Xsara Picasso - rocznik 2002 spokojnie za 10000 znajdzie. No i się zmieści. Bo z VAG-a dla dość wysokiej osoby i w roczniku >2002 nic nie widzę. Na Golfa za mało, Polo też w tej cenie będzie ciężko. Octavii sensownej też nie znajdziesz, a Fabia za mała, bo to Polo.krzychu195 pisze:Szwagier szuka auta do 10.000 zł roczniki raczej po 2002 r. Przebiegi do 10-12tys rocznie, raczej jakaś benzyna. 4/5 drzwi, hb, no i jest On dość wysoki ma 192cm Coś co nie rdzewieje i koszty eksploatacji go nie zniszczą. Może macie jakiś pomysł?
***Kupujemy używany samochód - informacje pytania, porady***
Moderatorzy: palio, jhosef, VIP
- herbu
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
***Kupujemy samochód - informacje, pytania, porady***
- krzychu195
- Użytkownik
- Kontakt:
A coś mniej rodzinnego? Szwagier ma dopiero 22 lata
- herbu
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
W zasadzie o niemieckich i japońskich autach można zapomnieć - nie kupi nic sensownego za 10000 z roku >2002, w dodatku takiego, w którym by się wygodnie mieścił.krzychu195 pisze:A coś mniej rodzinnego? Szwagier ma dopiero 22 lata
Zostaje coś mniej nobliwego, czyli coś z Francji, Włoch, czy Korei. Tyle, że ja za bardzo nic sensownego tam nie widzę. Wolałbym coś starszego, za to ciekawego - 80 coupe
Peugeot 307HB w 3 drzwiach. Silniki każdy poza 1.4 benz. i HDI 16-zaworowymi.
https://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=91&t=538082&p=7130128#p7130128
- krzychu195
- Użytkownik
- Kontakt:
witam
jestem nowy na forum
wiecie gdzie można sprawdzić historię auta po vin ? sprzedawca gola vi ( salon który odkupił autko w rozliczeniu) twierdzi że nie może mi podać bo nie ma dostępu do takich informacji a w książce tylko wpisy przeglądów są
w salonie vw historię podają tylko właścicielowi
z góry dzięki za pomoc
jestem nowy na forum
wiecie gdzie można sprawdzić historię auta po vin ? sprzedawca gola vi ( salon który odkupił autko w rozliczeniu) twierdzi że nie może mi podać bo nie ma dostępu do takich informacji a w książce tylko wpisy przeglądów są
w salonie vw historię podają tylko właścicielowi
z góry dzięki za pomoc
Ostatnio zmieniony wt cze 24, 2014 12:59 przez tpscorpic, łącznie zmieniany 1 raz.
tpscorpic, historię auta można sprawdzić w ASO. Ale nie wydrukują Ci jej oraz będą rozmawiać z właścicielem. Wiec bez niego się nie obejdzie.
Re: ***Kupujemy samochód - informacje, pytania, porady***
szukam na forum kogoś kto może taki vin sprawdzić, sprawa trochę podejrzana dla mnie bo sprzedawcą golfa jest dealer skodyjhosef pisze:tpscorpic, historię auta można sprawdzić w ASO. Ale nie wydrukują Ci jej oraz będą rozmawiać z właścicielem. Wiec bez niego się nie obejdzie.
U nas już chyba już nikt nie oferuje takiej usługi w tej chwili. No a jak jest dealer skody to teoretycznie powinien wgląd mieć. Chyba, ze nie mają faktycznie dostępu. Jak to się odbywa - nie powiem.
VAG w ogóle podaje ??
Bo pamiętam historię oświadczenia generalnego importera o zakazie udzielania takich info. Jedynie dealer może udzielić pełnej info jeżeli auto było u niego obsługiwane.
Bo pamiętam historię oświadczenia generalnego importera o zakazie udzielania takich info. Jedynie dealer może udzielić pełnej info jeżeli auto było u niego obsługiwane.
Tak, to nowa polityka importera VGP. Można dostać w dowolnym ASO historię samochodu. Ale nie wydrukują tego. Dostać to może tylko właściciel. Nie drukują bo zdaje się nie chcą dostarczać dowodów w ewentualnych sprawach sądowych.Piasek pisze:VAG w ogóle podaje ??
Sprawdzałem osobiście.
Zawsze twierdziłem że największym hamulcowym pozytywnych zmian prawno-organizacyjnych mających na celu wyeliminowanie procederu cofania liczników było i jest lobby dealerskie w tym kraju...
A wystarczyłoby aby uzyskali dostęp do CEPIK`u jak stacje diagnostyczne i wbijali każdą wizytę w ASO z datą, przebiegiem oraz adnotacje o naprawach blacharsko lakierniczych, na wzór holednerskiego NAP.
A wystarczyłoby aby uzyskali dostęp do CEPIK`u jak stacje diagnostyczne i wbijali każdą wizytę w ASO z datą, przebiegiem oraz adnotacje o naprawach blacharsko lakierniczych, na wzór holednerskiego NAP.
Re: ***Kupujemy samochód - informacje, pytania, porady***
udało się uzyskać z serwisu vwPiasek pisze:Zawsze twierdziłem że największym hamulcowym pozytywnych zmian prawno-organizacyjnych mających na celu wyeliminowanie procederu cofania liczników było i jest lobby dealerskie w tym kraju...
po krótkiej lekturze nasuwa mi się pytanie jak trzeba jeździć żeby co 30 tys. km wymieniać klocki a po 90 tys tarcze hamulcowe ?
Ale taka wiedza nic Ci nie daje.tpscorpic pisze:udało się uzyskać z serwisu vw
po krótkiej lekturze nasuwa mi się pytanie jak trzeba jeździć żeby co 30 tys. km wymieniać klocki a po 90 tys tarcze hamulcowe ?
Kto wie czy były wymieniane klocki przez zużycie czy np zaczęły piszczeć. 90 kkm na tarcze to nic dziwnego moim zdaniem.