Podłączenie gniazda elektrycznego haka holowniczego.

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: Qto, miś fazi, italiano_83, edzio, VIP

Podłączenie gniazda elektrycznego haka holowniczego.

Postprzez kryl » Cz mar 29, 2007 09:19

Jestem po montażu haka w Golfie.Zostało mi podłączenie gniazda elektrycznego,to jest wpięcie się do instalacji.Może ktoś ma instrukcję,co,jak i gdzie.Najlepiej skan lub foto.
Kryl
kryl
Mały gagatek
Mały gagatek
 
Dołączył(a): Śr mar 14, 2007 08:58
Lokalizacja: warmińsko mazurskie
Online: 0s
Pomógł: 10

Postprzez damcio151 » Cz mar 29, 2007 09:25

damcio151
V.I.P.
V.I.P.
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Wt sty 24, 2006 20:43
Lokalizacja: Koszalin
Online: 54d 4h 57m
Pomógł: 1463
Auto: MK3. passat b4
Silnik: 2x1z

Postprzez kryl » Cz mar 29, 2007 09:42

Rozmieszczenie bolców gniazda jest mi znane.Pytanie w którym miejscu na przewodach wpiąć się w instalację samochodu?Najlepiej jakaś grafika.
Kryl
kryl
Mały gagatek
Mały gagatek
 
Dołączył(a): Śr mar 14, 2007 08:58
Lokalizacja: warmińsko mazurskie
Online: 0s
Pomógł: 10

Postprzez truskawaa » Cz mar 29, 2007 12:40

ja zakładałem w wyspecjalizowanym warsztacie i podpieli mi sie do przewodów które idą do tylnej lewej lampy...

Najkrótszy odcinek :bajer:
truskawaa
Mały gagatek
Mały gagatek
 
Dołączył(a): Śr maja 24, 2006 20:18
Lokalizacja: Hatfield/KRAPKOWICE
Online: 4h 32m
Pomógł: 18

Postprzez bodzio_j » Cz mar 29, 2007 13:14

kryl, grafiki specjalnej nie tzreba. Wpinasz-kierunki z pbu lamp, stop(wystarczy jedna)pozycja (zalecane obie, ale jedna styknie), światło cofania, no i p/m.Przy lampach czasem są wolne wsuwki i wtedy nie ma problemu, jeśli nie to tzreba dorobić.
bodzio_j
Lord GTI
Lord GTI
 
Dołączył(a): So lip 09, 2005 10:05
Lokalizacja: Skawina
Online: 16m
Pomógł: 746
Auto: Golf MK2
Silnik: RV

Postprzez damcio151 » Cz mar 29, 2007 16:19

bodzio_j napisał(a):jeśli nie to tzreba dorobić

lub przymocować szybkozłączkami
damcio151
V.I.P.
V.I.P.
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Wt sty 24, 2006 20:43
Lokalizacja: Koszalin
Online: 54d 4h 57m
Pomógł: 1463
Auto: MK3. passat b4
Silnik: 2x1z

Postprzez Paweł Marek » Cz mar 29, 2007 19:19

bodzio_j napisał(a):Przy lampach czasem są wolne wsuwki

dokładnie. Wszystkie potrzebne napięcia i masa są w jednym z niewykorzystanych gniazdek w tylnej lewej lampie. Również od prawego kierunku. Wystarczy zlokalizować miernikiem które to i wpiąć się w nie zakładając na końce kabli od haka żeńskie wsuwki o średnicy 2,5 mm. (trzeba je będzie ciut rozciągnąć śróbokręcikiem żeby weszły). Wtedy jest fachowo, nic się nie tnie i nie psuje.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Paweł Marek
_
_
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Cz lis 18, 2004 22:29
Lokalizacja: Biertowice, Małopolska
Online: 22d 23h 6m
Pomógł: 2712
Auto: Vento
Silnik: 2E

Postprzez damcio151 » Cz mar 29, 2007 19:27

Paweł Marek napisał(a):dokładnie. Wszystkie potrzebne napięcia i masa są w jednym z niewykorzystanych gniazdek w tylnej lewej lampie. Również od prawego kierunku. Wystarczy zlokalizować miernikiem które to i wpiąć się w nie zakładając na końce kabli od haka żeńskie wsuwki o średnicy 2,5 mm. (trzeba je będzie ciut rozciągnąć śróbokręcikiem żeby weszły). Wtedy jest fachowo, nic się nie tnie i nie psuje.

u mnie nie było trzeba było użyć szybkozłączek

pozdrawiam
damcio151
V.I.P.
V.I.P.
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Wt sty 24, 2006 20:43
Lokalizacja: Koszalin
Online: 54d 4h 57m
Pomógł: 1463
Auto: MK3. passat b4
Silnik: 2x1z

Postprzez Paweł Marek » Cz mar 29, 2007 19:46

damcio151 napisał(a):u mnie nie było trzeba było użyć szybkozłączek

kurcze to nie wiem, w GTI żonki też to jest. Chyba że Variant ma dzielone lampy (część na klapie jak w moim Vento to jasne że nie będzie wszystkich.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Paweł Marek
_
_
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Cz lis 18, 2004 22:29
Lokalizacja: Biertowice, Małopolska
Online: 22d 23h 6m
Pomógł: 2712
Auto: Vento
Silnik: 2E

Postprzez damcio151 » Cz mar 29, 2007 20:27

Paweł Marek napisał(a):kurcze to nie wiem, w GTI żonki też to jest. Chyba że Variant ma dzielone lampy (część na klapie jak w moim Vento to jasne że nie będzie wszystkich.

lampy w variancie to jeden element , na klapie ich nie ma.

pozdrawiam
damcio151
damcio151
V.I.P.
V.I.P.
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Wt sty 24, 2006 20:43
Lokalizacja: Koszalin
Online: 54d 4h 57m
Pomógł: 1463
Auto: MK3. passat b4
Silnik: 2x1z

Postprzez truskawaa » Cz mar 29, 2007 23:05

damcio151 napisał(a):bodzio_j napisał/a:
jeśli nie to tzreba dorobić

lub przymocować szybkozłączkami


tylko szybkozłaczką...robota z tym na 20 minut:-)
truskawaa
Mały gagatek
Mały gagatek
 
Dołączył(a): Śr maja 24, 2006 20:18
Lokalizacja: Hatfield/KRAPKOWICE
Online: 4h 32m
Pomógł: 18

Postprzez inek01 » Pt mar 30, 2007 08:41

damcio151 napisał(a):http://vwforum.pl/gniazdko.htm

Musze sprawdzic instalacje przyczepy, bo cos nie bangla chyba we wtyce. Co z czym, zeby sie zaswiecilo sw. cofania ? :-k
Obrazek Bye, bye Mk3...
inek01
Lord GTI
Lord GTI
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Pn sty 09, 2006 23:08
Lokalizacja: Ciechanów
Online: 0s
Pomógł: 710




Powrót do Techniczne (archiwum)

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości

Nasi przyjaciele: Car Audio,
cron