brak płynu chłodniczego
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
brak płynu chłodniczego
Witam, parę dni temu zmieniłem płyn chłodniczy, wlałem prawie 5l, zostało 0,5l, po paru dniach zauważyłem że słabo mi grzeje ogrzewanie i temperatura poszła ponad połowę skali gdzie wcześniej stała pionowo, więc zerknąłem w zbiornik płynu, a tam pusto, co się stało z płynem, ile tam w końcu wchodzi?
Nie zlokalizowałem żadnych wycieków, sucho.
Pod korkiem oleju nie ma mazi, ani w oleju płynu. Na łączeni bloku i głowicy sucho
Nie zlokalizowałem żadnych wycieków, sucho.
Pod korkiem oleju nie ma mazi, ani w oleju płynu. Na łączeni bloku i głowicy sucho
-
- Użytkownik
- Kontakt:
brak płynu chłodniczego
Odkręciłeś ogrzewanie na max jak wlewałeś płyn?kali1209 pisze: po paru dniach zauważyłem że słabo mi grzeje ogrzewanie
Najlepszy układ to...Żona w domu, a kochanka w garażu..
(tylko dlaczego obie są tak drogie w utrzymaniu?)
(tylko dlaczego obie są tak drogie w utrzymaniu?)
Re: brak płynu chłodniczego
a co ma odkręcenie ogrzewania na max przy wlewaniu płynu?lukasz.gtd pisze:
Odkręciłeś ogrzewanie na max jak wlewałeś płyn?
- Paweł Marek
- V.I.P.
brak płynu chłodniczego
wchodzi 5,5 litra, cały spuścisz kiedy odepniesz oba węże od pompy nie tylko ten idący od chłodnicy ale i ten drugi dochodzący do pompy bliżej bloku silnika. Szukaj wycieku jesli ubyło
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Paweł Marek
- V.I.P.
brak płynu chłodniczego
więc zacznij od dolania i obserwuj dalej. Po wymianie płynu układ się musi odpowietrzyć i poziom płynu spada, trzeba więc po odpowietrzeniu dolać do kreski
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
brak płynu chłodniczego
temat do zamknięcia, wczoraj stwierdziłem że pompa wody do wymiany, ciekła leciutko, więc wszystko jest już ok