o ten zawór zaznaczony na czerwono i zaślepić wejście do przepustnicy- zielone zaznaczenie? bo jak tak to po tej operacji chodzi tak samo nierówno...
moje GTI Edition... http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=409688" onclick="window.open(this.href);return false;