6 Disc CD Changer VW
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
6 Disc CD Changer VW
Witam ponownie... Zainstalowałem radio gamma V i zmieniarkę 6 cd VW ... podłączyłem kostką do radia... powiedzcie dlaczego nie ma podświetlonych klawiszy load i eject... przecież podłączyłem oryginalne radio, oryginalną kostką oryginalnego zmieniacza cd.... przecież powinno się świecić przyciski i szczelina cd. Nadmienię że taką samą sytuacje miałem z inną gammą V i cd playerem VW ... wtedy też nie było iluminacji przycisków i szczeliny cd... Jest jeszcze jedna kostka którą nie podłączyłem wtedy i teraz też nie.... nie wiem co to jest... więc nie podłączyłem...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony pt lut 26, 2010 09:03 przez hyper74, łącznie zmieniany 2 razy.
...Nie jeździj szybciej niż twój anioł stróż potrafi latać...
muszę wyjąć z auta i wtedy opiszę choć myślę że nie ma takiej potrzeby gdyż obie kostki są orginalne i ponumerowane piny mają. Wjęc może ktoś będzie wiedział jak zaczarować tą zmieniarkę ( a i cd playery VW też ) bo widzę że nie tylko ja mam taki problem. I jeszcze jedno czy ten plus od iluminacji to trzeba podłączyć do kostki od zmieniarki... czy z gammy nie wychodzi zasilanie.Może ktoś łopatologicznie wytłumaczy nam... jak chłopu na miedzy.... w prawo czy w lewo. 
>>>Orginalny CD Player od VW do podswietlenia przyciskow wymaga podlaczenia drugiego gniazda (2 pinowego )nr kabla: 6X0 051 734 A (kabel brazowy i niebieski) <<<
dobra mam .... teraz tylko powiedzcie z której kostki podciągnąć minus i 12V .... brązowy to minus a niebieski....12V...??? i czy z kostki iso radia czy z kostki zmieniarki....
[ Dodano: Pią Lut 26, 2010 21:33 ]
Kup kostkę taką jak jest w zmieniarce ( ta czarna ) czarny przewód to minus a biały to plus minus podłącz z brązowego ( nieraz czarny ) z kostki ISO a plus z niebieskiego ( z kostki nieraz pomarańczowy ) wszystko gra.... heheheeee

>>>Orginalny CD Player od VW do podswietlenia przyciskow wymaga podlaczenia drugiego gniazda (2 pinowego )nr kabla: 6X0 051 734 A (kabel brazowy i niebieski) <<<
dobra mam .... teraz tylko powiedzcie z której kostki podciągnąć minus i 12V .... brązowy to minus a niebieski....12V...??? i czy z kostki iso radia czy z kostki zmieniarki....
[ Dodano: Pią Lut 26, 2010 21:33 ]
Kup kostkę taką jak jest w zmieniarce ( ta czarna ) czarny przewód to minus a biały to plus minus podłącz z brązowego ( nieraz czarny ) z kostki ISO a plus z niebieskiego ( z kostki nieraz pomarańczowy ) wszystko gra.... heheheeee
Ostatnio zmieniony pt lut 26, 2010 15:10 przez hyper74, łącznie zmieniany 1 raz.
...Nie jeździj szybciej niż twój anioł stróż potrafi latać...
Z szóstego pina bierzesz plus podświetleniaAnschluss 3, 8-fach, schwarz
1 - Gala (Lautstärkeanpassung)
2 - Stummschaltung (Telefonbetrieb)
3 - Eigendiagnose/K-Leitung
4 - Anschluß für zündschlüsselgesteuertes Ein- und Ausschalten (S-Kontakt)
5 - Steuersignal für Diebstahlsicherung, SAFE
6 - Beleuchtung (Kl. 58b)
7 - Batterie + (Kl. 30)
8 - Batterie - (Kl. 31)