VW Golf VI 2.0 TDi 4Motion 2009rok 41500zł Niedźwiedź
Moderatorzy: palio, jhosef, VIP
Witam
Proszę o ocenę tego auta i rozkodowanie VINu.
http://otomoto.pl/volkswagen-golf-2-0-t ... 73984.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Mi udało się ustalić, że auto przyjechało z Włoch na kołach, ma jakiś problem z napędem 4x4
Po za tym podobno bezwypadkowe i niemalowane.
Czy ktoś coś wie o tym aucie ewentualnie może sprawdzić przebieg?
Proszę o ocenę tego auta i rozkodowanie VINu.
http://otomoto.pl/volkswagen-golf-2-0-t ... 73984.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Mi udało się ustalić, że auto przyjechało z Włoch na kołach, ma jakiś problem z napędem 4x4
Po za tym podobno bezwypadkowe i niemalowane.
Czy ktoś coś wie o tym aucie ewentualnie może sprawdzić przebieg?
https://www.facebook.com/jarolchiptuning
Chiptuning / Diagnostyka / Hamownia DYNOMET
tel. 505-123-250
tel. 505-123-250
No wiesz... jakiś problem...
Na napędzie 4 motion można popłynąć jeśli okaże się, że ten problem jest poważny.
Na napędzie 4 motion można popłynąć jeśli okaże się, że ten problem jest poważny.
W tym roczniku z Włoch jest szansa na wpisy w ASO. Szansa ale nie pewność.jarol2002 pisze:Czy ktoś coś wie o tym aucie ewentualnie może sprawdzić przebieg?
Re: VW Golf VI 2.0 TDi 4Motion 2009rok 41500zł Niedźwiedź
Wiem, że naprawa napędu może być kosztowana ale może to też być drobna usterka.
Mam VCDSa więc mogę sprawdzić jakie ma błędy w sterowniku haldexa.
Tak samo mam porządny miernik lakieru, więc jak auto było naprawiane blachrasko to też się dowiem.
Problem jest taki że mam do niego ponad 200km i zanim pojadę to chciałbym się coś więcej dowiedzieć o tym aucie.
Mam VCDSa więc mogę sprawdzić jakie ma błędy w sterowniku haldexa.
Tak samo mam porządny miernik lakieru, więc jak auto było naprawiane blachrasko to też się dowiem.
Problem jest taki że mam do niego ponad 200km i zanim pojadę to chciałbym się coś więcej dowiedzieć o tym aucie.
tel. 505-123-250
tel. 505-123-250
To Ty lepiej jedź z Tym do ASO i niech oni tam to sprawdza i wycenią.
R-line to to nie jest tylko zwykła seria, ktoś dokleił sobie znaczki i emblemat na grill...
co do napędu trochę naprawa może kosztować, w aso fajnie sprawdzić tylko znając aso za sprawdzenie policza spora kasę a potem powiedzą że wszystko trza na nowe wymienić bo tylko tyle umieją.
Wpisy od 2009 powinny być w bazie tak jak mówi kolega wyżej.
co do napędu trochę naprawa może kosztować, w aso fajnie sprawdzić tylko znając aso za sprawdzenie policza spora kasę a potem powiedzą że wszystko trza na nowe wymienić bo tylko tyle umieją.
Nikt tam nie każe naprawiać w ASO. Ale znająć połowę kolesi z interfejsami to srednie pojęcie mają o tym co odczytają. Dlatego lepiej zapłacić w ASO. A przegląd przedzakupowy to koło 300 zł. A można utopić niezły kawał kasy w lichym samochodzie...
Mam zdjęcia z pod maski:
" onclick="window.open(this.href);return false;
Co o tym myślicie?
Brakuje obudowy aku?
Co o tym myślicie?
Brakuje obudowy aku?
tel. 505-123-250
tel. 505-123-250
Naklejki na pasie przednim sa tak jak producent je klei, obudowy aku brakuje ale tu łatwo to wytłumaczyć, zapewne była szmaciana otulina, a seryjny akumulator w tym aucie to ledwo 61Ah który za długo nie wytrzymuje, na focie widac że jest wsadzony dużo mocniejszy aku i obudowy nie było jak na niego założyć, to samo miałem u siebie w aucie i musiałem kupować nową obudowę.
Mam jeszcze jedną fotkę:
Tu mnie troszkę zastanawia dlaczego za zbiorniczkiem płynu chłodzącego po lewej stronie jest taki brudny?
Tu mnie troszkę zastanawia dlaczego za zbiorniczkiem płynu chłodzącego po lewej stronie jest taki brudny?
tel. 505-123-250
tel. 505-123-250
Bądź ostrożny, dużo auto 100% bezwypadkowych, w dobrym stanie i małym przebiegiem z zagarnicy sa po mniejszych lub większych podtopieniach, sam szukałem MK VI 6 miesięcy i trafiłem na 4 sztuki po zalaniach- ale zrobione tak ze nie do dopatrzenia się, dopiero w dokopałem się do historii ubezpieczeń, chciałem ostrzec przed autem z salonu vw http://grupakrotoskicichy.otomoto.pl/vo ... 48414.html" onclick="window.open(this.href);return false; zrobiłem 250km nadaremno mimo ich zapewnien, auto malowane całe poza dachem, klapa wymieniana , połamane plastiki w bagażniku- powód wspawywany tyłek po wypadku- bardzo źle zrobiony, środek podniszczony, zużyte na maxa tarcze i itp. nie warto zachodu, atuo po leasingowe
WItam
Widzę , że znajomy golf jest przedmiotem dyskusji .
3 dni temu pojechałem specjalnie z Warszawy obejrzeć ten samochód . Sprzedający w rozmowie telefonicznej zapewniał mnie o bezwypadkowej przeszłości auta.
Jak się okazało na miejscu samochód po dużym dzwonie w tył , krzywa i źle naprawiona podłoga bagażnika nawet wykładziny nie dawało się swobodnie wyjąć i włożyć z powrotem), źle spasowany tylny zderzak,
Ślady po malowaniu ( złe maskowanie ), zaparowana lampa tylna prawa, ślady malowania maski też itp, itd . Sprzedający na moje wyżej wymienione uwagi wzruszył tylko ramionami i twierdząc ze takiego kupił .Zatem rozumiem, że określenie bezwypadkowy dotyczy okresu bytności auta w naszym kraju, choć nie uwierzę w to, że naprawiano go we Włoszech skąd pochodzi.
Historia serwisowa wiarygodna, sprawdzony po numerze VIN, ostatni przegląd w serwisie VW 21 grudnia 2013 r . Przejechałem się autem ze sprzedającym, ale bardzo krótki odcinek ( strach jego przed policją bo auto nie zarejestrowane i nie ubezpieczone ) . Trudno jednoznacznie określić co i jak . Niestety odmówił wizyty w ASO w celu sprawdzenia na mój koszt ...Szkoda . Samochód na zdjęciach - super . Na żywo już trochę gorzej , choć wnętrze świetnie utrzymane i bardzo ładne.
Odradzam jednak zakup tego egzemplarza zdecydowanie. Mnie kosztowało tylko 600 PLN paliwo Z Warszawy do Niedźwiedzia . Komuś innemu kto je kupi, to auto może zrobić krzywdę .
A sprzedający ... no cóż bez komentarza .
Widzę , że znajomy golf jest przedmiotem dyskusji .
3 dni temu pojechałem specjalnie z Warszawy obejrzeć ten samochód . Sprzedający w rozmowie telefonicznej zapewniał mnie o bezwypadkowej przeszłości auta.
Jak się okazało na miejscu samochód po dużym dzwonie w tył , krzywa i źle naprawiona podłoga bagażnika nawet wykładziny nie dawało się swobodnie wyjąć i włożyć z powrotem), źle spasowany tylny zderzak,
Ślady po malowaniu ( złe maskowanie ), zaparowana lampa tylna prawa, ślady malowania maski też itp, itd . Sprzedający na moje wyżej wymienione uwagi wzruszył tylko ramionami i twierdząc ze takiego kupił .Zatem rozumiem, że określenie bezwypadkowy dotyczy okresu bytności auta w naszym kraju, choć nie uwierzę w to, że naprawiano go we Włoszech skąd pochodzi.
Historia serwisowa wiarygodna, sprawdzony po numerze VIN, ostatni przegląd w serwisie VW 21 grudnia 2013 r . Przejechałem się autem ze sprzedającym, ale bardzo krótki odcinek ( strach jego przed policją bo auto nie zarejestrowane i nie ubezpieczone ) . Trudno jednoznacznie określić co i jak . Niestety odmówił wizyty w ASO w celu sprawdzenia na mój koszt ...Szkoda . Samochód na zdjęciach - super . Na żywo już trochę gorzej , choć wnętrze świetnie utrzymane i bardzo ładne.
Odradzam jednak zakup tego egzemplarza zdecydowanie. Mnie kosztowało tylko 600 PLN paliwo Z Warszawy do Niedźwiedzia . Komuś innemu kto je kupi, to auto może zrobić krzywdę .
A sprzedający ... no cóż bez komentarza .
-
- VW Baron
- Kontakt:
POLSKARosynth pisze:Sprzedający w rozmowie telefonicznej zapewniał mnie o bezwypadkowej przeszłości auta.
Jak się okazało na miejscu samochód po dużym dzwonie w tył , krzywa i źle naprawiona podłoga bagażnika
Witam,
Jezeli jest ktos zainteresowany rozkodowaniem VIN i szczegolowa historia serwisowa auta zapraszam na pw
Jezeli jest ktos zainteresowany rozkodowaniem VIN i szczegolowa historia serwisowa auta zapraszam na pw
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
50/50, niedawno koledze sprawdzałem golfa z 2011 roku od makaroniarzy i pupa blada, zero informacjimarmi m pisze: