Zmiana turbo na K04

Forum techniczne związane z silnikami TSI/TFSI

Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, Borys, VIP

dziadzia
Nowicjusz
Nowicjusz
Posty: 39
Rejestracja: pt maja 04, 2007 19:48
Lokalizacja: tarnow
Kontakt:

Zmiana turbo na K04

Post autor: dziadzia » sob lut 25, 2012 01:18

Witam mam pytanie o zmiane turbo z seryjnego K03 na K04 pytanie czy wszystko pasuje pod to turbo z s3 co trzeba kupic zeby zalozyc itd ?????


Jacek

GTI2007
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Posty: 915
Rejestracja: ndz lut 27, 2011 23:30

Zmiana turbo na K04

Post autor: GTI2007 » czw mar 28, 2013 05:01

PRZEDE WSZYSTKIM:

INTERCOOLER Z S3 NOWY W ASO 1200ZL
DOLOT ZROBIĆ I WYDECH
TURBO K04 TRZEBA LEKKO PRZEROBIC


Sprzedam fotele Motorsport z Audi RS5. PRIV stan idelany 18000tys przebiegu

Awatar użytkownika
stefan1989
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 384
Rejestracja: wt lip 22, 2008 21:28
Lokalizacja: Radom, Warszawa

Zmiana turbo na K04

Post autor: stefan1989 » ndz mar 31, 2013 11:47

O przerabianiu turbiny pierwsze słyszę tak samo jak ROBIENIU dolotu, trzeba kupić turbo k04 oraz kilka rurek i uszczelek gdyż TurboFSI ma troszkę inaczej rozwiązany układ dolotowy np. DV nie jest przy turbinie. Tu masz foty jakie trzeba mieć na grubego moda z k04:
Obrazek

No i do tego minimum DP, oraz IC S3(używka ok 700zł) lub jakiś THS są u nas teraz w dobrej cenie.



GTI2007
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Posty: 915
Rejestracja: ndz lut 27, 2011 23:30

Zmiana turbo na K04

Post autor: GTI2007 » ndz mar 31, 2013 15:29

ale bezposrednio P&p nie wchodzi:) zadzown doPata i się zapytaj to CI wytłumaczy:)


Sprzedam fotele Motorsport z Audi RS5. PRIV stan idelany 18000tys przebiegu

Awatar użytkownika
golfer_1984
VW Baron
VW Baron
Posty: 3389
Rejestracja: czw wrz 27, 2007 12:43
Lokalizacja: PODKARPACIE
Kontakt:

Zmiana turbo na K04

Post autor: golfer_1984 » czw maja 23, 2013 21:17

Co dokładnie trzeba z tej fotki mieć żeby zamontować K04??



GTI2007
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Posty: 915
Rejestracja: ndz lut 27, 2011 23:30

Zmiana turbo na K04

Post autor: GTI2007 » czw maja 23, 2013 23:43

Ogolnie K04( lekko trzeba bedzie rpzerobic )
podkladki sruby... najlepiej wtryski tez...

Nie lepiej zadzownic do CS?


Sprzedam fotele Motorsport z Audi RS5. PRIV stan idelany 18000tys przebiegu

Awatar użytkownika
Passat944
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 461
Rejestracja: wt maja 19, 2009 17:03
Lokalizacja: Głogów

Zmiana turbo na K04

Post autor: Passat944 » pt maja 24, 2013 13:25

Jak by kto szukał mam wszystkie spływy oleju + węże wodne i zaworek od K04. Wtryski i pompę wysokiego ciśnienia też mam :)



Awatar użytkownika
TuneFORCE
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 465
Rejestracja: pt lis 14, 2008 10:51
Lokalizacja: Poznań
Kontakt:

Re: Zmiana turbo na K04

Post autor: TuneFORCE » sob lip 20, 2013 22:37

stefan1989 pisze:THS są u nas teraz w dobrej cenie.
ten THS to chinol...już lepiej cooler od S3 wsadzić ;-) ... wytrzyma dłużej niż dwie zimy ...


http://www.tuneforce.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.dpfserwis.pl" onclick="window.open(this.href);return false;

GTI2007
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Posty: 915
Rejestracja: ndz lut 27, 2011 23:30

Zmiana turbo na K04

Post autor: GTI2007 » sob lip 20, 2013 23:15

No nie wiem czy taki CHinol znam ludzi i ktorzy go maja i 100% lepiej niz od S3 THS to bardzo dobra firma .. i maja bardzo dobrej jakości IC .. można zobaczyć po wykonaniu.. od S3 wklada Przecietny KOWALSKI robiący swoje GTi.. i tak się przyjęło że od S3 i kazdy wklada od s3..


Sprzedam fotele Motorsport z Audi RS5. PRIV stan idelany 18000tys przebiegu

Awatar użytkownika
TuneFORCE
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 465
Rejestracja: pt lis 14, 2008 10:51
Lokalizacja: Poznań
Kontakt:

Zmiana turbo na K04

Post autor: TuneFORCE » ndz lip 21, 2013 16:27

GI2007 THSa nie kupisz za 1200-1500zł, po tyle dostaniesz chinola z napisem THS .... oryginał kosztuje trzy razy tyle co ten THS w "dobrej" cenie...


http://www.tuneforce.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.dpfserwis.pl" onclick="window.open(this.href);return false;

GTI2007
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Posty: 915
Rejestracja: ndz lut 27, 2011 23:30

Zmiana turbo na K04

Post autor: GTI2007 » pn lip 22, 2013 00:45

THS Kosztuje w granicach z tego co Pamiętam 4000zl na nasze... czyli sugerujesz ze na allegro są podróbki?


Sprzedam fotele Motorsport z Audi RS5. PRIV stan idelany 18000tys przebiegu

Awatar użytkownika
TuneFORCE
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 465
Rejestracja: pt lis 14, 2008 10:51
Lokalizacja: Poznań
Kontakt:

Re: Zmiana turbo na K04

Post autor: TuneFORCE » wt lip 23, 2013 00:16

GTI2007 pisze:THS Kosztuje w granicach z tego co Pamiętam 4000zl na nasze... czyli sugerujesz ze na allegro są podróbki?
Na Allegro były THSy po 1200zł...uważasz, że to ori? :jezor:


http://www.tuneforce.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.dpfserwis.pl" onclick="window.open(this.href);return false;

GTI2007
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Posty: 915
Rejestracja: ndz lut 27, 2011 23:30

Zmiana turbo na K04

Post autor: GTI2007 » wt lip 23, 2013 02:19

Nie wiem może klasa II albo Klasa 3 nie mam pojęcia...


Sprzedam fotele Motorsport z Audi RS5. PRIV stan idelany 18000tys przebiegu

Awatar użytkownika
TuneFORCE
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 465
Rejestracja: pt lis 14, 2008 10:51
Lokalizacja: Poznań
Kontakt:

Re: Zmiana turbo na K04

Post autor: TuneFORCE » wt lip 23, 2013 10:01

GTI2007 pisze:Nie wiem może klasa II albo Klasa 3 nie mam pojęcia...
rozmawiałem ze sprzedawcą i powiedział mi że to są niby takie same rdzenie jak robi THS ;-)
i że nie powie mi że będzie on bardziej wydajny niż ten cooler z s3...tak więc...ja wolę eurojeta :grin:


http://www.tuneforce.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.dpfserwis.pl" onclick="window.open(this.href);return false;

ODPOWIEDZ

Wróć do „TSI/TFSI”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość