[mk2] NIE WCHODZI 5 BIEG, DLACZEGO ??

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: miś fazi, Qto, italiano_83, edzio, VIP

[mk2] NIE WCHODZI 5 BIEG, DLACZEGO ??

Postprzez Siara » Pt paź 27, 2006 23:37

Witam! Mam problem w jettce. Dlaczego nie moge wrzucic 5 biegu, na postoju wogole mi nie wchodzi, a w czasie jazdy czasami jak sie rozpedze to wejdzie, ale to tez bardzo zadko. Dlaczego tak jest ? :/
Z gory dzieki :)
Siara
Ma gadane
Ma gadane
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): N kwi 03, 2005 22:18
Lokalizacja: Łódź
Online: 0s
Pomógł: 6

Postprzez To_mas » Pt paź 27, 2006 23:43

Wjedz na anał od spodu jest taka regulacja na drażku :))) łatwo zobaczyć jak ona działa i potrzeba 2 osoby zeby to poprawić :) w sumie 10 min roboty :D
To_mas
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
 
Dołączył(a): Pt gru 02, 2005 00:13
Lokalizacja: Śląsk
Online: 1d 7h 41m
Pomógł: 501
Auto: S3
Silnik: AMK

Postprzez Siara » Pt paź 27, 2006 23:53

ok jutro sie za to wezme i dam znac :)
Siara
Ma gadane
Ma gadane
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): N kwi 03, 2005 22:18
Lokalizacja: Łódź
Online: 0s
Pomógł: 6

Postprzez Duber » So paź 28, 2006 09:16

Obrazek Obrazek
Duber
_
_
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Pt sie 26, 2005 20:30
Lokalizacja: FSW
Online: 140d 12h 2m
Pomógł: 922
Auto: 16V

Postprzez maciek.wroc » So paź 28, 2006 13:26

a moze masz 4 biegową :bigok:
VW Passat B5 Virus by DanoSoft 119 KM i 287 Nm http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=3903908#3903908 NOWE FOTY ZAPRASZAM

Obrazek

MalowanieFelg.com
POLECAM
maciek.wroc
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Wt cze 20, 2006 22:14
Lokalizacja: Wrocław/kozanów
Online: 7h 7m
Pomógł: 8
Auto: VW Passat B5
Silnik: TDI

Postprzez To_mas » So paź 28, 2006 13:28

maciek.wroc napisał(a):a moze masz 4 biegową :bigok:
jak 4 jak pisze ze mu czasem wchodzi :P
To_mas
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
 
Dołączył(a): Pt gru 02, 2005 00:13
Lokalizacja: Śląsk
Online: 1d 7h 41m
Pomógł: 501
Auto: S3
Silnik: AMK

Postprzez wegi » So paź 28, 2006 15:19

Ja miałem taki przypadek jakis czas temu, tez mi 5 nie wchodzila i czasami ciezko 3. U mnie akurat byl jeden z łącznikow ( widoczny pod maska samochodu po prawej stronie z tylu) dlugosci ok 25cm - koszt 30zl.
wegi
Użytkownik
Użytkownik
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): So wrz 30, 2006 17:22
Lokalizacja: Kaliska / Stara Kiszewa (pomorskie)
Online: 17h 3m
Pomógł: 14
Auto: VW Golf MKII
Silnik: 1V

Postprzez Duber » So paź 28, 2006 16:11

wegi, ten plastykowy?jesli to ten to on kosztuje ok 10zl hmm.
Obrazek Obrazek
Duber
_
_
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Pt sie 26, 2005 20:30
Lokalizacja: FSW
Online: 140d 12h 2m
Pomógł: 922
Auto: 16V

Postprzez Siara » So paź 28, 2006 18:19

juz znalezlem sposob na ta piątke, musze dac na maxa w prawo i lekko dociskajac w prawo dopiero do przodu i wchodzi i bylem u znajomego mechanika powiedzial ze biegi sa dobrze wyregulowane. wiec narazie tak zostawie, chyba ze bedzie dalej problem.
dzieki za rady :)
Siara
Ma gadane
Ma gadane
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): N kwi 03, 2005 22:18
Lokalizacja: Łódź
Online: 0s
Pomógł: 6

Postprzez Jarmo mk2 » So paź 28, 2006 19:19

witam mialem ten sam problem piąty bieg tzreba bylo wcisnac jak wsteczny aby wszedł.co sie okazalo to zaraz na gorze skrzyni jest pret z dwuch stron zakonczony plastikowymi glówkami i jedna z nich byla peknieta.koszt okolo 10zl i samemu mozna ja wymienic
VW mk2
Jarmo mk2
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Dołączył(a): So paź 28, 2006 18:55
Lokalizacja: wrocław
Online: 0s

Postprzez maciek.wroc » So paź 28, 2006 19:50

To_mas napisał(a):
maciek.wroc napisał(a):a moze masz 4 biegową :bigok:
jak 4 jak pisze ze mu czasem wchodzi :P


o nie wiadomo trzeba to wyjaśnić
maciek.wroc
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Wt cze 20, 2006 22:14
Lokalizacja: Wrocław/kozanów
Online: 7h 7m
Pomógł: 8
Auto: VW Passat B5
Silnik: TDI




Powrót do Techniczne (archiwum)

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Yahoo [Bot] i 8 gości

Nasi przyjaciele: Car Audio,