Moderatorzy: miś fazi, Qto, edzio, italiano_83, VIP

maxien napisał(a):Czy jest mozliwosc wymiany czujnika Halla po rozkreceniu aparatu, czy trzeba wymianiac caly aparat??

palermos napisał(a):Ja się przyłącze i spytam czy winą uszkodzenia halla może być problem z odpalaniem ? Musze troszkę pokrecieć 2-3 sek zanim zapali. A czasami jak zapali to zaraz zgasnie. Ale jak już odpali to działa normalnie, jak jest rozgrzany to tak jak by troche szybciej łapał, zaznaczam ze wymieniłem pompe paliwa, swiece kable.
palermos napisał(a):Na vagu pokazuje jakis bład z halotronem. Chyba cos takiego 00515 - Camshaft Position (Hall) Sensor (G40)

RobertP napisał(a):a pytanko jak diagnozowaleś silnik w swoim samochodzie ? czy silnik nie pracował ? ja tak to taki błąd może wywalić że coś z czujnikiem halla

palermos napisał(a):RobertP napisał(a):a pytanko jak diagnozowaleś silnik w swoim samochodzie ? czy silnik nie pracował ? ja tak to taki błąd może wywalić że coś z czujnikiem halla
Faktycznie miałeś racje, zdiagnozowałem go wczoraj jeszcze raz na zgaszonym i zapalonym silniku, na zgaszonym błąd był a na zapalonym nie.
Wiec czego to może być wina ?? Ktoś mi kiedyś mówił że musze tam coś przeczyscic jaką dysze czy dolot nie pamietam ...

Powrót do Techniczne (archiwum)
Użytkownicy przeglądający ten dział: jakub117 i 18 gości
Nasi przyjaciele: Car Audio, Kalkulator OC, Ubezpieczenie OC