6 Disc CD Changer VW

Sprzęt audio do Naszych aut i wszystko co z nim związane.

Moderatorzy: dan124, powalla, VIP

Awatar użytkownika
hyper74
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

6 Disc CD Changer VW

Post autor: hyper74 » czw lut 25, 2010 10:30

Witam ponownie... Zainstalowałem radio gamma V i zmieniarkę 6 cd VW ... podłączyłem kostką do radia... powiedzcie dlaczego nie ma podświetlonych klawiszy load i eject... przecież podłączyłem oryginalne radio, oryginalną kostką oryginalnego zmieniacza cd.... przecież powinno się świecić przyciski i szczelina cd. Nadmienię że taką samą sytuacje miałem z inną gammą V i cd playerem VW ... wtedy też nie było iluminacji przycisków i szczeliny cd... Jest jeszcze jedna kostka którą nie podłączyłem wtedy i teraz też nie.... nie wiem co to jest... więc nie podłączyłem...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony pt lut 26, 2010 09:03 przez hyper74, łącznie zmieniany 2 razy.

...Nie jeździj szybciej niż twój anioł stróż potrafi latać...

Awatar użytkownika
Yuri
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: Yuri » czw lut 25, 2010 20:43

"Pocieszę" Cię. U mnie jest to samo. Ori Gamma+ori zmieniara i też nie pali się nic oprócz diody wskazującej pod którym numerem znajduje się płyta. Tyle, że nie chodzi mi o podświetlenie numeru, tylko o tą diodę sygnalizującą, że np. pod "3" jest płyta.

mufik900
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: mufik900 » czw lut 25, 2010 22:06

Od kostki ISO zasilającej trzeba podpiąć z podświetlenia do zmieniarki przewód,ot cały problem. Pozdro

Awatar użytkownika
hyper74
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: hyper74 » pt lut 26, 2010 00:26

Tak myślałem.... wszystko jasne... nie jestem aż tak biegły... może które kolory albo jakie piny i gdzie podłączyć. Sory ale nie wiem. Może np. 3 pin z iso do 4 z kostki zmieniarki. Mam kostkę do gammy V . Proszę o podpowiedź.

Awatar użytkownika
1 6 D
_
_
Kontakt:

Post autor: 1 6 D » pt lut 26, 2010 08:49

A ta kostka to ilu pinowa jest i czy widać kolory kabli jakieś?

Awatar użytkownika
hyper74
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: hyper74 » pt lut 26, 2010 09:41

muszę wyjąć z auta i wtedy opiszę choć myślę że nie ma takiej potrzeby gdyż obie kostki są orginalne i ponumerowane piny mają. Wjęc może ktoś będzie wiedział jak zaczarować tą zmieniarkę ( a i cd playery VW też ) bo widzę że nie tylko ja mam taki problem. I jeszcze jedno czy ten plus od iluminacji to trzeba podłączyć do kostki od zmieniarki... czy z gammy nie wychodzi zasilanie.Może ktoś łopatologicznie wytłumaczy nam... jak chłopu na miedzy.... w prawo czy w lewo. :-)

>>>Orginalny CD Player od VW do podswietlenia przyciskow wymaga podlaczenia drugiego gniazda (2 pinowego )nr kabla: 6X0 051 734 A (kabel brazowy i niebieski) <<<

dobra mam .... teraz tylko powiedzcie z której kostki podciągnąć minus i 12V .... brązowy to minus a niebieski....12V...??? i czy z kostki iso radia czy z kostki zmieniarki....

[ Dodano: Pią Lut 26, 2010 21:33 ]
Kup kostkę taką jak jest w zmieniarce ( ta czarna ) czarny przewód to minus a biały to plus minus podłącz z brązowego ( nieraz czarny ) z kostki ISO a plus z niebieskiego ( z kostki nieraz pomarańczowy ) wszystko gra.... heheheeee
Ostatnio zmieniony pt lut 26, 2010 15:10 przez hyper74, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
1 6 D
_
_
Kontakt:

Post autor: 1 6 D » śr mar 03, 2010 00:44

Obrazek
Anschluss 3, 8-fach, schwarz

1 - Gala (Lautstärkeanpassung)
2 - Stummschaltung (Telefonbetrieb)
3 - Eigendiagnose/K-Leitung
4 - Anschluß für zündschlüsselgesteuertes Ein- und Ausschalten (S-Kontakt)
5 - Steuersignal für Diebstahlsicherung, SAFE
6 - Beleuchtung (Kl. 58b)
7 - Batterie + (Kl. 30)
8 - Batterie - (Kl. 31)
Z szóstego pina bierzesz plus podświetlenia

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio”