Golf IV 1.4, 2002, 8700 zł Oława
Moderatorzy: palio, jhosef, VIP
Nie lepiej jak Ci się golf IV podoba znaleźć taki fajny egzemplarz z silnikiem 1.6 i się cieszyć zakupem?
Re: Golf IV 1.4, 2002, 8700 zł Oława
Golfik jest cały czas na tapecie tylko wole na spokojnie poczekać na najlepsza mozliwą ofertę a nie kupowac już teraz Chyba ze coś innego wartego uwagi trafi się w miedzy czasie, dlatego pytam sie was o opcje, możliwości warte uwagi
Zawsze kupować na spokojnie choć to trudne a opcji jak zawsze jest masa
ja posiadam vw bora 1.6 16V AZD
Nie polecam ten silnik. Według mnie to jest silnik dla dziadka który jeździ tylko w niedziele do kościoła 5 km. Bardzo dużo brakuje jemu przyspieszenia.
Jedyny plus że w trasie jeżeli jechać z prędkością 70 to pali trochę mniej 5 litrów
Kolega posiada golfa IV z innym 1.6 ale nie wiem jakie litery. Nie ma różnicy. Też brakuje mocy
Wedlug mnie to optymalny wybór z benzyny to 1.8t, 2.3, 2.8 a z ropy to zwykły najprostszy 1.9tdi
Nie polecam ten silnik. Według mnie to jest silnik dla dziadka który jeździ tylko w niedziele do kościoła 5 km. Bardzo dużo brakuje jemu przyspieszenia.
Jedyny plus że w trasie jeżeli jechać z prędkością 70 to pali trochę mniej 5 litrów
Kolega posiada golfa IV z innym 1.6 ale nie wiem jakie litery. Nie ma różnicy. Też brakuje mocy
Wedlug mnie to optymalny wybór z benzyny to 1.8t, 2.3, 2.8 a z ropy to zwykły najprostszy 1.9tdi
"Nie polecam ten silnik", "bardzo dużo brakuje jemu przyśpieszenia " leanbow, naprawdę pisać po polsku nie wymaga bycia doktorem habilitowanym...
Kolega szuka auta które będzie miało małe OC a Ty mu polecasz 2.8? Które w mieście zużywa ile benzyny? 1.6 demonem prędkości nie jest ale nie przesadzaj że jest tylko dla dziadka...
Kolega szuka auta które będzie miało małe OC a Ty mu polecasz 2.8? Które w mieście zużywa ile benzyny? 1.6 demonem prędkości nie jest ale nie przesadzaj że jest tylko dla dziadka...
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
Pójdźmy za głosem rozsądku i zacytujmy klasyka:
"Prawda jest taka, że marka i silnik /w założeniu że ma być prosty i tani w eksploatacji/ są nieważne, ważny jest stan konkretnego egzemplarza"
Prawda jest taka, że w Polsce golfy to łakomy kąsek dla handlarzy i dobry materiał na dobry zysk a co za tym idzie wysokie prawdopodobieństwo zaliczenia wtopy
"Prawda jest taka, że marka i silnik /w założeniu że ma być prosty i tani w eksploatacji/ są nieważne, ważny jest stan konkretnego egzemplarza"
Prawda jest taka, że w Polsce golfy to łakomy kąsek dla handlarzy i dobry materiał na dobry zysk a co za tym idzie wysokie prawdopodobieństwo zaliczenia wtopy
I dla tego serce mi się kraja jak widzę że ktoś z golfem asz wyskakuje że cena 6 czy 8 tys zł przecie akcja z pompkami i dwumasa i już połowę wartości przekraczamy.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
Szukaj 4 z silnikiem 1,6 8v w zupełnosci Ci wystarczy do jazdy po miescie jak teraz miałeś punto 60 konne. Mocy i wygody po miescie wystarczy . Na pewno będziesz zadowolony z tego autka , zrób sobie jakąś jazde próbna .
A po polsku bo nie skumałam sensu wypowiedzi...wesol pisze:I dla tego serce mi się kraja jak widzę że ktoś z golfem asz wyskakuje że cena 6 czy 8 tys zł przecie akcja z pompkami i dwumasa i już połowę wartości przekraczamy.
Bo o ile proste autko ale już wiekowe kupimy za te 6-8 tys zł to jakiegoś golfa asz arl ciężko w tej cenie kupić sprawnego. Co mam pompki zregenerować dwumas wymienić i turbo zregenerować i auto sprzedać za 6 tys? Czemu skoro części i robota to już 6 tys. Nie ma się co oszukiwać ale golfa 4 nawet w tym silniku 1.6. 8v to w super stanie się w tej cenie nie kupi.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
- doggie
- V.I.P.
prawda jest taka że w tym budżecie oprócz aut na F lub z F nic lepszego, tańszego i młodszego nie kupisz a historie o bezawaryjności prawie pełnoletniego golfa można między bajki włożyć
Polski język nie jest mój ojczysty język dla tego czasami mogą być jakieś błędy. Ja tylko napisałem kilka silników. Człowiek ma coś na wybórdreyfus pisze:"Nie polecam ten silnik", "bardzo dużo brakuje jemu przyśpieszenia " leanbow, naprawdę pisać po polsku nie wymaga bycia doktorem habilitowanym...
- doggie
- V.I.P.
kolega leanbow zza wschodniej granicy coś mi się wydaje, witamy w naszych skromnych progach
sorry za OT ale lepiej później niż wcale, bo kolega nie zdążył się przywitać jeszcze oficjalnie na forum w swoich 8 postach
sorry za OT ale lepiej później niż wcale, bo kolega nie zdążył się przywitać jeszcze oficjalnie na forum w swoich 8 postach