wywala wode zbiorniczkiem
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
wentylator załącza mi się gdzieś przy 95 stopniach ale pół litra już zdąży otwartym zbiorniczkiem uciec(gdy zamknięty to węże twardawe - im wyższa temp tym twardsze). dodam jeszcze że kontrolka od wody zaczyna migać tak przy 85-90 stopniach
- stonefree
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
To akurat może być norma, bo w układziej jest normalnie ciśnienie 1,2 - 1,5 bara .ostry pisze:gdy zamknięty to węże twardawe - im wyższa temp tym twardsze
Gaśnie, jak zdejmiesz wtyczkę ze zbiorniczka wyrównawczego?ostry pisze:kontrolka od wody zaczyna migać tak przy 85-90 stopniach
- centek1991
- Użytkownik
Mi jak Wywalało wode zbiorniczkiem to uszczelka pod głowica. wykrec swiece i krec na sucho i zobacz czy woda nie bedzie leciec przez odkrecony zbiorniczek wyrównawczy. jak bez swiec nie bedzie a z swiecami bedzie to uszczelka pod głowica.
Tak było u mnie
Tak było u mnie
Jest : Golf III GTI 2.0 8v
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=484487" onclick="window.open(this.href);return false; My GTI
ZAPRASZAMY
Był: VW GOLF 2 1.8 ABS ;]
2013 - I ZLOT VAG PERFORMANCE SQUAD, VW MANIA
2014 - ROZPOCZĘCIE SEZONU VAG FAMILIA IŁAWA, VAG STORY ZDBICE
2015 - II ROZPOCZĘCIE SEZONU VAG FAMILIA IŁAWA
GTI - Wyraża wiecej niz tysiąc słów
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=484487" onclick="window.open(this.href);return false; My GTI
ZAPRASZAMY
Był: VW GOLF 2 1.8 ABS ;]
2013 - I ZLOT VAG PERFORMANCE SQUAD, VW MANIA
2014 - ROZPOCZĘCIE SEZONU VAG FAMILIA IŁAWA, VAG STORY ZDBICE
2015 - II ROZPOCZĘCIE SEZONU VAG FAMILIA IŁAWA
GTI - Wyraża wiecej niz tysiąc słów
Re: wywala wode zbiorniczkiem
w zbiorniczku raczej nie ma żadnej wtyczki ale zobaczęstonefree pisze:To akurat może być norma, bo w układziej jest normalnie ciśnienie 1,2 - 1,5 bara .ostry pisze:gdy zamknięty to węże twardawe - im wyższa temp tym twardszeGaśnie, jak zdejmiesz wtyczkę ze zbiorniczka wyrównawczego?ostry pisze:kontrolka od wody zaczyna migać tak przy 85-90 stopniach
to chyba nie bo jak korek jest odkręcony a temperatura wzrasta to poziom płynu razem z nią i wywala. jak wywali te pół litra to potem mam spokój. zawsze muszę mieć te pół litra mniej bądź nie przekraczać temp 85 stopnijanek1350 pisze:Sprawdz oring w korku zbiorniczka wyrównawczego od jest czestym powodem.
uszczelka i głowica była wczoraj wymieniana. poprzednia głowica(pęknięta) miała świece czarne, ta ma coś jakby szarawe. problemy zaczynają się gdy woda osiągnie + - 85 stopni, wtedy zaczyna się podnosić - ona chyba po prostu zaczyna wrzećcentek1991 pisze:Mi jak Wywalało wode zbiorniczkiem to uszczelka pod głowica. wykrec swiece i krec na sucho i zobacz czy woda nie bedzie leciec przez odkrecony zbiorniczek wyrównawczy. jak bez swiec nie bedzie a z swiecami bedzie to uszczelka pod głowica.
Tak było u mnie
może to wina płynu? mam kulera
- janek1350
- VW MANIAK
- Kontakt:
mi też poziom płynu sie podnosi jak mam otwarty korek robi sie to tak przy 85stopni płyn niema nic wspólnego termostat sie otwiera ?
otwiera się bo wąż przy pompie jest na początku zimny a potem robi się ciepły, problemów z ogrzewaniem nie mam. jak mam zamknięty to też się podnosi i to znacznie ponad max
- janek1350
- VW MANIAK
- Kontakt:
mi tez sie podnosi troche za maks ale to tak sie bedzie robić bo płyn pod wpływem temperatury zwiększa swoją objętosc i dlatego stan sie podnosi.
- golfista_1993
- Mały gagatek
otry Piszesz że wymieniałeś uszczelkę pod głowicą, a została wcześniej głowica splanowana ? Jeśli nie, to być może uszczelka już padła przez nierówności na płaszczyźnie głowicy...
-
- Gadatliwa bestia
- Auto: Passat b5 fl 2003r Kombi
- Silnik: AZM
jak odkręcasz korek puszcza bańki na zapalonym? jak tak znaczy ze nie splanowali głowicy, a powinni i to jest powodem w 98% bo korek też możne być jednak winien
passat b5 115KM AZM 2003r
sam wymieniałem głowice i sam ją splanowałem. baniek w zbiorniczku nie mam. poprzednia głowica była pęknięta i węże aż rozrywało z tego ciśnienia, kopcił też na biało niesamowicie. teraz kopci tylko jak jest zimny:) a o co chodzi z tym korkiem?
-
- Gadatliwa bestia
- Auto: Passat b5 fl 2003r Kombi
- Silnik: AZM
uszczelka tam powinna być czasami się odkształca czasami pęka zmień korek i może będzie po problemie
passat b5 115KM AZM 2003r
na otwartym zbiorniczku wywala wodę a na zamkniętym nie więc chyba dobrze. martwi mnie jeszcze ta kontrolka wody, jak auto stoi np na światłach to miga - wentylator się włącza ale miga dalej. golf jest dobry tak po wsi pojeździć bo trasa odpada. nie nadążam go naprawiać, ale czego tu się spodziewać po 20-letnim samochodzie