Nie działa mi licznik ani nie nalicza km (typ <ABS>) w golfie 3 z roku 1995 silnik 1,4. Sprawdzałem juz impulsator tak ze podałem napiecie na pierwszy i trzeci pin impulsatora, a do pierwszego i drugiego podłączyłem miernik i jak kreciłem impulsatorem to raz wskazywał napięcie, a raz nie wiec impulsator sprawny. Wtyczka od przewodów do impulsatora też dobra. Na pierwszym i trzecim przewodzie po przekreceniu zapłonu pojawia się napiecie. Slimak w skrzyni biegów tez jest ok bo sprawdzałem, a mało tego nawet na włączonym zapłonie kręciłem impulsatorem za pomocą wiertarki zeby była wieksza predkość obrotowa impulsatora. Dzisiaj odkreciłem licznik, sprawdziłem czy w środku nie ma czegoś przepalonego i jest na moje ok. Przewody niby tez wygladają dobrze chociaż nie widziałem ich dokładnie bo jak dostałem sie do skrzynki bezpieczników to nawet nie mogłem znaleźć tych przewodów(brązowy,biało niebieski i czarny) ale nie widziałem tam nic popalonego. Bezpieczniki tez sprawdzałem, są wszystkie ok i światło cofania tez jest bo niby ma to coś wspólnego z licznikiem. Pojechałem na szrota i nie mieli do silnika 1,4 benzyna tylko jakis diesel i żadne wskaźniki nie działały tylko kontrolka od smarowania, ładowania, recznego i kontrolki od świateł, więc od diesla nie pasuje. Był licznik od silnika 1,8 i tez nie działał licznik ale obrotomierz, temp wody, i paliwo oraz kontrolki działały.
Ma ktoś jakiś pomysł bo ja już wymiękam, mam szukać innego licznika do pojemności silnika? może coś pominąłem?? Pozdrawiam
Dodam jeszcze ze w liczniku który mam aktualnie zamontowany w samochodzie stale świeci się kontrolka od hamulca ręcznego obojetnie czy reczny jest zaciągnięty czy też z taką różnicą ze jak zaciągnięty to mocniej, a jak nie to swieci troche słabiej, poziom płynu hamulcowego jest ok i instalacja jest tez dobra bo jak podłączyłem licznik od diesla to kontrolki działały dobrze i ta od recznego tez bo specjalnie sprawdzałem, a w tym liczniku od silniku 1,8 nie było żarówki i nie wiem jak tam było. Prosze o pomoc
Mam szukać nowego licznika, a może coś pominąłem??