czy to wina wadliwego kabla czy moglem dotknac czegos innego co spodowalo kopniecie??
  czy to wina wadliwego kabla czy moglem dotknac czegos innego co spodowalo kopniecie??przebicie
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
przebicie
wczoraj chcaialem sobie sprawdzic wieczorem czy na kablach nw nie ma przebic bo cos ostatnio strzela mi lekko gaz mimo wymiany swiec i kabli, iskier nie zauwazylem natomiast jak dotknalem kabla nw przy oslonce metalowej co nachodzi na swiece kopnelo mnie i to ostro  czy to wina wadliwego kabla czy moglem dotknac czegos innego co spodowalo kopniecie??
  czy to wina wadliwego kabla czy moglem dotknac czegos innego co spodowalo kopniecie??

czy to wina wadliwego kabla czy moglem dotknac czegos innego co spodowalo kopniecie??- forevwers
- Użytkownik 
- Kontakt:
Odp: Re: przebicie
to twoja wina. poprostu iskra przeskoczyla z tej metalowej czesci na twoja reke. zaloze sie ze 2 opierales sie o samochod:-D normalne zjawisko elektrycznePavlo GT pisze:wczoraj chcaialem sobie sprawdzic wieczorem czy na kablach nw nie ma przebic bo cos ostatnio strzela mi lekko gaz mimo wymiany swiec i kabli, iskier nie zauwazylem natomiast jak dotknalem kabla nw przy oslonce metalowej co nachodzi na swiece kopnelo mnie i to ostroczy to wina wadliwego kabla czy moglem dotknac czegos innego co spodowalo kopniecie??
Wysłane z mojego GT-I8160

- forevwers
- Użytkownik 
- Kontakt:
trzymales za gume przewod w ktorym miejscu. prad szuka najkrutszej drogi do zamkniecia obwodu. jak trzymales przy amej koncowce to i cie koploPavlo GT pisze:czyli w trakcie jazdy takie przebicie jest niemozliwe bez dotkniecia reka silnika??

Re: przebicie
trzymalem  za metalowa czesc przewodu bo myslalem ze nie dokonca naszla na swiece i wtedy mnie kopnelo, i nie wiem czy przewod jest do wymiany czy porostu to normalne?

- forevwers
- Użytkownik 
- Kontakt:
no to tym batdziej mjsialo cie kopnac :-D:-D:-D czujesz palce pewnie do tej pory. wszystko jest ok. tak ma byc i nic nie wymieniaj.Pavlo GT pisze:trzymalem za metalowa czesc przewodu bo myslalem ze nie dokonca naszla na swiece i wtedy mnie kopnelo, i nie wiem czy przewod jest do wymiany czy porostu to normalne?
nawet jak bys trzymal z 2 cm odmetalowej czesci to istnialo by ryzyko przeskoku iskry.