Problem z ciepłym silnikiem!

Tutaj piszemy o problemach dotyczących silników benzynowych

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Zajsmer91
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Zajsmer91 » wt sty 03, 2012 20:52

Witam Forumowiczów!!! Posiadam golfa 1.8 z gazem 90 km..instalacja gazowa drugiej generacji..problem jest tego typu ze golf nie chetnie odpala na zimnym silniku tzn falowanie obrotow, gasnie, obroty ok 800. Z reguly przy zimnym silniku uda sie jakos odpalic i po przelaczeniu na gaz jest pozornie dobrze. jednak po przejechaniu niewielkiej odleglosci przelaczajac na benzyne autko dlawi sie nie ma mocy i najczesciej gasnie. Gdy silnik sie rozgrzeje (10-15 km) moge zapomniec o ponownym odpaleniu do nastepnego dnia..Mechanik stwierdzil wade "wtryskarki" tak to nazwal ktora zreszta wymienil..lecz nadal jest to samo..pompa paliwa chodzi ale nie wiem czy nie slychac jej zbyt glosno;/ prosze o jakies porady bo rece opadaja...Pozdrawiam

Awatar użytkownika
piotrek gti_abf
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: piotrek gti_abf » śr sty 04, 2012 20:22

A jak tam świece, przewody W N, kopułka, palec? Jeśli będą walnięte przewody to napewno będzie niechętnie odpalał, a jak jest duża wilgotność powietrza to dopiero będzie szalał. A to że nie odpala na ciepłym to może moduł zapłonu pada.

Zajsmer91
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Zajsmer91 » czw sty 05, 2012 20:51

Świece nowe, kable kopułka palec ok.. nie wiem jak właśnie z tym modułem zapłonu a jak można by to sprawdzić??

Awatar użytkownika
piotrek gti_abf
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: piotrek gti_abf » pt sty 06, 2012 12:28

Jak sprawdzić tego nie ja wiem :jezor: może ktoś inny z forum wie, jak masz możliwość to podmień od kogoś

ODPOWIEDZ

Wróć do „Benzyna”