jestem nowy na tym forum, przede mną również pierwszy w życiu zakup auta i padło na VW Golfa
 . Auto jak w temacie, jest to model już wyprodukowany stoi w salonie i czeka... wyposażenie jak za proponowaną cenę wydaje mi się dość dobre, więc może kwestia koloru (biały pure white), a może silnik??? I to jest główne pytanie jakie chciałbym postawić, dotychczas jeździłem tylko benzyniakami bez gazu, dość sporo wyjeżdżam w dłuższe trasy 3-4 dni za miastem, łącznie robię w tym czasie jakieś 800-900km stąd pomysł na ropniaka
. Auto jak w temacie, jest to model już wyprodukowany stoi w salonie i czeka... wyposażenie jak za proponowaną cenę wydaje mi się dość dobre, więc może kwestia koloru (biały pure white), a może silnik??? I to jest główne pytanie jakie chciałbym postawić, dotychczas jeździłem tylko benzyniakami bez gazu, dość sporo wyjeżdżam w dłuższe trasy 3-4 dni za miastem, łącznie robię w tym czasie jakieś 800-900km stąd pomysł na ropniaka  .
.Zrobiłem mały wywiad i wiem na razie tyle jeśli chodzi o diesle VW: w skrócie 1.9 TDI super ; 2.0 TDI PD kijowo ; 2.0 TDI CR w porządku, ale ponieważ nie jestem doświadczony chciałbym się upewnić czy silnik w tym Alltrack'u (kod BA5C6U) jest godny tych pieniędzy. W planach mam i tak dobranie dodatkowej gwarancji na kolejne 2 lata, w sumie 4 lata do 80 000 przebiegu.
Bardzo proszę o jak najwięcej opinii, komentarzy i porad, czy iść w to auto, a jeśli tak to na co uważać przy eksploatacji aby jak najlepiej "go traktować", w końcu to ma być nowy członek rodziny
 na kredyt ale jednak
 na kredyt ale jednak 
Pozdrawiam

jeśli jest to zupełnie nieodpowiednie miejsce to proszę o przeniesienie do odpowiedniego działu.
 jeśli jest to zupełnie nieodpowiednie miejsce to proszę o przeniesienie do odpowiedniego działu.
 Więc jak masz kase to nawet sie nie zastanawiaj minuty naprawde polecam golf alltrack w 100%
 Więc jak masz kase to nawet sie nie zastanawiaj minuty naprawde polecam golf alltrack w 100%