Radio Blaupunkt Alpha CC zakodowane

Sprzęt audio do Naszych aut i wszystko co z nim związane.

Moderatorzy: powalla, Kubus20, Moderatorzy, VIP

Radio Blaupunkt Alpha CC zakodowane

Postprzez adi87 » Pt lip 28, 2006 21:21

Witam. Mam zakodowane radio model jak w temacie. na LCD juz jest SAFE (a bylo SAFE 2) tylko skad wziac kod do tego radia? VW Code Calculator nie daje rady bo nie mozna wpisac S numer radia VWZ1Z1S5614233 moze ktos ma jakis inny program?
adi87
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
 
Dołączył(a): Pt maja 26, 2006 21:54
Lokalizacja: GPU
Online: 21h 55m
Pomógł: 36
Auto: mk3 GT
Silnik: ABS

Postprzez powalla » Pt lip 28, 2006 21:52

Kod jest w książsce obsługi radia....co nie masz tej książki? Napewno koleś od którego kupiłeś to radio bardzo się spieszył przy wyciąganiu. :hmm:
powalla
_
_
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Wt sty 10, 2006 19:43
Lokalizacja: Mikołów
Online: 33d 18h 52m
Pomógł: 611

Postprzez adi87 » Pt lip 28, 2006 21:58

powalla, radio przyniosl mi kumpel zebym sprobowal mu to odblokowac
adi87
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
 
Dołączył(a): Pt maja 26, 2006 21:54
Lokalizacja: GPU
Online: 21h 55m
Pomógł: 36
Auto: mk3 GT
Silnik: ABS

Postprzez powalla » Pt lip 28, 2006 22:12

Trzymaj się z dala od takich kumpli.
powalla
_
_
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Wt sty 10, 2006 19:43
Lokalizacja: Mikołów
Online: 33d 18h 52m
Pomógł: 611

Postprzez mag2k3 » Pt lip 28, 2006 22:14

Nie chce tu nikogo osądzać ale właśnie w taki sposób radia ginom a potem koledzy je przynoszą kolegom i szukają kodów.
Jestem przeciwny pomaganiu w takich sytuacjach choć przyznam że miałem podobną.
Jak ojciec kupił vectre to miała fabryczne radyjko i działało normalnie dopóki go nie wyjąłem żeby do przedwzmacniacza dorobić wejście jack.
Jak je wsadziłem i wpisałem kod jakie było moje zdziwienie jak mi wyszło że jest błąd.
Wpisałem 3 złe kody i lipa:/ ja miałem instrukcję do radia i taką jak by wizytówkę z kodem radia i numerem seryjnym numer się zgadzał a kod nie zabawna historia naprawdę :grrr:
Widocznie było zmieniane oprogramowanie w serwisie ale nikt o tym nie poinformował.
Parę dni poszukałem i znalazłem dobry kalkulator ale i tak nikt mi nie chciał pomóc bo z góry takie coś wydaje się podejrzane może i dobrze bo za dużo sku#@*?$%ów po ulicach chodzi.
Co do safe nie wiem jak w tym radiu ale u mojego ojca (też blaupunkt ale model car300) było tak że trzeba było po wprowadzeniu złego kodu odczekać ileś tam czasu im niższy safe tym więcej czasu trzeba czekać i tu jest pewnie podobnie trzeba przekręcić kluczyk na zapłon włączyć radio w taki sposób aby można było wprowadzić kod i czekać (tak było w moim przypadku u ciebie pewnie jest podobnie ale głowy nie dam)
"Nie kłuć się z głupkiem bo ludzie mogą pomylić kto jest kto"
mag2k3
Użytkownik
Użytkownik
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Wt maja 16, 2006 15:27
Lokalizacja: Kwidzyn
Online: 11h 8m
Pomógł: 66

Postprzez powalla » Pt lip 28, 2006 22:20

Dobra teraz poważnie.Przeglądam dużo for zajmujących się car audio , autami itp i na każdym nikt przy zdrowych zmysłach nie odpisze ci jak zdobyć kod radia,imobilizera itp. bo wszyscy lubią swoje sprzęty.Gdyby wszyscy kupowali sprzęty tylko z opakowaniami i papierami (nie mówię o nówkach) to nie byłoby złodziejstwa ,bo co z tymi sprzętami zrobiłby złodziej ..zaniósłby na złom?,a tak walą radia w biały dzień.Uważam ,że moderatorzy powinni kasować wszystkie takie tematy.
powalla
_
_
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Wt sty 10, 2006 19:43
Lokalizacja: Mikołów
Online: 33d 18h 52m
Pomógł: 611

