Gdzie znajduje się przepływomierz bo wyczytałem że...

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: miś fazi, Qto, italiano_83, edzio, VIP

Gdzie znajduje się przepływomierz bo wyczytałem że...

Postprzez mmarek » Pn sty 15, 2007 01:01

witam. Przeglądałem forum i wyczytałem ze moja wersja golfa powinna posiadać przepływomierz powietrza (wersja amerykanska) przekopałem całe forum żeby sie dowiedzieć w którym miejscu sie to znajduje i nic nie znalazłem. w którym to moze być miejscu ?
z góry dziekuje za odpowiedzi
mmarek
Ma gadane
Ma gadane
 
Dołączył(a): Cz gru 28, 2006 19:29
Lokalizacja: dolny slask
Online: 1h 39m
Pomógł: 12

Re: Gdzie znajduje się przepływomierz bo wyczytałem że...

Postprzez RobertP » Pn sty 15, 2007 01:03

mmarek napisał(a):witam. Przeglądałem forum i wyczytałem ze moja wersja golfa powinna posiadać przepływomierz powietrza (wersja amerykanska) przekopałem całe forum żeby sie dowiedzieć w którym miejscu sie to znajduje i nic nie znalazłem. w którym to moze być miejscu ?
z góry dziekuje za odpowiedzi

trzeba bylo napisac jaki masz silnik (model, rocznik, typ silnika itd)
a przepływomierz znajduje sie na dolocie z filtra powietrza,
masz tam podpiete kostką kabelki .... poszukaj koło filtra powietrza :bigok:
remontuję, buduję łodzie, kajaki, canoe i jachty np. Mazurek650 -proszę pytać :)

Sharan - AFN
RobertP
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
 
Dołączył(a): Śr gru 14, 2005 09:58
Lokalizacja: Ostróda
Online: 14m
Pomógł: 612

Postprzez mmarek » Pn sty 15, 2007 01:09

Witam. dzieki za odzew. Spojrz na zdjęcie moze dojrzysz czy w koncu mam ten przeływomierz czy nie :)



Obrazek
mmarek
Ma gadane
Ma gadane
 
Dołączył(a): Cz gru 28, 2006 19:29
Lokalizacja: dolny slask
Online: 1h 39m
Pomógł: 12

Postprzez RobertP » Pn sty 15, 2007 01:20

no nie ma
a czemu wogole pytasz
a jak jest to jest tutaj jak na twoim zdjęciu

Obrazek

może jest inne rozwiązanie w tym typie silnika
dlatego też spytałem o typ silnika może by się znalazła
informacja w którejś książce
remontuję, buduję łodzie, kajaki, canoe i jachty np. Mazurek650 -proszę pytać :)

Sharan - AFN
RobertP
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
 
Dołączył(a): Śr gru 14, 2005 09:58
Lokalizacja: Ostróda
Online: 14m
Pomógł: 612

Postprzez mmarek » Pn sty 15, 2007 01:30

Dzieki za pomoc. Pytam bo jestem ciekawy auta a nigdzie nie mogłem znaleść jakiś zdjęć z zamontowanym przepływomierzem w "silniku" a niby ta moja wersja miała takowy posiadać i myślałem że ktoś go "ukrył" :) albo wywalił ( a moze go wywalił ?) jeszcze mnie zastanawia że nie mam odmy i nie wiem czy ktoś ją zdemontował czy tak ma już być (ale jakaś dziura z drugiej strony obudowy filtra powietrza jest czyli w obudowie filtra są dwe dziury i nie wiem cvzy tak ma być :/ silnik to ADD 1.8 digifant
pozdrawiam
mmarek
Ma gadane
Ma gadane
 
Dołączył(a): Cz gru 28, 2006 19:29
Lokalizacja: dolny slask
Online: 1h 39m
Pomógł: 12

Postprzez RobertP » Pn sty 15, 2007 01:47

mmarek napisał(a):silnik to ADD 1.8 digifant

zobacz sobie fotke stąd TUTAJ
ja Ci już nic więcej nie powiem nie mam ETKI
remontuję, buduję łodzie, kajaki, canoe i jachty np. Mazurek650 -proszę pytać :)

Sharan - AFN
RobertP
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
 
Dołączył(a): Śr gru 14, 2005 09:58
Lokalizacja: Ostróda
Online: 14m
Pomógł: 612

Postprzez Paweł Marek » Pn sty 15, 2007 17:00

mmarek złap kontakt z forumowiczem paww18. Ona ma autoi z silnikiem może wie już coś więcej. Wygląda że masz wszystko ok, ale znaleźć coś na europejskich stronach się nie da o nim. Może coś goglami na hiszpańskojęzycznych stronach, bo był robiony na mexyk i brazylię (może na akoholu chodzi :) )
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Paweł Marek
_
_
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Cz lis 18, 2004 22:29
Lokalizacja: Biertowice, Małopolska
Online: 23d 23h 48m
Pomógł: 2720
Auto: Vento
Silnik: 2E

Postprzez paww18 » Cz lut 01, 2007 23:51

Witam, ten silnik nie ma przeplywomierza ;) a znalesc cos na jego temat graniczy z cudem :) pozostaje tylko ETKA niestety :/

pozdrawiam
paww18
Sprzedawca
Sprzedawca
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Wt kwi 25, 2006 22:37
Lokalizacja: Dolny Slask
Online: 12d 10h 40m
Pomógł: 10
Auto: Byl MK3 jest Passat
Silnik: ATJ




Powrót do Techniczne (archiwum)

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości

Nasi przyjaciele: Car Audio,