VW GOLF Plus 1.9/2.0 TDI do 45tys
Moderatorzy: palio, jhosef, VIP
Hej,
pomóżcie kobiecie kupić Golfa Plusa (tak jak w opisie).
Zastanawiam się nad poniższą ofertą:
http://olx.pl/oferta/golf-plus-1-9-tdi- ... 9;promoted" onclick="window.open(this.href);return false;
Ktoś może był oglądać? Widzi coś podejrzanego?
Będę wdzięczna za pomoc
pomóżcie kobiecie kupić Golfa Plusa (tak jak w opisie).
Zastanawiam się nad poniższą ofertą:
http://olx.pl/oferta/golf-plus-1-9-tdi- ... 9;promoted" onclick="window.open(this.href);return false;
Ktoś może był oglądać? Widzi coś podejrzanego?
Będę wdzięczna za pomoc
Ostatnio zmieniony czw maja 19, 2016 13:04 przez ellpii, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: VW GOLF Plus 1.6 lub 1.9TDI do 30tys
Moje pierwsze pytanie, jakie roczne przebiegi? i czy trasa/miasto? Bo diesel w mieście w korkach to męczarnia i wieczne problemy a spalanie wcale niskie nie będzie...
A samo auto..wg mnie ciut zbyt tanie jak na sprowadzone z Francji i opłacone (tzn tak myślę że nie jest do opłat), na zachodzie ceny są takie same jak u nas, a w PL z przebiegami 250 tys chodzą po 24 tys..
Pytanie skąd ktoś je kupił skoro za niecałe 24 do negocjacji sprzedaje i pewnie jeszcze na tym zarabia to kupił pewnie za max 4,5-5 tys euro, wątpię by ktoś takie auto puścił na zachodzie, warto je sprawdzić, bo mogły być jakieś przygody.
Jest to oferta handlarza typowego więc trzeba ostrożnie postępować z zakupem, sprawdzić stan sprzęgła, bo te obietnice w ofercie nic nie znaczą, turbo jak się zbiera, czy nie ma jakiś błędów no i stan blacharsko-lakierniczy.
Powiem tak wg mnie na tyle co widać ze zdjęć źle nie wygląda, ale na żywo dopiero wychodzi co to auto ze sobą reprezentuje w 100%. Tylko tak jak mowie handlarz musi zarobić, to skąd on bierze takie auta za niecałe 20 tys skoro w PL nikt nie sprzedaje za tyle? No i tu jest problem, skąd ono jest i w jakim stanie przyjechało.
A samo auto..wg mnie ciut zbyt tanie jak na sprowadzone z Francji i opłacone (tzn tak myślę że nie jest do opłat), na zachodzie ceny są takie same jak u nas, a w PL z przebiegami 250 tys chodzą po 24 tys..
Pytanie skąd ktoś je kupił skoro za niecałe 24 do negocjacji sprzedaje i pewnie jeszcze na tym zarabia to kupił pewnie za max 4,5-5 tys euro, wątpię by ktoś takie auto puścił na zachodzie, warto je sprawdzić, bo mogły być jakieś przygody.
Jest to oferta handlarza typowego więc trzeba ostrożnie postępować z zakupem, sprawdzić stan sprzęgła, bo te obietnice w ofercie nic nie znaczą, turbo jak się zbiera, czy nie ma jakiś błędów no i stan blacharsko-lakierniczy.
Powiem tak wg mnie na tyle co widać ze zdjęć źle nie wygląda, ale na żywo dopiero wychodzi co to auto ze sobą reprezentuje w 100%. Tylko tak jak mowie handlarz musi zarobić, to skąd on bierze takie auta za niecałe 20 tys skoro w PL nikt nie sprzedaje za tyle? No i tu jest problem, skąd ono jest i w jakim stanie przyjechało.
Rocznie ok 25tys km, w tygodniu duże miasto, w weekendy trasa.Pastusiak pisze:Moje pierwsze pytanie, jakie roczne przebiegi? i czy trasa/miasto?
Dziękuję za opinie. Brakuje mi wiedzy ile takie auto powinno kosztować stąd każda wskazówka będzie dla mnie cenna.
Tu mam Polaka za 25tys: http://olx.pl/oferta/volkswagen-golf-pl ... 71b21bab5c" onclick="window.open(this.href);return false;
VW GOLF Plus 1.6 lub 1.9TDI do 30tys
To diesel ujdzie w takim układzie, co do samego auta..no w PL ceny są podobne a takie auto ktoś musiał sprowadzić opłacić więc trzeba na to uważać, najlepiej szukać po prywatnym użytkowniku w PL.
Ten drugi to krajowy więc pewnie wszystko normalnie i bez ukrytych różnych zagadek.
Moim zdaniem ceny 24-26 tys u nas w PL to taka dolna granica i za tyle też pewnie chodzą na zachodzie, to raczej rzadko kto sprzeda poniżej.