Postprzez mag2k3 » Pt lip 28, 2006 22:29

Zgadzam się ale co jeśli masz kod a on nie działa co byś zrobił w takiej sytuacji?
Akurat tu radio jest niewiadomego pochodzenia ale sytuacja którą opisałem nie była zbyt ciekawa, jednak nie ma co o tym dyskutować nie powinno się w takich sprawach pomagać.
Tyle że to i tak wiele nie da bo przeciętny cham nie zna się na tyle na sprzęcie żeby wiedzieć czy dany odtwarzacz ma kod czy nie i też nie sprawdza tego przed rozwaleniem komuś szyby, widzi radio myśli że jest dobre to się za nie bierze przy nadarzającej się okazji i liczy na to że będzie coś warte i żadnych kodów nie będzie posiadać.
Ja tam kupiłem kieszeń bo szkoda by mi było stracić moje radyjko zapłaciłem 100 zł ale zawsze lepiej 100 dołożyć niż 1500 zł stracić:/
"Nie kłuć się z głupkiem bo ludzie mogą pomylić kto jest kto"
mag2k3
Użytkownik
Użytkownik
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Wt maja 16, 2006 15:27
Lokalizacja: Kwidzyn
Online: 11h 8m
Pomógł: 66

Postprzez adi87 » Pt lip 28, 2006 22:37

kupil golfa mk2 z tym radiem! tu u nas w polsce zarejestrowany. tylko spawalismy go troche i po podlaczeniu aku zonk.. a poprzedni wlasciciel mowi ze nie zna kodu i nie ma papierow na radio

[ Dodano: 28 Lip 2006 22:38 ]
mag2k3 napisał(a):nie powinno się w takich sprawach pomagać.
poczekaj az ty kiedys bedziesz potrzebowal pomocy! na mnie nie licz! powalla, to samo

[ Dodano: 28 Lip 2006 22:39 ]
Trzymaj się z dala od takich kumpli.
nie bedziesz mi kumpli wybieral
adi87
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
 
Dołączył(a): Pt maja 26, 2006 21:54
Lokalizacja: GPU
Online: 21h 55m
Pomógł: 36
Auto: mk3 GT
Silnik: ABS

Postprzez powalla » Pt lip 28, 2006 22:42

Ale ja pisałem ogólnie o radiach ,wzmakach,głośnikach itd każdy sprzedający taki towar bez papierów traktowany powinien być jak paser(nie ma zmiłuj),a kupujący powinien rządać dokumentów sprzętu,a nie kupić lewiznę i cieszyć się ,że sie zaoszczędziło parę złotych.Bez czegoś takiego(cholera wie ustawy,rozporządzenia itp.)nikt nie może czuć się bezpiecznie.Mag2k3 w twojej sprawie (podobnych) to moim zdaniem powineneś walić do serwisu ASO opla pokazać papiery i muszą ci to zrobić(może i odpłatnie nie wiem),ale pomyśl parę zł za bezpieczeństwo to nie dużo,a tak jakiś baran da komuś kalkulator i wszyscy będą liczyli .. strach się bać.

[ Dodano: Pią Lip 28, 2006 22:53 ]
Adi87 czytając twoje odpowiedzi doszedłem do wniosku, że ciebie jeszcze nic nie ukradli,nikt nie wywalił ci szyby ,podważył zamka,potraktował czymś twardym kokpit,nie siedziałeś na komisariacie i 3 razy opowiadałeś dlaczego nie wyciągnąłeś radia(wychodząc do kiosku na minutkę) i nie patrzyłeś jak pan policjant na maszynie do pisania (starszej odemnie) pisze raport jednym palcem.Wcale nie piszę zeby akurat CIEBIE nie pomagać tylko żeby moderatorzy zaraz kasowali takie tematy, a propo jak się za coś zabierasz (spawanie), to musisz to robić z głową.
powalla
_
_
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Wt sty 10, 2006 19:43
Lokalizacja: Mikołów
Online: 33d 18h 52m
Pomógł: 611

Postprzez mag2k3 » Pt lip 28, 2006 22:55

Powalla to radyjko jest nic nie warte car 300 były seryjnie montowane w tych oplach nawet wyświetlacza nie ma na radiu tylko w desce rozdzielczej więc walić do aso nie było sensu tym bardziej że zwykle potrafię sobie radzić i wiedziałem że jeśli jest kalk to kiedyś go znajdę.
Moje radio nie ma kodu ale nawet jak by miało to i tak wole je zabierać z sobą na noc.

