Oszukiwanie prędkościomierza

Masz problem ze swoim VW? Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, grg474, marcin7x5, VIP

PaprykToZiomal
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 1
Rejestracja: czw paź 18, 2018 21:14

Oszukiwanie prędkościomierza

Post autor: PaprykToZiomal » czw paź 18, 2018 21:17

Witam.
Zauważyłem że w moim golfie oszukuje prędkościomierza. Jechałem z prędkością 120 km/h a yanosik pokazywał mi niecałe 100 km/h. Czy to może być wina za dużych opon ? Posiadam obecnie rozmiar 205/65 r.15



Awatar użytkownika
grg474
_
_
Posty: 5529
Rejestracja: ndz lut 27, 2011 10:56
Lokalizacja: Skarżysko

Re: Oszukiwanie prędkościomierza

Post autor: grg474 » pt paź 19, 2018 21:08

golf mk4? jak tak to.. może to był licznik np z angola a ktoś założył tarcze europa albo ktoś grzebał i licznik ma wsad od innej wersji np wsad od 1J5 do 1J0, albo złe kodowanie licznika. Musisz mieć dostęp do VAG odczytaj licznik i podaj numer licznika i jego kodowanie, przy okazji zrób test wskazówek


Masz pytanie pisz ale nie rób ping-ponga - treściwie pytaj o całość co chcesz się dowiedzieć
regulamin działu technicznego
były mk2 GTD, mk3 1Y, mk4 AKQ, mk4 AXR :( jest A3 8P i EOS :)

arek1981
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 13
Rejestracja: pn gru 10, 2018 11:41
Lokalizacja: Luboń
Auto: VI 2.0 TDI 140 KM

Re: Oszukiwanie prędkościomierza

Post autor: arek1981 » pn gru 10, 2018 12:02

U mnie to samo - różnica, w zalezności od prędkości 10-20 km/h...a rozmiar mam standardowy. To nie jest przypadkiem wina aplikacji? To samo jest u znajomego.



ODPOWIEDZ

Wróć do „Techniczne”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości