Cześć.
Zamówiłem sobie wczoraj taki kolektor do g60 syncro.
http://www.ebay.de/itm/Burstflow-Facher ... xyeglTbOPx" onclick="window.open(this.href);return false;
Miał ktoś z nimi styczność? Jak z jakością i spasowaniem z ori układem wydechowym?
Widzę w tym kolektorze 2 problemy.
- Brakuje łączników elastycznych jak w ori portkach.
- Brakuje wieszaka między kolektorem wydechowym a dolotowym.
Wieszak to sobie dorobię, ale co z łącznikami? Ciąć kolektor i wspawać je w tym miejscu co były w oryginale?
Mogę niby zrobić łączniki za kolektorem ale musiałbym pozbyć się katalizatorów a chciałem je zostawić.
Kolektor INOX G60 syncro.
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
Re: Kolektor INOX G60 syncro.
Ostatnio coś pisało na forum corrado że lepiej jak nie ma tych łączników elastycznych.
- darwaz
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Rozsądek raczej mówi że łączniku są potrzebne. Jak cały wydech to jeden sztywny element to co pierwsze się podda? śruby kolektora w głowicy pewnie będą pierwsze. Co innego jak się ma silnik na aluminiowych poduszkach a wydech na poliuretanie, wtedy może i nie trzeba łącznika bo i tak silnik się nie przemieści ani milimetr.Rafał_19 pisze:Ostatnio coś pisało na forum corrado że lepiej jak nie ma tych łączników elastycznych.
- darwaz
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Doszedł dziś rano kolektor. Ekpresowa przesyłka, szybciej niż z allegro
Wszystko byłoby OK, wykonanie jak na cenę myślę że nawet dobre. Co prawda rury tylko 1,5mm więc nie spodziewam się że ten kolektor popracuje 10 lat .
tylko jest jeden spory problem.
Kolektor ma pęknięcie na rurze przy flanszy głowicy. Ja akurat sobie z tym poradzę bo mam tiga i to pospawam. No ale napisałem do Niemca czy ma jakieś rozwiązanie problemu. Mam nadzieję że odda po prostu trochę kasy i tyle. Bo odsyłanie tego do Niemiec mi się zupełnie nie kalkuluje. Wolę już olać temat i sobie go poprawić. Zobaczymy jak to jest z tą uczciwością Niemców .
Swoją drogą ciekawe kto to produkuje. Próbowałem szukać tego kolektora w chinach ale nie znalazłem. A nie wierzę że to robią niemcy bo nawet jakbym miał sobie sam ten kolektor robić to nie opłacałoby mi się marnować czasu i materiału bo taniej było go kupić z ebaya z wysyłką do Polski. To jak mi się nie opłaca to na pewno Niemiec tego nie spawał .
Wszystko byłoby OK, wykonanie jak na cenę myślę że nawet dobre. Co prawda rury tylko 1,5mm więc nie spodziewam się że ten kolektor popracuje 10 lat .
tylko jest jeden spory problem.
Kolektor ma pęknięcie na rurze przy flanszy głowicy. Ja akurat sobie z tym poradzę bo mam tiga i to pospawam. No ale napisałem do Niemca czy ma jakieś rozwiązanie problemu. Mam nadzieję że odda po prostu trochę kasy i tyle. Bo odsyłanie tego do Niemiec mi się zupełnie nie kalkuluje. Wolę już olać temat i sobie go poprawić. Zobaczymy jak to jest z tą uczciwością Niemców .
Swoją drogą ciekawe kto to produkuje. Próbowałem szukać tego kolektora w chinach ale nie znalazłem. A nie wierzę że to robią niemcy bo nawet jakbym miał sobie sam ten kolektor robić to nie opłacałoby mi się marnować czasu i materiału bo taniej było go kupić z ebaya z wysyłką do Polski. To jak mi się nie opłaca to na pewno Niemiec tego nie spawał .
Zamawiałem z jednej strony dla kumpla do paska g60.Przyszedł cały ale był problem z mocowaniem.Trochę był krzywy i mocowanie sondy trzeba było przerobić.
3 x PG było
czas na VR6+ obecnie corrado 2.8 24V BDE.Za jakiś czas r32.
czas na VR6+ obecnie corrado 2.8 24V BDE.Za jakiś czas r32.
- darwaz
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
A z jakiej strony zamawiałeś? Jaki dokładnie był problem? Lambda o coś zaczepiała czy jak?Ladro pisze:Zamawiałem z jednej strony dla kumpla do paska g60.Przyszedł cały ale był problem z mocowaniem.Trochę był krzywy i mocowanie sondy trzeba było przerobić.
Niemiec odpisał że mogę mu odesłać kolektor to mi wyśle nowy . No fajnie ale mi się to zupełnie nie kalkuluje kolejny raz płacić za wysyłkę i czekać ponad tydzień.
Przy okazji sprawdziłem też czy kolektor ma płaską flanszę.
No ku... Chyba nie bardzo . Jeszcze wychodzi że muszę oddać do planowania. Wyślę sprzedawcy te fotki i zagrożę negatywem to może coś ugram. Jak na razie średni zakup, po planowaniu i przeróbkach pewnie będzie spoko ale to nie o to chodzi żeby poprawiać produkty które się kupuje Jakbym wiedział że jest taki tragiczny to bym kupił droższy, no ale w sumie mogłem się tego spodziewać.
- BartesWZL
- Gadatliwa bestia
Ta technix robi podobne do VR6 i też jakośc wykonania z tego co słyszałem nie jest rewelacyjna.
Moje MKIV 2.0 Votex/X3
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=578589" onclick="window.open(this.href);return false;
Corrado VR6 <3
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=91&t=605382" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=578589" onclick="window.open(this.href);return false;
Corrado VR6 <3
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=91&t=605382" onclick="window.open(this.href);return false;