Golf III TDI - jak wymienić filtr paliwa

TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!

Moderatorzy: miś fazi, Qto, Adamm, italiano_83, Michał_1977, edzio, VIP

Golf III TDI - jak wymienić filtr paliwa

Postprzez krystek007 » Śr wrz 06, 2006 14:20

Witam, nadal mam problem z mocą opisany tu: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t= ... trata+mocy
postanowiłem zmienić filtr paliwa, silnik 1Z i wersja filtra wkrecana - taką kupiłem, starą wykręcam...ale widzę że paliwko jest w środku, jak nakręcę nowy to wnioskuję że jakoś trzeba wcześniej napełnić nowy filtr paliwem??? jeśli tak to jak? nie mam pod ręka w buteleczce zapasu ON'a :-) może ktoś wie jak wymienić filtr bezpiecznie, żeby nie zapowietrzyć układu???
krystek007
Ma gadane
Ma gadane
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Pt sie 18, 2006 14:12
Lokalizacja: Nowy Sącz
Online: 3m
Pomógł: 14

filtr paliwa

Postprzez bercik2 » Śr wrz 06, 2006 14:47

witam
wszystkie wskazówki znajdziesz tu http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=10827 , ja u siebie nie zalewam filtra odpalam silik czekam aż zgaśnie i wtedy pedał gazu w podłoge i odpala bo wtedy sie odpowietrza (jak wciśniesz pedał gazu na maxa)
jak by nie było będzie bardzo miło :P
bercik2
Mały gagatek
Mały gagatek
 
Dołączył(a): Pn lis 21, 2005 23:06
Lokalizacja: Połaniec
Online: 7d 15h 35m
Pomógł: 12
Auto: MK IV
Silnik: AHF

Postprzez Adamm » Śr wrz 06, 2006 14:57

dokladnie :) wystarczy czasem troche poszukac :P
Moje auto w budowie --> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=245535
MASZ PROBLEM Z NASTAWNIKIEM?? --> napisz do mnie
mechanika pojazdowa aut grupy VAG
Adamm
_
_
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Pn lis 15, 2004 23:06
Lokalizacja: Warszawa - Rembertów
Online: 31d 22h 6m
Pomógł: 596
Auto: C220
Silnik: 2.5TD

Postprzez krystek007 » Śr wrz 06, 2006 15:19

Ups sorki i dzieki za pomoc . Jeszcze pytanie jak silnik zgasnie wciskam pedał gazu na maxa i jak długo mam trzymac wcisniety ? i czy potem jak odpalę drugi raz to poczekać jeszcze czy nie zgaśnie?
Pozdrawiam.
krystek007
Ma gadane
Ma gadane
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Pt sie 18, 2006 14:12
Lokalizacja: Nowy Sącz
Online: 3m
Pomógł: 14

Postprzez matiix » Śr wrz 06, 2006 15:26

witam tez wymienialem filt paliwa podlaczylem nowy zapalilem autko po chwili silnik zgasl ale pokrecilem troche i zapalilo i jest oki!
matiix
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Dołączył(a): Wt wrz 05, 2006 23:17
Lokalizacja: kutno
Online: 0s

Postprzez krystek007 » Śr wrz 06, 2006 15:33

ok. dzięki :-)

[ Dodano: 06 Wrz 2006 16:14 ]
Filtr zmieniłem, zdziwilo mnie tylko, że nowy jest znacznie dłuższy od starego :-/ i ledwo zmiescił się w stare miejsce, chcialem sprawdzić firmę, ale nigdzie takowej nie ma, pudelko bez napisów, filtr również, mam nadzieję, że nie jakas kicha bo dałem za niego 55zł, ciekawę czy bedzie jakaś poprawa w jeździe :-)
Pozdrawiam.
krystek007
Ma gadane
Ma gadane
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Pt sie 18, 2006 14:12
Lokalizacja: Nowy Sącz
Online: 3m
Pomógł: 14

Postprzez matiix » Śr wrz 06, 2006 16:37

nastepnym razem kup filtr renomowanej firmy np: bosch ja taki kupilem i wcale nie byl az tak drogi dalem za niego 50zl. pozdrawiam!
matiix
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Dołączył(a): Wt wrz 05, 2006 23:17
Lokalizacja: kutno
Online: 0s

