[nie tylko mk?]czym uszczelnić układ chłodzenia? Pilne!
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
-
- Nowicjusz
Nie wiem czy naprawde pomoże ale na pewno nie narobi takiego dziadostwa co ten proszek....Wsypałem go kiedyś do CC,tak zawaliło wszystko że ogrzewanie przestało prawie działać,chłodnica zawalona,w zbiorniku wyrównawczym pełno tego było.Jak nie chcesz zabic silnika to nie ryzykuj.A szczególnie Twojego turboklekota....tomcio666 pisze:Czyli kupić jednak w płynie?
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer
NIEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE SYP PROSZKÓW, NIE NIE NIE!!!!!!!!!!!!tomcio666 pisze:Konkretnie to chodzi mi o to czy są jakieś skuteczne środki do tego na CPN-ach typu wlewasz, czekasz 5 minut, gotowe, jak z zupką chińską, wiem że to gó*no warte ale jest taka potrzeba
To badziewie zatyka układ!!!!!!!!!!!!!!!!!
Brat nasypał do Corsy i do wymiany pszło:
1. czujniki
2. kilka wizyt u elektryków (oczywiście kosztownych)
Wszystko się wydało, gdy się okazało że... DOLNA POŁOWA CHŁODNICY JEST ZIMNA
A co za tym idzie wymieniono jeszcze:
3.Chłodnicę, gdyż tamta się zabiła.
4. Termostat- szlag go też trafił,
5. Nagrzewnica (ona była źródłem nieszczelności, a dzięku temu cudeńku stała się szczelna... za szczelna.
6 Robocizna...
Obeszło się bez wymiany pierścieni, panewek i szlifu wału, bo czujnik jeszcze zadziałał i wskazał dziwną temperaturę.
Policzcie. Lepiej zlikwidować nieszczelność u jego źródła niż sypać sproszkowany syf i zepsuć wszystko.
Ludzie, nie lejcie tego, chyba że do Jelcza;)
Ostatnio zmieniony czw sie 17, 2006 22:04 przez Grzesiekk1982, łącznie zmieniany 1 raz.
- Chmielu
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Popieram w 100%Grzesiekk1982 pisze:NIEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE SYP PROSZKÓW, NIE NIE NIE!!!!!!!!!!!!
To badziewie zatyka układ!!!!!!!!!!!!!!!!!
Brat nasypał do Corsy i do wymiany pszło:
1. czujniki
2. kilka wizyt u elektryków (oczywiście kosztownych)
Wszystko się wydało, gdy się okazało że... DOLNA POŁOWA CHŁODNICY JEST ZIMNA
A co za tym idzie wymieniono jeszcze:
3.Chłodnicę, gdyż tamta się zabiła.
4. Termostat- szlag go też trafił,
5. Nagrzewnica (ona była źródłem nieszczelności, a dzięku temu cudeńku stała się szczelna... za szczelna.
6. Obeszło się bez wymiany pierścieni, panewek i szlifu wału, bo czujnik jeszcze zadziałał i wskazał dziwną temperaturę.
Ludzie, nie lejcie tego, chyba że do Jelcza;)
Zrobiłem tak w Audi (poprzedni mój samochód) i wymieniłem praktycznie potem cały układ chłodniczy bo się nie nadawał do użytku już.... Wszystko było zapchane....
Człowiek może bez końca patrzeć na dwie rzeczy. Na lewego cycka.... i na prawego.
Passat 1.8T - projekt K04
Passat 1.8T - projekt K04
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer