Plyn chlodniczy kapie

Tutaj piszemy o problemach dotyczących silników benzynowych

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, Haki, Qto, VIP

Awatar użytkownika
Lu4Ke
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Posty: 536
Rejestracja: pn sie 31, 2009 21:08
Lokalizacja: Krakow

Plyn chlodniczy kapie

Post autor: Lu4Ke » czw sie 16, 2012 10:29

WITAM

juz nie mam sily ... z 5 razy mi juz robili z tym, za kazdym razem sa wycieki, raz poszla nowa pompa wody, potem przeplywomierz potem jakas uszczelka , za kazdym razem mecher mowi ze cos innego :banghead:

teraz znow kapie delikatnie, widze ze kropelki czerwonego plynu chlodniczego splywaja po skrzyni, dzieje sie to po ostygnieciu silnika, plynu duzo nie ubywa ale z czasem go ubedzie, plama plynu jest w miare centralnie z przodu pod skrzynia,
co najgorsze nie widac nigdzie wycieku,
chlodnica i nagrzewnica sa wporzadku

golfina 2000r 1.6 16v z instalacja CNG przebieg niby 170tys :satan: ale pewnie ma z 400 :hmm: , jezdze caly czas na benzynie.



Awatar użytkownika
lukasz3001
Ma gadane
Ma gadane
Posty: 190
Rejestracja: śr paź 05, 2011 10:17
Lokalizacja: Lubin

Plyn chlodniczy kapie

Post autor: lukasz3001 » czw sie 16, 2012 10:44

zostaje zlokalizowanie wycieku i naprawa albo dosypanie uszczelniacza do zbiorniczka wyrownawczego koszt 5zl na kazdej stacji jaki srebrny proszek, jak mi w poprzednim aucie uciekal plyn i nie moglem dojsc skad cieknie dosypalem mialem spokoj



Awatar użytkownika
marcin7x5
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Posty: 5961
Rejestracja: śr lut 23, 2011 13:14

Plyn chlodniczy kapie

Post autor: marcin7x5 » czw sie 16, 2012 11:22

Akurat tego sposobu to nie polecam. Sprawdż czy nie wycieka ci płyn spod czujnika temp cieczy ewentualnie na którymś z krućców w okolicach termostatu. Prawdopodobnie cieknie gdzies na jakimś oringu.



Awatar użytkownika
waski1
_
_
Posty: 3082
Rejestracja: ndz kwie 12, 2009 13:02
Lokalizacja: Kraków
Auto: Passat B7 , VW Country , Skoda 1000MB , Golf MK2
Silnik: CFGB
Kontakt:

Re: Plyn chlodniczy kapie

Post autor: waski1 » czw sie 16, 2012 11:25

Lu4Ke pisze:WITAM

juz nie mam sily ... z 5 razy mi juz robili z tym, za kazdym razem sa wycieki, raz poszla nowa pompa wody, potem przeplywomierz potem jakas uszczelka , za kazdym razem mecher mowi ze cos innego :banghead:

teraz znow kapie delikatnie, widze ze kropelki czerwonego plynu chlodniczego splywaja po skrzyni, dzieje sie to po ostygnieciu silnika, plynu duzo nie ubywa ale z czasem go ubedzie, plama plynu jest w miare centralnie z przodu pod skrzynia,
co najgorsze nie widac nigdzie wycieku,
chlodnica i nagrzewnica sa wporzadku

golfina 2000r 1.6 16v z instalacja CNG przebieg niby 170tys :satan: ale pewnie ma z 400 :hmm: , jezdze caly czas na benzynie.
Chcesz to zapraszam do nas bo widzę że jesteś z Krakowa oglądniemy zobaczymy skąd ci to ucieka ten płyn za diagnozę nic nie zapłacisz .


http://www.monsterserwis.pl/

daszma2
Mały gagatek
Mały gagatek
Posty: 68
Rejestracja: czw gru 30, 2010 11:52
Lokalizacja: Cieszyn

Plyn chlodniczy kapie

Post autor: daszma2 » czw sie 16, 2012 12:21

Sprawdź kruciec układu chłodzenia. U mnie też delikatnie kapało i to właśnie było to. Musiałem wymienić cały kruciec, nie jest on drogi. Pod tym linkiem możesz zobaczyć gdzie się znajduje akurat dotyczy to silnika 1.6 AKL i jak się go wymienia :)

http://www.skodaczesci.pl/porady/skoda/Octavia/90



Awatar użytkownika
PinkFloyd
Lord GTI
Lord GTI
Posty: 3551
Rejestracja: wt paź 17, 2006 08:53
Lokalizacja: USA

