Czy to już remont silnika 1.4 16V ?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Mam problem i chciałem się zapytać, czy to już remont mojego silnika w mk4 1.4 16V. Trzęsie autem jak zimny to chce go z budy wyrwać jak trochę się zagrzeje to już mniej ale czuć na niskich obrotach jak zatrzęsie przy tym burknie z rury, tak jak by nie palił na wszystkie, więc świece wymieniłem, paliwo wlałem shell v-power racing (bo myślałem że wina paliwa) i nic. Ale pojechałem do mechanika i co: po pierwsze chyba jest słabszy, zaczął brać 1l ojeju na 1000 (może norma ale dziwna), z odmy leci dym i z komory silnika ja korek odkręce, na starych świecach był nagar dość gruby, no i kompresja wyszła na dwóch tłokach chyba mała (na 1 tłoku 10 bar, na 2 tłoku 12 bar, na 3 tłoku 9 bar, na 4 tłoku 12) czyżby to już silnik się kończył (tak mechanik powiedział), przejechane 155 tys. ale pewnie ma więcej mówiło już paru mechaników ? i to trzepanie z poburkiwaniem z rury czy też będzie raczej od tego że brak mu kąpresji czy od tego silnika ? za odp. dzięki !
MK4 1.4 16V 75KM (AKQ)
MK5 1.9 TDI 105KM (BKC)
MK7.5 1.4 TSI 150KM (CZDA)
MK5 1.9 TDI 105KM (BKC)
MK7.5 1.4 TSI 150KM (CZDA)
- mazi
- Forum Master
- Kontakt:
uszczelka pod głowicą? wymien to najpierw. u mnie to bylo nie palil na wszystkie gary trzesł sie itp.
Jak ucieka Ci ciągle płyn chłodniczy to może być to uszczelka pod głowicą.
Co do przebiegu to jest na pewno większy, ja u siebie mam 398tys km i jeszcze nic nie remontowałem.
Co do przebiegu to jest na pewno większy, ja u siebie mam 398tys km i jeszcze nic nie remontowałem.