Problem z II biegiem
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Problem z II biegiem
Jak go wrzucam to czuję delikatny opór (dodatkowy stopień) między I a docelowym położeniem II biegu. Gorzej jest (cieżej wrzucić) jak zmieniam z wyższego na II. Co to może być? Problem się zwiększył po wymianie oleju w skrzyni na nowy (MOBILUBE 1 SHC 75W/90). Skrzynia (jak dobrze pamiętam) to ASD.
- Borys
- V.I.P.
- Auto: VR6T
- Kontakt:
Re: Problem z II biegiem
pewnie synchronizator daje ciała na maxa, wymiana to jedyny ratunekHellMan pisze:Jak go wrzucam to czuję delikatny opór (dodatkowy stopień) między I a docelowym położeniem II biegu. Gorzej jest (cieżej wrzucić) jak zmieniam z wyższego na II. Co to może być? Problem się zwiększył po wymianie oleju w skrzyni na nowy (MOBILUBE 1 SHC 75W/90). Skrzynia (jak dobrze pamiętam) to ASD.
www.vrservice.pl
- KamilW
- Forum Master
- Kontakt:
Synchronizator kupisz juz za 50 zl... tylko robocizna troche boli i nie kazdy sie jej podejmie... ale dziwi mnie takie zachowanie... u mnie jest ten sam olej i wszystko dziala superowo... ale sprawdz jesli mozesz jaka jest norma jakosciowa tego oleju GL-4 czy 5... bo obilo mi sie o uszy ze przy GL-% puchna synchronizatory...
- Borys
- V.I.P.
- Kontakt:
50 zł kosztue do twojej skrzyni tam idzie troche innyKamilW pisze:Synchronizator kupisz juz za 50 zl... tylko robocizna troche boli i nie kazdy sie jej podejmie... ale dziwi mnie takie zachowanie... u mnie jest ten sam olej i wszystko dziala superowo... ale sprawdz jesli mozesz jaka jest norma jakosciowa tego oleju GL-4 czy 5... bo obilo mi sie o uszy ze przy GL-% puchna synchronizatory...
www.vrservice.pl
http://www.mobil.com/Poland-Polish/Lube ... 75W-90.aspKamilW pisze:jaka jest norma jakosciowa tego oleju GL-4 czy 5... bo obilo mi sie o uszy ze przy GL-% puchna synchronizatory...
czyli: Mobilube 1 SHC 75W-90 spełnia lub przewyższa wymagania klasyfikacji API MT-1/GL-5/GL-4.
- KamilW
- Forum Master
- Kontakt:
Wiesz co... ktos tu na forum ostatnio... jakies 2- 3 dni temu pisal ze do golfa 3 nie wolno lac GL5 bo puchna synchronizatory... pisze to podobno gdzies w instrukcji czy jakos tam... do konca nie chce mi sie w to wierzyc... bo przeciez GL5 to najwyzsza norma jakosciowa dla olejow przekladniowych... dziwne zeby po niej dzialo sie takie cos ale sprubuje poszukac tego tematu...
- Borys
- V.I.P.
- Kontakt:
no dokladnie, wykonane z jakiegos stopu kolorowego, strasznie lubią sie zapiekac, pokrywają sie wtedy jakimś czymś chropowatymHellMan pisze:przecież synchronizator to czysty metal, przynajmniej tak mi się wydaje, więc jedyne od czego może się rozszerzać to temperaturaKamilW pisze:do golfa 3 nie wolno lac GL5 bo puchna synchronizatory
nowy olej nie ma na to wplywu
www.vrservice.pl