Oleje do PG .....
Moderatorzy: bugalon, kkkacper, toffic, VIP
-
- Ma gadane
- Kontakt:
Oleje do PG .....
zbliza sie czas ze bede musial zalac uklad ....
na czym jezdzicie .... jakie doswiadczenia ... ?
mam silnik z malym przebiegiem okolo 120 tysiecy .. nie wiem na co sie zdecydowac czy go zalewac syntetykiem ? czy moze pol syntetyk
dobre opinie zbiera wiem ze Castrol RS formula bodajze , ostatnio w RPM pojawily sie Millers ale wiem ze one do wyczynu przewaznie bardziej ale bardzo dobre
jaki Motul polecacie ?
ile W ?
konkretne nazwy z typami prosilbym
wszelkie sugestie mile widziane
tutaj moze tez dorzuce oleje do skrzyn oczywiscie hydro jakie uzywacie ....
ktore wyciszyly uklad, lepiej biegi wchodzily itd ...
na czym jezdzicie .... jakie doswiadczenia ... ?
mam silnik z malym przebiegiem okolo 120 tysiecy .. nie wiem na co sie zdecydowac czy go zalewac syntetykiem ? czy moze pol syntetyk
dobre opinie zbiera wiem ze Castrol RS formula bodajze , ostatnio w RPM pojawily sie Millers ale wiem ze one do wyczynu przewaznie bardziej ale bardzo dobre
jaki Motul polecacie ?
ile W ?
konkretne nazwy z typami prosilbym
wszelkie sugestie mile widziane
tutaj moze tez dorzuce oleje do skrzyn oczywiscie hydro jakie uzywacie ....
ktore wyciszyly uklad, lepiej biegi wchodzily itd ...
Ostatnio zmieniony czw lip 02, 2009 23:38 przez Dave Old School, łącznie zmieniany 1 raz.
- marek orzech
- Mały gagatek
- Kontakt:
ja jezdze na agip 10w/40 i naprawde nie moge złego slowa powiedziec, ładniejsza praca silnika od shella lub castrola (ale nie pamietam jaki był)
chciałem przeniesc sie na motula ale po rozmowach z osobami które uzywaja samochdów do rajdów odradzili mi go, ze sie poprostu nie nadaje i tak naprawde wielka lipa dla goracych silników, ale szacunek masz jak powiesz ze motul i tyle z jego zalet, takie cos słyszałem ale sam nie uzywałem, ale duzo ludzi na nim jezdzi
jak znajde to wrzuce linka gdzie było jaki motul do jakiego auta
chciałem przeniesc sie na motula ale po rozmowach z osobami które uzywaja samochdów do rajdów odradzili mi go, ze sie poprostu nie nadaje i tak naprawde wielka lipa dla goracych silników, ale szacunek masz jak powiesz ze motul i tyle z jego zalet, takie cos słyszałem ale sam nie uzywałem, ale duzo ludzi na nim jezdzi
jak znajde to wrzuce linka gdzie było jaki motul do jakiego auta
-
- Ma gadane
- Kontakt:
- maxgt
- Gadatliwa bestia
- Auto: mk4 2.8 4m, lupo
- Silnik: BDE
- Kontakt:
tylko i wyłącznie Gulff,na chwilę obecną wszystkie inne oleje są rozlewane w polsce, po za tym: gulff jak by nie patrzeć ma lepszą cenę od pozostałych wymienionych- a jak ktoś głębiej na to spojrzy do doczyta między wierszami także to iż ma wyższą klasę od pozostałych-klasę lepkości, obojętnie czy 5,10,15 w 30,40,50,60 . Robią także oleje do skrzyń, od 4 lat leje tylko gulfa- temet wielokrotnie poruszany na innych forach - motul czy gulf, gulf bo tańszy,jakościowo taki sam bądź lepszy i najważniejsze nie rozlewany w PL,
dziękuję za uwagę
dziękuję za uwagę
- marek orzech
- Mały gagatek
- Kontakt:
- siergiejg60
- Nowicjusz
- Kontakt:
-
- Nowicjusz
Oleje do PG .....
5w/50 mobil rally czy dobry?? nie wiem zalalem bo silnik mam na dotarciu jeszcze 4 tys km jak dotre bede myslal jaki zalac
Oleje do PG .....
a na dotarty świeżo dotarty silnik co proponujecie zalać 10w60 czy 10w40?
Dive deep or go home
- siergiejg60
- Nowicjusz
- Kontakt:
Oleje do PG .....
a co myślicie o motulu 300v 10w40 teraz jeżdze na motulu 6100 10w 40 ale auto jest tylko katowane i temperatura oleju czasem wysoko idzie
http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=49479
Oleje do PG .....
ja jezdzilem na fuchsie 5W40, teraz zastanawiam sie co zalac po dotarciu. Mysle o full synt 5W ale jeszcze nie mam faworyta
VW Corrado VR5 <-- jest
VW Scirocco GT2 G60 <-- było :(
VW Passat B4 VR6 variant <-- był
VW Scirocco GT2 16V <-- bylo
VW Golf I GTI 16V <-- byl
VW Scirocco GT2 G60 <-- było :(
VW Passat B4 VR6 variant <-- był
VW Scirocco GT2 16V <-- bylo
VW Golf I GTI 16V <-- byl