Ten drugi to krajowy więc pewnie wszystko normalnie i bez ukrytych różnych zagadek.
Moim zdaniem ceny 24-26 tys u nas w PL to taka dolna granica i za tyle też pewnie chodzą na zachodzie, to raczej rzadko kto sprzeda poniżej.
Mam historię tego auta z Częstochowy. 3 właścicieli, 2x firma lub organizacja, a przebieg taki mały...
2008 Rok produkcji
08.02.2008 Pierwszy właściciel w Polsce
Właściciel: firma lub organizacja Województwo: mazowieckie
11.02.2008 Pierwsza rejestracja w Polsce
17.02.2011 Badanie techniczne(ważne do 17.02.2013)
30.03.2011
Zmiana właściciela, Właściciel: firma lub organizacja, Województwo: mazowieckie
18.10.2011
Zmiana właściciela, Właściciel: osoba fizyczna, Województwo: śląskie, Dodanie współwłaściciela, Współwłaściciel: osoba fizyczna
15.02.2013 Badanie techniczne (ważne do 15.02.2014)
11.03.2015 Badanie techniczne (ważne do 11.03.2016)
Stan licznika: 180 256km
(Uwaga. Stan licznika gromadzimy od 2014 r)
Podsumowanie zdarzeń: Właściciele (od rejestracji do wygenerowania raportu): 3, Współwłaściciele (od rejestracji do wygenerowania raportu): 1
Badanie techniczne: brak informacji o ważnym badaniu technicznym
Województwo, w którym pojazd zarejestrowano: śląskie
Polisa OC: aktualna
2008 Rok produkcji
08.02.2008 Pierwszy właściciel w Polsce
Właściciel: firma lub organizacja Województwo: mazowieckie
11.02.2008 Pierwsza rejestracja w Polsce
17.02.2011 Badanie techniczne(ważne do 17.02.2013)
30.03.2011
Zmiana właściciela, Właściciel: firma lub organizacja, Województwo: mazowieckie
18.10.2011
Zmiana właściciela, Właściciel: osoba fizyczna, Województwo: śląskie, Dodanie współwłaściciela, Współwłaściciel: osoba fizyczna
15.02.2013 Badanie techniczne (ważne do 15.02.2014)
11.03.2015 Badanie techniczne (ważne do 11.03.2016)
Stan licznika: 180 256km
(Uwaga. Stan licznika gromadzimy od 2014 r)
Podsumowanie zdarzeń: Właściciele (od rejestracji do wygenerowania raportu): 3, Współwłaściciele (od rejestracji do wygenerowania raportu): 1
Badanie techniczne: brak informacji o ważnym badaniu technicznym
Województwo, w którym pojazd zarejestrowano: śląskie
Polisa OC: aktualna
I ten: http://olx.pl/oferta/golf-plus-full-opc ... fntxH.html#" onclick="window.open(this.href);return false;
Trochę droższy (ale byłabym w stanie dopłacić). W opisie podejrzanie wychwalony pod niebiosa (oczywiście od razu zaczynam się zastanawiać czy to nie podejrzane ).
Trochę droższy (ale byłabym w stanie dopłacić). W opisie podejrzanie wychwalony pod niebiosa (oczywiście od razu zaczynam się zastanawiać czy to nie podejrzane ).
- palio
- _
- Auto: Ford Mondeo MK3
- Silnik: 2.0
- Kontakt:
ellpii, zdecyduj się w końcu co do ceny. Określ dokładnie do jakiej kwoty szukasz auta. Proszę popraw pierwszy post (tytuł tematu) bo na chwilę obecną nie spełnia regulaminu działu.
Jasne, poprawiłam, dzięki za informacjępalio pisze:ellpii, zdecyduj się w końcu co do ceny. Określ dokładnie do jakiej kwoty szukasz auta. Proszę popraw pierwszy post (tytuł tematu) bo na chwilę obecną nie spełnia regulaminu działu.
A co sądzicie o tym? Przebieg wydaje się być wiarygodny.
http://otomoto.pl/oferta/volkswagen-gol ... 38177416e5" onclick="window.open(this.href);return false;
Zbyt tani ten Plus, za tyle to chodzą golfy VI 2,0 tdi 110 koni z podobnym wyposażeniem ale 2008 rok, a nie 2011 i 140 konna jednostka, moim zdaniem to jest sprowadzony egzemplarz z Niemiec, sprzedaje handlarz i pewnie miało to auto przygody.
Ramka na tablicy z firmą GmbH + Faktura VAT już wszystko wyjaśnia. Takie egzemplarze są tańsze bo są mniej wartościowe po prostu, jeśli były naprawiane po wypadkach.
Ramka na tablicy z firmą GmbH + Faktura VAT już wszystko wyjaśnia. Takie egzemplarze są tańsze bo są mniej wartościowe po prostu, jeśli były naprawiane po wypadkach.