Plyn chlodniczy kapie

Post autor: PinkFloyd » czw sie 16, 2012 12:32

ja kiedys też szukałem, na allegro kupilem srodek fluorescencyjny, dodałem do płynu, nastpenego dnia jak sie roszedł po ostygneciu po ciemku z lampa i znalazłem gdzie wyciekał- zostawił nalot który sie zabarwił



Awatar użytkownika
tomcio06750
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 280
Rejestracja: ndz maja 22, 2011 12:07
Lokalizacja: Szczecin/Świdwin/Połczyn Zdrój

Plyn chlodniczy kapie

Post autor: tomcio06750 » sob sie 25, 2012 20:48

kruciec wody kolego ja wlasnie dzis usunęłem taka usterke w swoim mk4 2.0 objawy byly dokladnie takie same jak u ciebie koszt 15 zl oczywiscie bez robocizny:) pozdrawiam...



Misio1988
Mały gagatek
Mały gagatek
Posty: 101
Rejestracja: ndz paź 24, 2010 21:10
Lokalizacja: Brzesko

Plyn chlodniczy kapie

Post autor: Misio1988 » śr wrz 26, 2012 14:58

mam pytanie gdyz tez ucieka mi plyn chlodniczy gdzies pod spodem, nie moge zlokalizowac gdzie.. czy w tdi jest tez taki krociec?
dokladniej mk 4 1.9 90 km



Awatar użytkownika
waski1
_
_
Posty: 3082
Rejestracja: ndz kwie 12, 2009 13:02
Lokalizacja: Kraków
Auto: Passat B7 , VW Country , Skoda 1000MB , Golf MK2
Silnik: CFGB
Kontakt:

Plyn chlodniczy kapie

Post autor: waski1 » śr wrz 26, 2012 15:02

Misio1988 pisze: czy w tdi jest tez taki krociec?
Jest.


http://www.monsterserwis.pl/

Misio1988
Mały gagatek
Mały gagatek
Posty: 101
Rejestracja: ndz paź 24, 2010 21:10
Lokalizacja: Brzesko

Re: Plyn chlodniczy kapie

Post autor: Misio1988 » śr wrz 26, 2012 15:16

waski1 pisze: Jest.
a czy moglbys mi mniejwiecej nakreslic jak wyglada lub podac jakis link?
sory ze takie pytania ale mechanikiem to ja nie jestem, a chcialbym kupic;p



Awatar użytkownika
waski1
_
_
Posty: 3082
Rejestracja: ndz kwie 12, 2009 13:02
Lokalizacja: Kraków
Auto: Passat B7 , VW Country , Skoda 1000MB , Golf MK2
Silnik: CFGB
Kontakt:

Re: Plyn chlodniczy kapie

Post autor: waski1 » śr wrz 26, 2012 15:21

Misio1988 pisze:
waski1 pisze: Jest.
a czy moglbys mi mniejwiecej nakreslic jak wyglada lub podac jakis link?
sory ze takie pytania ale mechanikiem to ja nie jestem, a chcialbym kupic;p
Proszę bardzo:
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=226486" onclick="window.open(this.href);return false;


http://www.monsterserwis.pl/

Awatar użytkownika
Lu4Ke
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Posty: 536
Rejestracja: pn sie 31, 2009 21:08
Lokalizacja: Krakow

Re: Plyn chlodniczy kapie

Post autor: Lu4Ke » czw paź 04, 2012 09:19

golfik wyleczony :) jak narazie nie kapie...

przyczyna - wymiana 3ech oringow kolo termostatu



Misio1988
Mały gagatek
Mały gagatek
Posty: 101
Rejestracja: ndz paź 24, 2010 21:10
Lokalizacja: Brzesko

Plyn chlodniczy kapie

Post autor: Misio1988 » ndz paź 07, 2012 22:08

hej kapie mi plyn chlodniczy z jednego z tych 2 miejsc, pytanie co to za przewody i jakie tam oringi podchodza.. ma ktos pomysl??

Obrazek



ODPOWIEDZ

Wróć do „Benzyna”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Google Adsense [Bot], rolmik i 5 gości