Witam wszystkich. Jeździłem już Golfem III oraz Golfem IV, teraz przymierzam się do zakupu Golfa V. Szukam najlepiej z silnikiem 1.6 102KM. Mój budżet to 16.000zł na sam samochód.
Po wyszukiwaniu do 200km od mojej miejscowości, do 17.000zł znajduje mi i tak tylko dwa modele za 14.999 oraz 15.500 więc niby ok.
I jeden i drugi sprowadzone z Niemiec. Byłem oglądać tego za 15.500zł i ogólnie rzecz biorąc blacha wygląda idealnie, niby pierwszy lakier, nigdzie nic nie widać, żadnej rdzy itp., jedynie drobne ryski.
Silnik pracuje cicho i równo, z bagnetu i spod korka nic nie pryska. Wszystko niby idealnie aż do otwarcia drzwi. Wnętrze jest w bardzo kiepskim stanie w porównaniu do tego jak samochód wygląda "z zewnątrz".
Na plastikach już widać dość mocno złuszczoną gumę, kierownica dość mocno wytarta, w fotelu kierowcy lekkie rozdarcie, przełącznik świateł w połowie biały (od zdartego lakieru).
Samochód ma 220tyś przejechane i czy taki stan wnętrza to normalna sprawa dla takiego przebiegu?
Właścicieli samochód niby miał jednego, a tak w sumie to dwóch - oboje pod tym samym nazwiskiem, więc podejrzewam że samochodem najpierw jeździł np. ojciec a potem dostał je syn/córka.
Faktury są tylko do 2013r., do przebiegu 177tyś., potem nie ma już nic. W dodatku do auta jest tylko jeden kluczyk.
Ogólnie samochodem jest poważnie zainteresowany bo blacharsko tak jak mówię jest wręcz idealnie, silnik pracuje dobrze no ale to wnętrze.. eh, to mnie póki co trochę powstrzymuje chociaż doprowadzenie wnętrza do odpowiedniego stanu to niewielki wydatek w porównaniu z walką z rdzą lub remontami silnika.
Link do ogłoszenia: https://www.otomoto.pl/oferta/volkswage ... xtor=SEC-8" onclick="window.open(this.href);return false;
Golf V 1.6 102KM 2004r. 16000zł Tarnowskie Góry
Moderatorzy: palio, jhosef, VIP
-
- Nowicjusz
Ostatnio zmieniony sob kwie 15, 2017 18:06 przez pyroflames, łącznie zmieniany 1 raz.
Najpierw wstaw konkretny egzemplarz do oceny - link, zdjęcia opis...moderator zaraz pewnie zajmie się tematem
Ogólnie ja osobiście szukałbym 2,0 FSI 150 KM, niby jest opcja że będzie trzeba czyścić nagar który się osadził, ale za to lepiej jedzie niż 1,6..z kolei jak nie zależy Ci na dynamice 1,6 jest tzw wieczny
Nic więcej nie napisze- auto trzeba widzieć i oceniać konkretnie.
Ogólnie ja osobiście szukałbym 2,0 FSI 150 KM, niby jest opcja że będzie trzeba czyścić nagar który się osadził, ale za to lepiej jedzie niż 1,6..z kolei jak nie zależy Ci na dynamice 1,6 jest tzw wieczny
Nic więcej nie napisze- auto trzeba widzieć i oceniać konkretnie.
-
- Nowicjusz
Przepraszam, już jest link do ogłoszenia w pierwszym poście.
Nie chce 2.0 a tym bardziej nie chce żadnych FSI.
1.6 102KM ewentualnie słabiutki ale koochaniutki 1.4 75KM
Auto chętnie bym kupił ale mam obawy że ktoś o silnik dbał tak samo jak o wnętrze
Nie chce 2.0 a tym bardziej nie chce żadnych FSI.
1.6 102KM ewentualnie słabiutki ale koochaniutki 1.4 75KM
Auto chętnie bym kupił ale mam obawy że ktoś o silnik dbał tak samo jak o wnętrze
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
1.6 też ma swoje upierdliwe bolączki, potrafi wielu doprowadzić do furii swoimi drgawkami i telepaniem. Golfy V rdzewieją i wątpię aby ten był idealny, jestem w stanie w kilku miejscach na 100% znaleźć rdzę chyba że był malowany to znajdę tam powyżej 200-300 mikronów warstwę lakieru. Normalnie piątki na akrylowym lakierze mają 80-120 mikronów, lakier bardzo miękki podatny na zarysowania, skoro auto wewnątrz zmęczone co widać to na zewnątrz idealne nie może być chyba że jest po polerce. powiem tak samo jak ci napisałem na forum golfa V czyli wg mnie to słabo wygląda, szukałbym dalej