Obsługa MFA w mk3
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Obsługa MFA w mk3
mam pytanko wzgeldem obslugi MFA w mk3 ...
w manetkach sa 2 pozycje 1 i 2 kazdy z nich ma punkt 0 ( tylko styk ) wyglada to tak:
0 1 2 0
jak mam na jedynce i naciskam w lewo do 0 ( 0 1 )to zmienia mi sie opcje na wyswietlaczu .. jak przelacze na 2 i naciskam w prawo do 0 ( 2 0 ) to nic sie nie dzieje ... ja przytrzymam na 0 ( z 2 ) to resetuje ustawienia MFA ....
za to jak naciskam przycisk z napisem MFA ten na krancu to nic sie nie dzieje .. nawet jak go przytrzymam ....
moze cos zle podlaczylem ?? manetki podlaczalem wedlug schematu na naszej stronie i wyglad tak
1 - 2
2 - 1
3 - 3
4 - 4
moze jednak zle ?? albo tak ma byc z obsluga ??
jak u was reaguje MFA na manetki ??
w manetkach sa 2 pozycje 1 i 2 kazdy z nich ma punkt 0 ( tylko styk ) wyglada to tak:
0 1 2 0
jak mam na jedynce i naciskam w lewo do 0 ( 0 1 )to zmienia mi sie opcje na wyswietlaczu .. jak przelacze na 2 i naciskam w prawo do 0 ( 2 0 ) to nic sie nie dzieje ... ja przytrzymam na 0 ( z 2 ) to resetuje ustawienia MFA ....
za to jak naciskam przycisk z napisem MFA ten na krancu to nic sie nie dzieje .. nawet jak go przytrzymam ....
moze cos zle podlaczylem ?? manetki podlaczalem wedlug schematu na naszej stronie i wyglad tak
1 - 2
2 - 1
3 - 3
4 - 4
moze jednak zle ?? albo tak ma byc z obsluga ??
jak u was reaguje MFA na manetki ??
---> Golf III 1.8 <---
- micab
- Forum Master
- Kontakt:
wciśnięcie przycisku MFA powoduje zmianę funkcji, jego przytrzymanie powoduje powrót z każdej funkcji bezpośrednio do zegarka
1 i 2 to pamięci, 1 jest chwilowa i kasuje się sama po wyłączeniu zapłonu po kilku godzinach, 2 to pamięc stała która nie kasuje się sama
przesunięcie suwaka z 1 na 0 i przytrzymanie skasuje pamięć 1
przesunięcie suwaka z 2 na 0 i przytrzymanie skasuje pamięć 2
1 i 2 to pamięci, 1 jest chwilowa i kasuje się sama po wyłączeniu zapłonu po kilku godzinach, 2 to pamięc stała która nie kasuje się sama
przesunięcie suwaka z 1 na 0 i przytrzymanie skasuje pamięć 1
przesunięcie suwaka z 2 na 0 i przytrzymanie skasuje pamięć 2
Ostatnio zmieniony ndz sty 15, 2006 23:49 przez micab, łącznie zmieniany 1 raz.
vw, bmw, ford, mercedes, peugeot, nissan, fiat,
- Paweł Marek
- V.I.P.
Na pewno kable pomyliłeś. Opcje ma zmieniać przycisk z boku. Zero z lewej resetuje pamięć z jedynki, a zero z prawej z dwójki. Nie mam do tego schematu niestety.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
ok czyli powalilem kable. .... teraz tylko ktory ma byc ktory .... jutro bede kombinowal ....jak by ktos mial sprawdzony schemat to bede wdzieczny
chodizmi tylko o ten kabel ze skrzynki V do manetek
[ Dodano: Pon Sty 16, 2006 00:00 ]
nie wytrzymalem ... poszedlem do auta i odnalazlem kabel masowy ktory steruje i w manetce zlokalizowalem na ktory wchodzi ... znalazlem "przycisk" MFA elektrycznie i podpiolem go ..teraz nacisniecie MFA zmienia opcje .. podlaczylem pozostale 2 kable ale dziwnie sie zachowywyal ... sam sie resetowal i nie przelaczal sie na "rodzaje pamieci" .. odwrócilem kolejnosc tych 2 kabli i jest ok tylko nie wiem czy na 1 jedzie pamiec "ulotna" a an 2 "stala" .. rano zobacz .... wszystkim dzieki za pomoc

[ Dodano: Pon Sty 16, 2006 00:00 ]
nie wytrzymalem ... poszedlem do auta i odnalazlem kabel masowy ktory steruje i w manetce zlokalizowalem na ktory wchodzi ... znalazlem "przycisk" MFA elektrycznie i podpiolem go ..teraz nacisniecie MFA zmienia opcje .. podlaczylem pozostale 2 kable ale dziwnie sie zachowywyal ... sam sie resetowal i nie przelaczal sie na "rodzaje pamieci" .. odwrócilem kolejnosc tych 2 kabli i jest ok tylko nie wiem czy na 1 jedzie pamiec "ulotna" a an 2 "stala" .. rano zobacz .... wszystkim dzieki za pomoc

---> Golf III 1.8 <---