1.4 16v Przy zmienie biegów skaczą obroty
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam, problem ja kw temacie, walcze z tym już troche, ale nadaj tak o 300-400 obrotów przy zmienie biegów mi skacze. Czy koneiczna będzie wymiana przepustnicy? czyszczenie nic nie dało...
Ewentualnie może macie jakies inne przyczyny takiego skakania?
Na komputerze pokazuje mi błąd w egr ale egr jest zaślepiony
Ewentualnie może macie jakies inne przyczyny takiego skakania?
Na komputerze pokazuje mi błąd w egr ale egr jest zaślepiony
- stonefree
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Jaki masz kod silnika? Tutaj EGR może być sterowany elektrycznie, i mimo,że go zaslepiłeś, może wprowadzać zakłócenia w pracy układu sterowania silnikiem.jerez pisze:pokazuje mi błąd w egr ale egr jest zaślepiony
A adaptacja jest poprawna?jerez pisze:Czy koneiczna będzie wymiana przepustnicy? czyszczenie nic nie dało...
W ksiązce serwisowej mam 1j1 AH, jak tutaj jest sterowany egr?
Nie przeprowadzałem adaptacji przepustnicy.Mój błąd. Czym to zrobi najlepiej? (mam kabel obd II)
Nie przeprowadzałem adaptacji przepustnicy.Mój błąd. Czym to zrobi najlepiej? (mam kabel obd II)
Jak masz kabel i program do diagnozowania błedów to zrob to wg procedury umieszczonej na forum. Silnik pewnie masz AHW?
Re: 1.4 16v Przy zmienie biegów skaczą obroty
Dobra, to zrobie tak jak na forum jest napisane. Vag-com'em sie spróbuje połączyc. Dam zna co z tego wyszło.
a jak egr jest sterowany elektronicznie to co wtedy?
a jak egr jest sterowany elektronicznie to co wtedy?
To nic. Skoro i tak masz bład to musisz go skasowac bo inaczej nie przyjmie ci procedury adaptacji. Zanim zaczniesz to spróbuj jeszcze odpiąc wtyczkę z egr i zobacz co będzie się działo podczas zmiany biegów.
A jakie masz obroty biegu jałowego na rozgrzanym silniku? Czy też falują?
A jakie masz obroty biegu jałowego na rozgrzanym silniku? Czy też falują?
-
- Ma gadane
- Auto: Leon 1M 1.4 16V
- Silnik: AXP
Jak ma egr elektryczny, a ma. To nie możesz zaślepić- będzie walił non stop błędy.
Wykręć go, umyj dobrze, zamontuj i zaadoptuj wszystko- przepustnicę i zawór egr.
PS. światła stop ci świecą?
Wykręć go, umyj dobrze, zamontuj i zaadoptuj wszystko- przepustnicę i zawór egr.
PS. światła stop ci świecą?
Myślcie ludzie to nie boli!!!
Chcesz się podpiąć pod VAGa? Daj znać!
Chcesz się podpiąć pod VAGa? Daj znać!
na luzie obroty spadają do 750 może 780 i nie falują. Po odłączeniu egr żadnych zmian, dalej skaczą przy zmianie. Kupie w nastepnym tyg kabel vag z allegro bo w miare tanio jest to dam znać
-
- Mały gagatek
czy jest tam czujnik wciśnięcia pedału sprzęgłą? obroty falują przy wciśnięciu sprzęgła?
Re: 1.4 16v Przy zmienie biegów skaczą obroty
jest, on sie jakoś stoper nazywa, niedroga rzecz, wymieniony już został i nic nie naprawił