Mechanizm wycieraczek przednich
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- duzy_przemo
- Gadatliwa bestia
Mechanizm wycieraczek przednich
Cześć
Czy wiecie który przekażnik odpowiada za sterowanie wycieraczkami chodzi mi o to jaki ma nr, bo najprawdopodbniej u mnie pada a objawia się w to w ten sposób iż wycieraczki najpierw blokowały soe na 1-2 bieg następnie od niedawna wagóle chodzi tylko najszybszy bieg, po przełączeniu na wolne biegu słychać tylko cyknięcie z przekaźników i nic sioę nie dzieje
proszę o pomoc z gółry dzięki
aha po przesmarowaniu całego mechanizmu nic się nie zmieniło
Czy wiecie który przekażnik odpowiada za sterowanie wycieraczkami chodzi mi o to jaki ma nr, bo najprawdopodbniej u mnie pada a objawia się w to w ten sposób iż wycieraczki najpierw blokowały soe na 1-2 bieg następnie od niedawna wagóle chodzi tylko najszybszy bieg, po przełączeniu na wolne biegu słychać tylko cyknięcie z przekaźników i nic sioę nie dzieje
proszę o pomoc z gółry dzięki
aha po przesmarowaniu całego mechanizmu nic się nie zmieniło
- duzy_przemo
- Gadatliwa bestia
- duzy_przemo
- Gadatliwa bestia
- prezesik25
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
- JayT
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Mogą być zastosowane zamiennie 2 rodzaje przekaźników:duzy_przemo pisze:To chyba nie jest nr 99 a 19
19 - ze stałymi ustawieniami (nieprogramowalny)
99 - ze zmiennymi ustawieniami (programowalny)
Mając przekaźnik 99 możesz ustawić sobie czas przerwy. Tutaj masz opisane, jak to zrobić.
- duzy_przemo
- Gadatliwa bestia
- duzy_przemo
- Gadatliwa bestia
Jest tak jak pisałeś mam nr 99 nie mam 19, przekaźnik nr 18 jest doś mocno wytarty i po wyciągnięciu go okazało się że to jest nie 19 a 18
ale ze mnie beton
ten 99 jest na poz R8 ze schematu więc jest ok, słychać cyknięcie z niego przełączaniu biegów wycieraczki, (wolne i tak nie działają)
jutro będę miał nowy przekaźnik 19 więc czy można go zamienić z 99 ??
A wogóle macie opis wszystkioch przekaźników gdzie który nr powinien być ??
Jeszcze jedno w pozycji R3 nie mam nic a to jest przekaźnik od sterowania silnikiem mam silnik 1.8 wersja GT 90 ps z 1993 i kurde czy tam nie powinno być jakiegoś przekaźnika ??

ten 99 jest na poz R8 ze schematu więc jest ok, słychać cyknięcie z niego przełączaniu biegów wycieraczki, (wolne i tak nie działają)
jutro będę miał nowy przekaźnik 19 więc czy można go zamienić z 99 ??
A wogóle macie opis wszystkioch przekaźników gdzie który nr powinien być ??
Jeszcze jedno w pozycji R3 nie mam nic a to jest przekaźnik od sterowania silnikiem mam silnik 1.8 wersja GT 90 ps z 1993 i kurde czy tam nie powinno być jakiegoś przekaźnika ??
- duzy_przemo
- Gadatliwa bestia