Postprzez krystek007 » Śr wrz 06, 2006 18:29

Czy złej jakości filtr może byc powodem tego że auto mi teraz nie chce zapalić???? zrobiłem jak pisaliście, ale auta juz ie zapaliłem, męczyłem go godzinę!!! widzę pęcherzyki powietrza w przewodach paliwowych, czyli stało się to czego chciałem uniknąć, jak odpowietrzyć to cholerstwo teraz???
Pozdrawiam.
krystek007
Ma gadane
Ma gadane
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Pt sie 18, 2006 14:12
Lokalizacja: Nowy Sącz
Online: 3m
Pomógł: 14

pęcheżyki

Postprzez bercik2 » Śr wrz 06, 2006 20:41

poskręcaj wszystkie objemki dobrze bo może tam ciągnąć powietrze , wciśnij pedał gazu do oporu i kręć rozrusznikiem aż zapali
jak by nie było będzie bardzo miło :P
bercik2
Mały gagatek
Mały gagatek
 
Dołączył(a): Pn lis 21, 2005 23:06
Lokalizacja: Połaniec
Online: 7d 15h 35m
Pomógł: 12
Auto: MK IV
Silnik: AHF

Postprzez Arczi » Śr wrz 06, 2006 21:37

a moze masz ten zaworek na filtrze uszkodzony i przepuszcza powietrze
Arczi
Użytkownik
Użytkownik
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Wt sty 18, 2005 21:09
Lokalizacja: Jastrzębie Zdrój
Online: 0s
Pomógł: 18

Postprzez krystek007 » Śr wrz 06, 2006 22:14

Juz zapalił...po długim...kręceniu, nadal widzę powietrze w przwodzie, ale... nie słyszę aby źle pracował, więc... Dzieki za szybką odpowiedź, byłem w stresei :-)
Pozdrawiam.
krystek007
Ma gadane
Ma gadane
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Pt sie 18, 2006 14:12
Lokalizacja: Nowy Sącz
Online: 3m
Pomógł: 14

Postprzez Adamm » Śr wrz 06, 2006 23:29

nastepnym razem mozesz kupic filtr Knechta ja mam taki paliwa oleju i powietrza :) i bodajze przeciwpylkowy

co do wciskania pedalu gazu podczas uruchamiania to wedlug mnie w TDI nic to ie daje bo tam pompa jest sterowana elektronicznie a nie linka :P

PS skromnie dodam ze fotoporada jest moja ;)
Moje auto w budowie --> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=245535
MASZ PROBLEM Z NASTAWNIKIEM?? --> napisz do mnie
mechanika pojazdowa aut grupy VAG
Adamm
_
_
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Pn lis 15, 2004 23:06
Lokalizacja: Warszawa - Rembertów
Online: 31d 22h 6m
Pomógł: 596
Auto: C220
Silnik: 2.5TD

Postprzez krystek007 » Cz wrz 07, 2006 08:37

Aaa widzę Adamm, dobra robota z tym tutorialem :-) ja akurat miałem łatwiej bo tylko spodnią część wykręciłem, u mnie góra z wężykami zostaje nie ruszana, więc powietrze w przewodzie napewno jest nie od tego, a czy jesli wszystko jest szczelne, to układ się odpowietrzy sam po pewnym czasie???
Pozdrawiam.
krystek007
Ma gadane
Ma gadane
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Pt sie 18, 2006 14:12
Lokalizacja: Nowy Sącz
Online: 3m
Pomógł: 14

powietrze

Postprzez bercik2 » Cz wrz 07, 2006 21:43

układ sie powinien sam odpowietrzyż ale skoro masz pęcheże w wężykach to coś musi być nie tak pewnie rano nie będzie chciał palić ale zobaczysz niewiem dokładnie jak to jest w TDI ale powietrza na wolnych obrotach tam nie powinno być
jak by nie było będzie bardzo miło :P
bercik2
Mały gagatek
Mały gagatek
 
Dołączył(a): Pn lis 21, 2005 23:06
Lokalizacja: Połaniec
Online: 7d 15h 35m
Pomógł: 12
Auto: MK IV
Silnik: AHF

Następna strona



Powrót do Silniki Diesla-problemy dotyczące tylko silników

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 16 gości

Nasi przyjaciele: Car Audio,