Adi 87 ty się nie unoś bo ja cię nie oskarżam o nic ani twojego kumpla jeśli przeczytałeś to co napisałem to sam byłem w podobnej sytuacji ale i tak uważam że nie powinno się pomagać w takich sytuacjach a wiesz dlaczego?
Wyobraź sobie że zarąbali ci radio wchodzisz na forum i zaczynasz czytać posty że ktoś kupił takie samo radio jak ci ukradli i że szuka kodu i potem ktoś mu pisze kod a on ładnie dziękuje bo radyjko fajnie działa i może je już sprzedać ewentualnie podłączyć u siebie nie wkurzył byś się wtedy?
Poza tym co do tej pomocy to napisałem ci co wiem z tym safe nic innego nie wiem o tym radiu a ty piszesz że ja nie chce ci pomóc więc i ty mi nie pomożesz trudno wiem do kogo jak coś nie mam się o pomoc zwracać.
Pozdrawiam.
"Nie kłuć się z głupkiem bo ludzie mogą pomylić kto jest kto"
mag2k3
Użytkownik
Użytkownik
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Wt maja 16, 2006 15:27
Lokalizacja: Kwidzyn
Online: 11h 8m
Pomógł: 66

Postprzez adi87 » Pt lip 28, 2006 23:09

powalla napisał(a):a propo jak się za coś zabierasz (spawanie), to musisz to robić z głową.
o co ci chodzi czlowieku?! byles u mnie i widziales jak spawalismy? NIE! wiec co ty piszesz!
adi87
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
 
Dołączył(a): Pt maja 26, 2006 21:54
Lokalizacja: GPU
Online: 21h 55m
Pomógł: 36
Auto: mk3 GT
Silnik: ABS

Postprzez powalla » Pt lip 28, 2006 23:16

Mag2k3 zgadzam się z tobą całkowicie,a koldze adi87 pomimo ,iż z jego wypowiedzi wieje nienawiścią co do mojej osoby nie życzę (powtarzam nie życzę)aby kiedyś zaznał tego uczucia jakie się wyzwala w człowieku gdy wraca do rozbebeszonego auta(połączenie wściekłości ,smutku i czegoś jeszcze gorszego stałego przeświadczenia ,że ktoś zbeszcześcił twój samochodzik)Pozdrawiam i nikomu nie życzę takich doznań.
powalla
_
_
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Wt sty 10, 2006 19:43
Lokalizacja: Mikołów
Online: 33d 18h 52m
Pomógł: 611

Postprzez adi87 » Pt lip 28, 2006 23:22

ok to by bylo na tyle opowiesci... moze ktos sie wypowie na temat? bo jesli sie nie da kodu wyliczyc innym kalkulatorem to zostaje programator i odczyt kodu z bina. pozdrawiam :bigok: powalla, mag2k3, was tez pozdrawiam i sory za nerwy ale dzisiaj mam jakis zakrecony dzien. za zlosc niech bedzie dla was po :pub:

[ Dodano: 28 Lip 2006 23:25 ]
powalla, ciekawi mnie jeszcze o co Ci chodziło z tym spawaniem :helm: :bigok:
adi87
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
 
Dołączył(a): Pt maja 26, 2006 21:54
Lokalizacja: GPU
Online: 21h 55m
Pomógł: 36
Auto: mk3 GT
Silnik: ABS

Postprzez mag2k3 » Pt lip 28, 2006 23:31

@ adi87 nikt u ciebie nie był i nie widział ale dobicie do 2 safe było co by nie powiedzieć błędem balupunkty mają 10 safe zwykle więc wpisanie 8 razy niepoprawnego kodu mija się z celem ja po 3 próbach przestałem mimo że miałem niby jak byk na specjalnej karcie wypisany kod do tego radia ale skoro nie wchodził stwierdziłem że jest niepoprawny i zacząłem innego szukać, jak szukałem wiadomo nikt nie chciał mi pomóc ale na jakiejś czeskiej stronie znalazłem taki programik i całe szczęście zadziałał i ja się nie wkurzałem na nikogo bo nie chciał mi dać odpowiedzi bo rozumiem co to znaczy stracić radio(nie do końca ja bo mojemu ojcu w starym samochodzie zakosili) ale to i tak jest nieprzyjemna sytuacja to co pisał powalla to święta prawda i mam nadzieje że będziesz miał tyle szczęścia że się o tym nie przekonasz.
A ja czasem się czuje jak bym był czemuś winien że mam dobre radio bo gdzie nie wyjdę to boje się radio zostawić a jak w podejrzaną dzielnice wjeżdżam ściszam muzykę bo już raz szybka poleciała całe szczęście że właśnie mam kieszeń i z niej korzystam ale widocznie postanowili sprawdzić czy pod siedzeniem nie chowam.

[ Dodano: 28 Lip 2006 23:35 ]
PS.
Nie ma co się kłócić pozdro :pub:
"Nie kłuć się z głupkiem bo ludzie mogą pomylić kto jest kto"
mag2k3
Użytkownik
Użytkownik
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Wt maja 16, 2006 15:27
Lokalizacja: Kwidzyn
Online: 11h 8m
Pomógł: 66

Następna strona



Powrót do Car Audio

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości

Nasi przyjaciele: Car Audio,