[Ankieta] Jakie tarcze oraz klocki hamulcowe polecasz?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Taki wybór zestawu na przód (tarcze 312+klocki),
textar 460 zł czy ferrodo 445 zł?
textar 460 zł czy ferrodo 445 zł?
GTB...
Lepiej dołóż kilka zł i wybierz tarcze Zimmermann z klockami Ferodo, taki zestaw to koszt 480 zł czyli niewiele drożej
Dzięki, zanim napisałeś post kupiłem już zestaw Zimmermann
GTB...
- Rash
- Ma gadane
- Auto: VW Golf V GTI EDITION 30
- Silnik: BYD
Macie jakieś info i opinie o tarczach Rotinger'a ? nie dlugo muszę wymienić i szukam czegoś fajnego EBC troszkę drogie a nie potrzebuję też jakichś mega mocnych tarcz.
Zastanawiam się w o ogóle czy jest sens kupować coś typu nawiercane, wiercone, nacinane, frezowane itp.
Czekam kto konkretnie poleci w dobrej cenie max 250zł sztuka tarczy 288x25 i jakie klocki do tego
Zastanawiam się w o ogóle czy jest sens kupować coś typu nawiercane, wiercone, nacinane, frezowane itp.
Czekam kto konkretnie poleci w dobrej cenie max 250zł sztuka tarczy 288x25 i jakie klocki do tego
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=589545 <----- Mój MK4 GTI V5
Jak wyżej, jakieś opinie o tarczach rotinger? Najlepiej wersje gt nacinane nawiercane
Polecam tarcze i klocki zimmermann. Kilka stron wcześniej pisałem, że byłem zadowolony z hella pagid w mk4 280/232 i to się nie zmienia, uważam nadal, że bardzo dobre hamulce.
Teraz do 1m założyłem na przód komplet zimmermanna, swap z 288 na 312.
Zrobiłem dopiero ok. 1000 km, ale jestem mega zadowolony, bardzo dobrze hamuje i co więcej, dopiero dziś myłem auto od momentu montażu hamulców i alufelgi są prawie czyste. Polecam.
Teraz do 1m założyłem na przód komplet zimmermanna, swap z 288 na 312.
Zrobiłem dopiero ok. 1000 km, ale jestem mega zadowolony, bardzo dobrze hamuje i co więcej, dopiero dziś myłem auto od momentu montażu hamulców i alufelgi są prawie czyste. Polecam.
GTB...
- matisim
- VWGolf.pl Killer
- Auto: bmw
- Kontakt:
Re: [Ankieta] Jakie tarcze oraz klocki hamulcowe polecasz?
Zimmerman = breck [SMILING FACE WITH SMILING EYES] dobre klocki.
Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka
Witam. Posiadam golfa 2 1,6 benzynka i zamierzam zmienić tarcze przednie. Odczuję dużą różnice w hamowaniu między tarczami wentylowanymi a pełnymi Bosch + klocki Bosch 239mm ?
Czy prawdą jest to że żaden z producentów systemów hamulcowych (ATE, Bosch, TRW) na pierwszy montaż wraz z całym systemem hamulcowym nie dostarcza własnych klocków tylko biorą klocki produkowane dla nich przez TEXTAR, JURID, FERODO? Jeśli to prawda to ciekawe czemu na wolny rynek produkują a na pierwszy montaż nie dają swoich
ALH + 205 + chip
-
- Nowicjusz
Z takich budżetowych polecam klocki i tarcze MINTEX tanie i dobre do normalnej jazdy
- luckyboy
- Gadatliwa bestia
- Silnik: BCA
Nie wiem skąd czerpiesz taką wiedzę.liteon0 pisze:Czy prawdą jest to że żaden z producentów systemów hamulcowych (ATE, Bosch, TRW) na pierwszy montaż wraz z całym systemem hamulcowym nie dostarcza własnych klocków tylko biorą klocki produkowane dla nich przez TEXTAR, JURID, FERODO? Jeśli to prawda to ciekawe czemu na wolny rynek produkują a na pierwszy montaż nie dają swoich
- RA_FEEL_IT!
- Administrator
- Auto: Passat B5 FL 1.8T
- Silnik: AWT
Ankieta została zaktualizowana, wyniki ankiety zostały zresetowane (były już dość stare).
Na którymś z forów znalazłem taką informację i to było pytanie czy tak jest
ALH + 205 + chip