golf 7 gen2

Masz problem ze swoim VW? Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, grg474, marcin7x5, VIP

thunderpl7
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 13
Rejestracja: ndz lis 03, 2019 10:49
Auto: vw golf 7 2.0tdi 150km 2013 r
Kontakt:

golf 7 gen2

Post autor: thunderpl7 » ndz kwie 05, 2020 00:23

witam mam pytanie co oznacza skrót gen2 w takich poleceniach :
to jest kodowanie do funkcji off road
(81) -Car_Function_Adaptations_Gen2-menu_display_compass: włączanie
(83) -Car_Function_Adaptations_Gen2-menu_display_compass_over_threshold_high: aktywacji (to już ustawione do aktywacji w moim L i K),
(41) -Car_Function_List_BAP_Gen2-compass_0x15: AKTYWACJA
tylko umnie niema takiej opcji.(znaczy jest tylko ze niepamietam co tam pisalo ale jak bym czegos niemial)
i niewiem co to znaczy ten GEN2
moje pszypuszczenia sa na radio ale moze mi to ktos innaczej wyjasni



Awatar użytkownika
flo89
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 355
Rejestracja: śr wrz 19, 2012 18:00
Lokalizacja: Wrocław
Auto: Golf MK7 2016
Silnik: CZCA

Re: golf 7 gen2

Post autor: flo89 » ndz kwie 05, 2020 09:05

Jesteś w module infotainment, gen2 oznacza nic innego jak mib2, czyli jednostki drugiej generacji, produkowane od roku modelowego 16


MK7 2016 1.4 TSI CZCA Highline

thunderpl7
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 13
Rejestracja: ndz lis 03, 2019 10:49
Auto: vw golf 7 2.0tdi 150km 2013 r
Kontakt:

Re: golf 7 gen2

Post autor: thunderpl7 » ndz kwie 05, 2020 09:46

Dzieki za odpowiedz.
czyli nato wychodzii ze mam za stare radio.
bo szfager mam pasata z 2016 roku i u niego sie udalo tą opcje właczyc a ja mam golfa z 2013 roku i u mnie juz niedało
on ma radio discavery media a ja mam discavery pro
czyli wychodzi ze ja mam ten lepszy



Awatar użytkownika
doggie
V.I.P.
V.I.P.
Posty: 9687
Rejestracja: pt lis 23, 2007 00:13
Lokalizacja: GDA
Auto: 5N2
Silnik: CUWA

Re: golf 7 gen2

Post autor: doggie » pt kwie 10, 2020 16:56

W G7 powinno działać, coś źle kodujesz. Robiłeś tak jak w tej instrukcji? http://mqb.pl/aktywacja-menu-offroad-w-mib2/


Obrazek

Awatar użytkownika
looki8329
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 272
Rejestracja: śr kwie 23, 2008 07:32
Lokalizacja: VWlkp

Re: golf 7 gen2

Post autor: looki8329 » pt kwie 10, 2020 22:32

W jedynce tego niestety nie zrobisz. Też próbowałem.


Lepiej stracić sekundę z życia, niż życie w ciągu sekundy...

thunderpl7
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 13
Rejestracja: ndz lis 03, 2019 10:49
Auto: vw golf 7 2.0tdi 150km 2013 r
Kontakt:

Re: golf 7 gen2

Post autor: thunderpl7 » pn kwie 13, 2020 15:23

tak robilem akurat z tej stronki
juz wiem co jest nie tak ja mam radio gen 1 i to jest problem



ODPOWIEDZ

Wróć do „Techniczne”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości