Jaka pojemnosc baku w mk3

TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!

Moderatorzy: Qto, Adamm, miś fazi, italiano_83, Michał_1977, edzio, VIP

Jaka pojemnosc baku w mk3

Postprzez Arczi » Śr lut 15, 2006 15:35

Mam pytanie odnosnie pojemnosci baku w mk3.
Auto jest z 97 roku 90 km i myslalem ze mam 45 l ale tankowalem i weszlo 46 cos w baku bylo na rezerwie i jeszcze z 2 l by weszły
Arczi
Użytkownik
Użytkownik
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Wt sty 18, 2005 21:09
Lokalizacja: Jastrzębie Zdrój
Online: 0s
Pomógł: 18

Postprzez ksionc » Śr lut 15, 2006 16:33

powinno byc napisane w ksiazce pojazdu, czy tam instrukcji obslugi jak kto woli. mysle ze 50l minimum.
Mody mode on in one point najn ti di aj endzajn
ksionc
Użytkownik
Użytkownik
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Wt paź 04, 2005 13:45
Lokalizacja: Białystok,Bielsk Podlaski
Online: 11h 37m
Pomógł: 54

Postprzez ksionc » Śr lut 15, 2006 17:17

rafi1985 napisał(a):bak ma pojemnosc 55 litrow a rezerwa 7 litrow

czyli razem 62 litry... żarcik :grin:
Mody mode on in one point najn ti di aj endzajn
ksionc
Użytkownik
Użytkownik
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Wt paź 04, 2005 13:45
Lokalizacja: Białystok,Bielsk Podlaski
Online: 11h 37m
Pomógł: 54

Postprzez toffi » Śr lut 15, 2006 19:43

ja do swojego 1.9 wladowalem 58litrow pozdro
Obrazek
toffi
Użytkownik
Użytkownik
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Cz sty 19, 2006 14:01
Lokalizacja: lublin
Online: 2h 15m
Pomógł: 40

Postprzez Pruszkowiak » Śr lut 15, 2006 20:20

W instrukcji jest napisane tak:
55litrów-Limousine
60litrów-Variant
65litrów-Syncro
i jak wiadomo 7 litrów rezerwy oczywiście wliczone w to.Pozdro
Pruszkowiak
Forum Master
Forum Master
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): N gru 04, 2005 21:02
Lokalizacja: Warszawa/Pruszków
Online: 28d 13h 24m
Pomógł: 64
Auto: A4 B6
Silnik: AWX

Postprzez Michalak » Śr lut 15, 2006 23:05

Czyli ja mam Varianta bo Variant to >(kombi) zbiornik posiadam w takim wypadku 60L tak ?
Obrazek
Michalak
Mały gagatek
Mały gagatek
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Śr lut 08, 2006 23:49
Lokalizacja: 3Miasto
Online: 0s

Postprzez Pruszkowiak » Wt lut 21, 2006 23:54

KOMBI=VARIANT to 60 litrów ale w praktyce jest inaczej.Zależy na jakie stacji tankujesz.Na jednej wejdzie Ci 57 litrów a na innej 61 litrów.Oszukują i rżną jak się da.
Pruszkowiak
Forum Master
Forum Master
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): N gru 04, 2005 21:02
Lokalizacja: Warszawa/Pruszków
Online: 28d 13h 24m
Pomógł: 64
Auto: A4 B6
Silnik: AWX

Postprzez Johny1984 » Śr mar 29, 2006 22:42

moj Mk3 ma pojemnosc baku (teoretyczna-w ksiazce) 55l.
ostatnio wlalem 58l i sie zmiescilo na wylew(lalem recznie z karnistrow (oznakowane miarki).....
cos w tym musi byc....






pozdro
[img]http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF[/img] [url=http://tnij.org/pisownia_pcf][color=red]Piszę poprawnie po polsku[/url][/color].
Johny1984
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
 
Dołączył(a): Pn gru 12, 2005 00:50
Lokalizacja: Łomianki / VaWa
Online: 8m
Pomógł: 14
Auto: LRD2
Silnik: Td5

Postprzez daszczyk » Cz mar 30, 2006 13:18

cześć !!

z boku wlewu na jego gwincie macie taki czarny przycisk. Wciskając go otwiera się gardło (odpowietrzenik) do kolejnych 7 litrów ;). Mam Varianta i zalałem kiedys na maksa 63litry

pozdrawiam
Seba
daszczyk
Ma gadane
Ma gadane
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): N kwi 24, 2005 22:32
Lokalizacja: Wrocław
Online: 3m
Pomógł: 14

Postprzez rademenes » Pt mar 31, 2006 11:08

daszczyk napisał(a):cześć !!

z boku wlewu na jego gwincie macie taki czarny przycisk. Wciskając go otwiera się gardło (odpowietrzenik) do kolejnych 7 litrów ;). Mam Varianta i zalałem kiedys na maksa 63litry

pozdrawiam


Tez mam Varianta TDI i ja natomiast zalalem prawie 70ltr. Trzeba miec troche cierpliwosci i prawie pusty bak. Aha i dystrybutor napewno nie oszukiwal :grin:
rademenes
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Dołączył(a): N sie 22, 2004 15:24
Lokalizacja: Kalisz
Online: 0s
Pomógł: 4

Postprzez Agnes i Maciek » N kwi 02, 2006 11:14

daszczyk napisał(a):cześć !!

z boku wlewu na jego gwincie macie taki czarny przycisk. Wciskając go otwiera się gardło (odpowietrzenik) do kolejnych 7 litrów ;). Mam Varianta i zalałem kiedys na maksa 63litry

pozdrawiam


Zgadza się jest tzw. odpowietrznik
W każdym golfie także ;) w moim
_______________________________________
>>> Agnes & Maciek <<<
>>> GOLF III - 1,9 diesel <<<
Agnes i Maciek
Nowicjusz
Nowicjusz
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Wt lut 21, 2006 11:24
Lokalizacja: Ciechanów/Płońsk
Online: 0s

Postprzez inek01 » N kwi 02, 2006 12:06

Przeczytajcie ten temat. Troche smieszny ;) http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=37763
inek01
Lord GTI
Lord GTI
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Pn sty 09, 2006 23:08
Lokalizacja: Ciechanów
Online: 0s
Pomógł: 710

Postprzez Johny1984 » N kwi 02, 2006 17:29

hahahaha dobre :) ....tak wszyscy poprostu mamy dwa zbiorniki i tzeci malutki....hahahahaha :) - mlody forumowicz -jeszcze sie dowie to i owo...


pozdro
[img]http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF[/img] [url=http://tnij.org/pisownia_pcf][color=red]Piszę poprawnie po polsku[/url][/color].
Johny1984
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
 
Dołączył(a): Pn gru 12, 2005 00:50
Lokalizacja: Łomianki / VaWa
Online: 8m
Pomógł: 14
Auto: LRD2
Silnik: Td5




Powrót do Silniki Diesla-problemy dotyczące tylko silników

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: black raven i 6 gości

Nasi przyjaciele: Car Audio,