VW Golf 4 Problem z Webasto

Masz problem ze swoim VW? Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, grg474, marcin7x5, VIP

Hubbrik
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 6
Rejestracja: pt maja 17, 2019 12:33
Auto: Golf IV Variant
Silnik: ASZ

VW Golf 4 Problem z Webasto

Post autor: Hubbrik » śr wrz 11, 2019 00:28

Witam.
Posiadam w swoim VW Golfie MK4 raczej oryginalne Webasto thermo top z/c-d.
Problem polega na tym że na początku od kupna wogole nic się nie chciało załączyć. Po odpięciu bezpieczników i sprawdzenia czy są sprawne wkońcu ożyło, ruszyła pompka od płynu piec zaczął dmuchać, pompka dalej nie dawała paliwa. Raczej przez reset spowodowany brakiem zasilania.
Po podłączenie pod komputer w programie nie było żadnego bledu. Podłączyłem się bezpośrednio pod Webasto. Test komponentów przebiegł pomyślnie. Każdy element się włączał. Pompka paliwa też. Przy rozruchu cyklu z wysokości programu wszystko było wporzadku. Myślałem że problem znikł. Na kolejny dzień z rana po uruchomieniu Webasto wszystko było w porządku. Kilka dni nie uzywania, i problem wrócił. Pompka nie pompuje. Podłączam pod program. Brak błędów, rozruch za pomoca programu udany, a z guzika z kabiny lub z pilota pompka paliwa nie pracuje.
Pomożecie? ;D



Awatar użytkownika
grg474
_
_
Posty: 5542
Rejestracja: ndz lut 27, 2011 10:56
Lokalizacja: Skarżysko

Re: VW Golf 4 Problem z Webasto

Post autor: grg474 » ndz paź 06, 2019 22:05

najprawdopodobniej kończy się sitko w palniku


Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR :( jest A3 8P i EOS :)

sash997
Ma gadane
Ma gadane
Posty: 160
Rejestracja: ndz maja 16, 2010 01:17
Lokalizacja: wieluń

Re: VW Golf 4 Problem z Webasto

Post autor: sash997 » pn paź 14, 2019 20:26

podłącz program przed rozruchem i sprawdz parametry pieca w trakcie uruchamiania z pilota czy tam jakiegoś guzika, a najlepiej odwiedź grupę na FB webasto polska, tam Ci dobrzy ludzie pomogą z tym problemem



matipn
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 3
Rejestracja: wt lis 12, 2019 21:56
Lokalizacja: Poznań
Auto: Golf IV 1.9 TDI Tiptronic
Silnik: ASZ

Re: VW Golf 4 Problem z Webasto

Post autor: matipn » wt lis 12, 2019 22:50

A gdzie masz bezpieczniki? Ja mam webasto fabryczne chyba i za chiny nie mogę znaleźć bezpieczników. Panel sterowania mam w drzwiach kierowcy w kieszeni. Duszę na guziki i nic się nie dzieje. Zimno się robi i wypadało by uruchomić.
Golf IV 2003r wersja highline



Hubbrik
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 6
Rejestracja: pt maja 17, 2019 12:33
Auto: Golf IV Variant
Silnik: ASZ

Re: VW Golf 4 Problem z Webasto

Post autor: Hubbrik » pn gru 09, 2019 19:01

Bezpieczniki mam pod plastikami pod kierownicą



ODPOWIEDZ

Wróć do „Techniczne”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości