ABU Słabszy gdy ciepły
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
ABU Słabszy gdy ciepły
Witam. Posiadam Golfa III 1.6 ABU Benz.+LPG i ostatnio wyczułem coś takiego dziwnego że jak się nagrzeje to tak jak by słabszy był i trochę wolniej wkręca się na obroty. Jak jest zimny to pracuje fajnie, równo i w miarę dynamicznie. Tylko po nagrzaniu się coś słabnie. Co mu może dolegać. Spotkał się kiedyś ktoś z czymś takim??
VW GOLF II 1.6 GTD
OPEL VECTRA A 2.0 115KM
VW GOLF III 1.6 PB+LPG
OPEL VECTRA A 2.0 115KM
VW GOLF III 1.6 PB+LPG
ABU Słabszy gdy ciepły
nie wiem bo na Benz nie jeżdżę dużo i nie mam porównania.
VW GOLF II 1.6 GTD
OPEL VECTRA A 2.0 115KM
VW GOLF III 1.6 PB+LPG
OPEL VECTRA A 2.0 115KM
VW GOLF III 1.6 PB+LPG
ABU Słabszy gdy ciepły
może być słaba kompresja , na zimnym silnika bedzie mocniejszy i żwawszy a na ciepym słabszy i mułowaty
ABU Słabszy gdy ciepły
CO do kompresji to bym powiedział że jest dobra bo w listopadzie robiłem mu taki gruntowny remont. tzn. Uszczelki, regeneracja głowicy, pasek, itp. A pojeździłem troszkę na Benz. i wydaje mi się że też troszkę słabnie ale nie w takim stopniu jak na gazie. Ma ktoś jeszcze jakieś wskazówki co do tego zjawiska.
VW GOLF II 1.6 GTD
OPEL VECTRA A 2.0 115KM
VW GOLF III 1.6 PB+LPG
OPEL VECTRA A 2.0 115KM
VW GOLF III 1.6 PB+LPG
ABU Słabszy gdy ciepły
Czujnik temperatury lub układ zapłonowy (cewka,kable) najpewniej się to tego przyczyniają
Numquam Desperaveris...
- Paweł Marek
- V.I.P.
ABU Słabszy gdy ciepły
daworz, to co zrobiłeś z silnikiem niema nic do szczelności tłok - cylinder. Sprawdź kompresję łącznie z próbą olejową i to na początek. Potem dopiero elektronika czyli jak napisano wyżej czujniki temperatury ew sonda
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
ABU Słabszy gdy ciepły
A jak sprawdzić tą kompresję. Pewnie potrzeba jakiś przyrząd?
VW GOLF II 1.6 GTD
OPEL VECTRA A 2.0 115KM
VW GOLF III 1.6 PB+LPG
OPEL VECTRA A 2.0 115KM
VW GOLF III 1.6 PB+LPG
Re: ABU Słabszy gdy ciepły
Tak potrzeba http://www.ceramizer.pl/content/view/37/74/" onclick="window.open(this.href);return false;daworz pisze:A jak sprawdzić tą kompresję. Pewnie potrzeba jakiś przyrząd?
Numquam Desperaveris...