Mk III: odpala i gaśnie

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: Qto, miś fazi, italiano_83, edzio, VIP

Mk III: odpala i gaśnie

Postprzez konjo » Wt mar 15, 2005 14:07

tak mnie dzis golfina zaskoczyla rano, odpalam go a on zapala i gasnie i tak kilka razy az wkoncu zrezygnowalem. CZas od zapalenia do zgasniecia to moze 1sekunada. Pozniej probowalem wcisnac mu pedal gazu ale reakcja byla taka sama - zgasl. Silnik byl zimny bo po nocy, ale czasami mialem tak ze temperaturka byla 90st i np. zgasl mi na swiatłach (ja mu w gaz a on zgasł :grin: ) i sytuacja jak powyzej odpalam raz a on gasnie, drugi raz gasnie, trzeci raz i uff zapalil.
Sadze ze to cos z przepustnica ale nie jestem na tyle oblatany zeby samemu stwierdzic, mechanik twierdzi ze cos z elektronika. Pewnie jedyna rada jechac na komputer?

motor ABD 95r
_the orange beast_
konjo
Mały gagatek
Mały gagatek
 
Dołączył(a): Pt gru 10, 2004 14:16
Lokalizacja: Kutno
Online: 0s

Postprzez mariusz0512 » Wt mar 15, 2005 14:35

ja mam czasami podobnie. To wina imobilaizera który masz w kluczyku. Wyjmuje kluczyk i jeszcze raz wkładam i odpala. Sprawdziłem to wyjąłem magnez z kluczyka i taka sama reakcja odpala i po 1 sek gaśnie. Nie przejmuj sięi sprawdź.
mariusz0512
 

Postprzez konjo » Wt mar 15, 2005 14:42

niestety nie mam imobilizera :grin: - auto nie posiada takich bajerow oprocz wspomagania.
_the orange beast_
konjo
Mały gagatek
Mały gagatek
 
Dołączył(a): Pt gru 10, 2004 14:16
Lokalizacja: Kutno
Online: 0s

Postprzez mariusz0512 » Wt mar 15, 2005 14:54

sprawdź kluczyk może nawet nie wiesz że jest w środku. Rozbierz go. Kazdy golf produkowany od końca 1994 roku ma coś takiego
mariusz0512
 

Postprzez konjo » Wt mar 15, 2005 15:02

na bank nie mam imobilizera, ten moj byl skladany w Belgi a tam moze nie potrzebuja takich rzeczy
_the orange beast_
konjo
Mały gagatek
Mały gagatek
 
Dołączył(a): Pt gru 10, 2004 14:16
Lokalizacja: Kutno
Online: 0s

Postprzez Corvax » Wt mar 15, 2005 15:09

Po zmianie modelowej w 94 roku były immo montowane i sądze że Twój je ma.

Poznać mozna po kluczyku - Z tego co pamiętam wszystkie z serii AH miały immo
Pozdor
Corvax | A4 1.8tQ | BEX |
Corvax
V.I.P.
V.I.P.
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Wt wrz 21, 2004 15:21
Lokalizacja: Skierniewice
Online: 6h 8m
Pomógł: 269
Auto: A4
Silnik: BEX

Postprzez BruceLee30 » Wt mar 15, 2005 15:18

na 100% immo nawet nie wiesz ze go masz :)
BruceLee30
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
 
Dołączył(a): Pt lis 05, 2004 14:18
Lokalizacja: Jelenia Góra
Online: 1d 4h 32m
Pomógł: 71

Postprzez briano » Wt mar 15, 2005 15:20

Corvax napisał(a):Po zmianie modelowej w 94 roku były immo montowane i sądze że Twój je ma.

Poznać mozna po kluczyku - Z tego co pamiętam wszystkie z serii AH miały immo

A ja podepne się do postu i zapytam gdzie dostać tę żaróweczke co siedzi w kluczyku bo u mnie jest ukręcona ?? Jaka jest jej orientacyjna cena??
Dużo problemu aby ją wymienić??
briano
Kozak
Kozak
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Wt gru 28, 2004 14:47
Lokalizacja: Podlaskie
Online: 0s
Pomógł: 28

Postprzez konjo » Wt mar 15, 2005 15:28

[quote="Corvax"]Po zmianie modelowej w 94 roku były immo montowane i sądze że Twój je ma.

Chciałbym zeby to było tylko to. Jeden kluczyk ma włoski z napisem "Italy" to chyba nie jest orginal i jego uzywam i jest nierozbieralny.
Spojrze w domu czy tamten ma jakis immo. Pewien jestem ze jest orginal i niestety nie mam takiej zaróweczki jak n/z wyzej.
_the orange beast_
konjo
Mały gagatek
Mały gagatek
 
Dołączył(a): Pt gru 10, 2004 14:16
Lokalizacja: Kutno
Online: 0s

Postprzez Corvax » Wt mar 15, 2005 16:02

briano napisał(a):
Corvax napisał(a):Po zmianie modelowej w 94 roku były immo montowane i sądze że Twój je ma.

Poznać mozna po kluczyku - Z tego co pamiętam wszystkie z serii AH miały immo

A ja podepne się do postu i zapytam gdzie dostać tę żaróweczke co siedzi w kluczyku bo u mnie jest ukręcona ?? Jaka jest jej orientacyjna cena??
Dużo problemu aby ją wymienić??


Wsadź diodę i po bólu :)
Pozdor
Corvax | A4 1.8tQ | BEX |
Corvax
V.I.P.
V.I.P.
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Wt wrz 21, 2004 15:21
Lokalizacja: Skierniewice
Online: 6h 8m
Pomógł: 269
Auto: A4
Silnik: BEX

Postprzez KaRBoW » Wt mar 15, 2005 16:59

Moj golfik jest z 94 i nie mam immo :).
Golf III 1.6 ABU (LPG)
KaRBoW
Mały gagatek
Mały gagatek
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Wt sty 04, 2005 15:27
Lokalizacja: Łódź
Online: 0s
Pomógł: 2

Postprzez Corvax » Wt mar 15, 2005 18:31

Rok modelowy tu się liczy - sprawdź w VIN z którego roku jest auto
Pozdor
Corvax | A4 1.8tQ | BEX |
Corvax
V.I.P.
V.I.P.
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Wt wrz 21, 2004 15:21
Lokalizacja: Skierniewice
Online: 6h 8m
Pomógł: 269
Auto: A4
Silnik: BEX

Postprzez ku_bi » Wt mar 15, 2005 18:37

Corvax napisał(a):Po zmianie modelowej w 94 roku były immo montowane i sądze że Twój je ma.

Poznać mozna po kluczyku - Z tego co pamiętam wszystkie z serii AH miały immo


Corvax jak naprawić można immo gdy tylko nieraz płata figle :?:
ku_bi
Forumowy spamer :)
Forumowy spamer :)
 
Dołączył(a): Pn wrz 13, 2004 20:51
Lokalizacja: ex4
Online: 18m
Pomógł: 220

Postprzez mariusz0512 » Wt mar 15, 2005 23:21

Corvax napisał(a):Po zmianie modelowej w 94 roku były immo montowane i sądze że Twój je ma.

Poznać mozna po kluczyku - Z tego co pamiętam wszystkie z serii AH miały immo

oprócz imobilaizera coś masz tam w kluczyku ja mam immo ale czegoś takiego nie mam co to jest i czy można to samemu założyć
mariusz0512
 

Następna strona



Powrót do Techniczne (archiwum)

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: leszek4848 i 2 gości

Nasi przyjaciele: Car Audio,