Bardzo niskie obroty
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Bardzo niskie obroty
Witam oddałem golfa do mechanika ponieważ miał bardzo wysokie obroty w okolicach 2000 róznie czasami 1500 mechanik zdiagnozował silnik krokowy... po wymianie miał strasznie niskie obroty silnika mechanik powiedział ze silnik krokowy musi sie dotrzeć no ale jakoś już troche jeżdże i poprawy nie widze teraz bez gazu praktycznie nie chodzi... trzeba mu trzymać obroty czy to na gazie czy na benzynie silnik chodzi w miare równo ale jak sie mu trzyma gaz nie ma żadnej różnicy pomiędzy zimnym a ciepłym silnikiem cały czas ma w okolicach 500obr. i gaśnie... Silnik w golfie to 1.8 75 KM
Bardzo niskie obroty
Sprawdź czujnik temperatury, szczególnie jeśli są problemy z uruchomieniem zimnego silnika.
Bardzo niskie obroty
spróbuj na jałowych obrotach docisnąć "silniczek krokowy" w tym miejscu i w tą stronę co przepustnica jeśli się wysunie, i obroty wskoczą na normalny poziom to chyba wiem co to 

MK3 ADZ->AGU
Bardzo niskie obroty
jutro spróbuje z tym czujnikiem... a jak mam docisnąć ten silnik krokowy ??? tzn co mam zrobić jutro zapale go bez osłony przepustnicy na benzynie nic sie nie stanie nie ?? i zobacze jak podaje wtrysk... Czy krokowy jest do bani... hmm on od początku nie chodził jest to podróba bo oryginał 400zł :/ a gdzie jest ten czujnik tak przy okazji bo jeszcze nie szukałem go 

Bardzo niskie obroty
Chyba chodzi o to żebyś spróbował przymknąć bardziej przepustnicę łapiąc za tą część na której jest linka gazu i pchając ją w stronę silniczka krokowego. Czujnik temperatury jest na górnym wężu chłodnicy, dokładnie w króćcu z przodu głowicy.
Re: Bardzo niskie obroty
Nie panikuj, na razie zrób to co mówięlukasz025 pisze:Czy krokowy jest do bani... hmm on od początku nie chodził jest to podróba bo oryginał 400zł :/ a gdzie jest ten czujnik tak przy okazji bo jeszcze nie szukałem go

Nie bardzo. chodzi żeby popchnął miejsce gdzie przepustnica dotyka krokowca a nie samą przepustnicęevilenko pisze:Chyba chodzi o to żebyś spróbował przymknąć bardziej przepustnicę łapiąc za tą część na której jest linka gazu i pchając ją w stronę silniczka krokowego.

MK3 ADZ->AGU
Bardzo niskie obroty
obroty teraz nawet sie polepszyły ma w granicach 500obr ale nie gaśnie
ale jeszcze nie jest tak jak ma być czujnik temp jest dobry (po ok. 4min jazdy wskaźnik idzie na 70*C próbowałem ruszać tym krokowcem ( tą główką) na zgaszonym silniku bo troszkę źle sobie przeczytałem
jutro popróbuje na zapalonym. A jeżeli to było by to to ssarna1 co by było walnięte ??

Bardzo niskie obroty
Nic
wtedy wystarczy pokręcić trochę jedną śrubką (tzw. wkręt oporowy) właśnie na przepustnicy w miejscu w którym opiera się ona na krokowym.

MK3 ADZ->AGU
Dzięki panowie, ssarna1 zgadł
wystarczyło wkręcić tą śrubke i samochód chodzi
obyło sie bez wymiany wtryskiwacza który i tak by pewnie nie byl wymieniony...
Ps. jak rano zapale go to tak spadziście zakopci ( prawie jak diesel) ale to benzyna !!! co to może być ??? możliwe ze ten wtryskiwacz ??

Ps. jak rano zapale go to tak spadziście zakopci ( prawie jak diesel) ale to benzyna !!! co to może być ??? możliwe ze ten wtryskiwacz ??
Bardzo niskie obroty
chyba się pierścienie kończą i uszczelniacze na zaworach 
dużo ci bierze oleju?

dużo ci bierze oleju?
MK3 ADZ->AGU
no właśnie... uszczelniacze zaworowe były co ino wymieniane... (uszczelka pod głowicą nawaliła) płukało tłoka... ale zrobił to i chodził chwile... teraz jak mu dodam gazu to delikatna chmurka... i cały zresztą ukł. wydechowy jak w dieslu sadza etc. Możliwe że to bd uszczelniacze zaworowe... bo ten mechanik to chyba sie zna jak kura na jajku
raz w drugim golfie (III 1.9td ) wymienił rozrząd założył jakieś tani pasek i zerwało ( pół silnika do roboty) zrobił to i po ok 300km zaczeło sie koło rozlatywać ale zawiozłem do innego mechanika (tylko diesle robi) i chodzi super...

Bardzo niskie obroty
Kolega pisze że chmura czarna, ponieważ ma lpg to pewnie rozjechana adaptacja na benzynie i przez to niewłaściwy skład mieszanki.
Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców - Colin McRae