[mk2] NIE WCHODZI 5 BIEG, DLACZEGO ??

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: Qto, italiano_83, VIP

[mk2] NIE WCHODZI 5 BIEG, DLACZEGO ??

Postprzez Siara » Pt paź 27, 2006 22:37

Witam! Mam problem w jettce. Dlaczego nie moge wrzucic 5 biegu, na postoju wogole mi nie wchodzi, a w czasie jazdy czasami jak sie rozpedze to wejdzie, ale to tez bardzo zadko. Dlaczego tak jest ? :/
Z gory dzieki :)
Siara
Ma gadane
Ma gadane
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): N kwi 03, 2005 21:18
Lokalizacja: Łódź
Online: 0s
Pomógł: 6

Postprzez To_mas » Pt paź 27, 2006 22:43

Wjedz na anał od spodu jest taka regulacja na drażku :))) łatwo zobaczyć jak ona działa i potrzeba 2 osoby zeby to poprawić :) w sumie 10 min roboty :D
To_mas
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
 
Dołączył(a): Cz gru 01, 2005 23:13
Lokalizacja: Śląsk
Online: 1d 12h 24m
Pomógł: 501
Auto: S3
Silnik: AMK

Postprzez Siara » Pt paź 27, 2006 22:53

ok jutro sie za to wezme i dam znac :)
Siara
Ma gadane
Ma gadane
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): N kwi 03, 2005 21:18
Lokalizacja: Łódź
Online: 0s
Pomógł: 6

Postprzez Duber » So paź 28, 2006 08:16

Obrazek
Duber
V.I.P.
V.I.P.
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Pt sie 26, 2005 19:30
Lokalizacja: FSW
Online: 170d 20h 7m
Pomógł: 922
Silnik: 16V

Postprzez maciek.wroc » So paź 28, 2006 12:26

a moze masz 4 biegową :bigok:
VW Passat B5 Virus by DanoSoft 119 KM i 287 Nm http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=3903908#3903908 NOWE FOTY ZAPRASZAM

Obrazek

MalowanieFelg.com
POLECAM
maciek.wroc
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Wt cze 20, 2006 21:14
Lokalizacja: Wrocław/kozanów
Online: 7h 27m
Pomógł: 8
Auto: VW Passat B5
Silnik: TDI

Postprzez To_mas » So paź 28, 2006 12:28

maciek.wroc napisał(a):a moze masz 4 biegową :bigok:
jak 4 jak pisze ze mu czasem wchodzi :P
To_mas
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
 
Dołączył(a): Cz gru 01, 2005 23:13
Lokalizacja: Śląsk
Online: 1d 12h 24m
Pomógł: 501
Auto: S3
Silnik: AMK

Postprzez wegi » So paź 28, 2006 14:19

Ja miałem taki przypadek jakis czas temu, tez mi 5 nie wchodzila i czasami ciezko 3. U mnie akurat byl jeden z łącznikow ( widoczny pod maska samochodu po prawej stronie z tylu) dlugosci ok 25cm - koszt 30zl.
wegi
Użytkownik
Użytkownik
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): So wrz 30, 2006 16:22
Lokalizacja: Kaliska / Stara Kiszewa (pomorskie)
Online: 17h 3m
Pomógł: 14
Auto: VW Golf MKII
Silnik: 1V

Postprzez Duber » So paź 28, 2006 15:11

wegi, ten plastykowy?jesli to ten to on kosztuje ok 10zl hmm.
Obrazek
Duber
V.I.P.
V.I.P.
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Pt sie 26, 2005 19:30
Lokalizacja: FSW
Online: 170d 20h 7m
Pomógł: 922
Silnik: 16V

Postprzez Siara » So paź 28, 2006 17:19

juz znalezlem sposob na ta piątke, musze dac na maxa w prawo i lekko dociskajac w prawo dopiero do przodu i wchodzi i bylem u znajomego mechanika powiedzial ze biegi sa dobrze wyregulowane. wiec narazie tak zostawie, chyba ze bedzie dalej problem.
dzieki za rady :)
Siara
Ma gadane
Ma gadane
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): N kwi 03, 2005 21:18
Lokalizacja: Łódź
Online: 0s
Pomógł: 6

Postprzez Jarmo mk2 » So paź 28, 2006 18:19

witam mialem ten sam problem piąty bieg tzreba bylo wcisnac jak wsteczny aby wszedł.co sie okazalo to zaraz na gorze skrzyni jest pret z dwuch stron zakonczony plastikowymi glówkami i jedna z nich byla peknieta.koszt okolo 10zl i samemu mozna ja wymienic
VW mk2
Jarmo mk2
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Dołączył(a): So paź 28, 2006 17:55
Lokalizacja: wrocław
Online: 0s

Postprzez maciek.wroc » So paź 28, 2006 18:50

To_mas napisał(a):
maciek.wroc napisał(a):a moze masz 4 biegową :bigok:
jak 4 jak pisze ze mu czasem wchodzi :P


o nie wiadomo trzeba to wyjaśnić
maciek.wroc
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Wt cze 20, 2006 21:14
Lokalizacja: Wrocław/kozanów
Online: 7h 27m
Pomógł: 8
Auto: VW Passat B5
Silnik: TDI




Powrót do Techniczne (archiwum)

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 12 gości

Nasi przyjaciele: Car Audio,