Witam ! Jestem nowy na forum wiec nie wiem co i jak sie szuka .A więc problem mam taki : odpalę auto z rana pochodzi z 30 sekund i jakby mu sie konczylo paliwo i gasnie... za chwile odpalam jest git i znow gasnie . jak silnik jest rozgrzany to podczas jazdy nie mogę utrzymać go na obrotach np. jade sobie na 4 biegu 80 km/h chce go utrzymac na stalych obrotach , utrzymuje sie przez chwile i tak jak by mu sie paliwo konczylo a jak dam gaz do dechy to idzie . Filtr powietrza i paliwa byl zmieniony . Przewody kopulka palec i swiece 30 tysiecy temu byly wymienione . sonda wymieniona . Jest to jednopunktowy wtrysk . Proszę was bardzo o pomoc . Z góry dziekuje .
czy to moze byc wina benzyny ?
Nikt nic nie wie ... ?
1.4 ABD jakby mu brakowalo paliwa
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
może pompa paliwowa nie domaga , może zawiesza się i nie podaje paliwa , jak wyłączysz silnik odwiesza się i tak w kółko . sprawdź też przewody paliwowe , komorę z przepustnicą .może jakiś syf sie gdzieś ulokował.
-
- Nowicjusz
wlanie sprawdzalem cisnienie w tych wezykach do dochodza do przepustnicy i jest ok wiec pompa tez musi byc ok . jak odkrecilem ta gore plastikowa ze znaczkiem vw co jest na przepustnicy to strasznie duzo paliwa daje mu . moze go zalewac bo jest uszkodzony wtrysk ? bo chyba go wymienie 10 l. paliwa na 55-65 km. sporo jak na 1.4 ... Dzieki za zainteresowanie ps. auto nie mialo nigdy Gazu .
-
- Nowicjusz
jak moge sprawdzic czy jest uszkodzony?
teraz wogole sie zmienilo... na zimnym silniku tak jest a jak sie nagrzeje to jest spoko ( czyli w pewnym momencie gasnie jak go odpale i wysiade z auta ).
teraz wogole sie zmienilo... na zimnym silniku tak jest a jak sie nagrzeje to jest spoko ( czyli w pewnym momencie gasnie jak go odpale i wysiade z auta ).