Index prędkości a silnik
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Index prędkości a silnik
Witam serdecznie. Właśnie jestem w trakcie przekładki silnika na 1.6. Chciałem przełożyć także licznik, ale niestety prędkościomierz jest zepsuty. Mam pytanie czy jest możliwe że w silniku 1.6 był prędkościomierz wyskalowany do 220 i indexie 975. Dodam, że mój kolega ma taki sam silnik, ale licznik wyskalowany do 200 i index prędkości 950. A drugie pytanie czy można zastąpić ten prędkościomierz innym z innym indexem prędkości i jakie miało by to konsekwencje?
ja mam silnik 1.6 EZ i mam licznik wyskalowany do 200 i index 950piter_golf pisze:możliwe że w silniku 1.6 był prędkościomierz wyskalowany do 220 i indexie 975
nie stanie się nic poza przeklamaniami licznika.piter_golf pisze:A drugie pytanie czy można zastąpić ten prędkościomierz innym z innym indexem prędkości i jakie miało by to konsekwencje?
Tzn predkosciomierz nie bedzie pokazywal dobrze predkosci, bedzia ja zanizal lub zawyzal. Lepiej wsadzic o takim samym indexie
- t-tas
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
co do skalowania blatu to nie jest problem-może być skalowany bele jak-wszystkie i tak mają te same odległosci miedzy kreskami, ale zmiana indeksu to jak pisze mniszek oszukana prędkość na liczniku-do silników 1.6 i 1.8 indeks 950
mk1- wycofany ze służby- stoi jak ikarusy w kącie zajezdni
PASSAT- silnik- dół PF, reszta 2E powered by BLOS - nadal w służbie
PASSAT- silnik- dół PF, reszta 2E powered by BLOS - nadal w służbie
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
wydaje mi sie ze indeks 975 to był przy silnikach 1.3 !!! a przy 1.6 to juz 950 !! Moze miałeś wymieniany i robił to jakis debil :PP i nie zwrocił na to uwagi !!piter_golf pisze:wyskalowany do 220 i indexie 975.

piter_golf, a jakie masz oznaczenie skrzyni biegów ?? (jest ze spodu)
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Ten silnik i licznik będe dopiero wkładał do samochodu, więc nie wiem jaki licznik z jakim indexem założyć. a co do tego czy był wcześniej licznik wymieniany to nie wiem. Kupiłem to auto przewczoraj na części
[ Dodano: Sob Lut 10, 2007 17:02 ]
Ten silnik i licznik będe dopiero wkładał do samochodu, więc nie wiem jaki licznik z jakim indexem założyć. a co do tego czy był wcześniej licznik wymieniany to nie wiem. Kupiłem to auto przewczoraj na części a dokładnie silnik, skrzynia + osprzęt. Więc nie wiem jaki licznik teraz kupić
[ Dodano: Sob Lut 10, 2007 17:02 ]
Ten silnik i licznik będe dopiero wkładał do samochodu, więc nie wiem jaki licznik z jakim indexem założyć. a co do tego czy był wcześniej licznik wymieniany to nie wiem. Kupiłem to auto przewczoraj na części a dokładnie silnik, skrzynia + osprzęt. Więc nie wiem jaki licznik teraz kupić
Dokładnie tak !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!bodzio_j pisze:indeks z silnikiem nie ma nic wspólnego, ze skrzynią tak i to od przełożenia w skrzyni zależy indeks.
piter_golf, sprawa jest prosta - jesli masz w aucie skrzynie biegów albo bedziesz dopiero wkładał skrzynie biegów od 1.6/1.8 to szukaj licznika z indeksem 950.
[url=http://www.motostat.pl/vehicle-stats/20938][img]http://www.motostat.pl/user_images/20938/icon5.png[/img][/url]
-
- Mały gagatek
- Kontakt: