jak podłączyc czujnik temp silnika na wskażnik na licznik

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: Qto, miś fazi, italiano_83, edzio, VIP

jak podłączyc czujnik temp silnika na wskażnik na licznik

Postprzez Pawel_Mk2 » Pt lut 19, 2010 20:38

witam mam taki problem że pod maska nie mam wogle wtyczki z przewodem na czujnik temperatury cieczy w chłodnicy. i czy da się podpiąć kable na czujnik i przeciagnąc je do licznika i tam podpiąć do wskaźnika temp???????? żeby mi to działało.
Pawel_Mk2
Użytkownik
Użytkownik
 
Dołączył(a): So sty 30, 2010 21:01
Lokalizacja: Łódzkie
Online: 7d 6h 44m
Pomógł: 6
Auto: Mk2
Silnik: 1.8

Postprzez Qto » Pt lut 19, 2010 20:41

Jeden kabelek czujnika do masy a drugi do pinu 4 białej wtyczki w zegarach i powinno gadać.
Sprzedam: wiązkę Climatronica do mk4
Qto
_
_
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Pt wrz 01, 2006 19:14
Lokalizacja: Piła (PP)
Online: 168d 15h 24m
Pomógł: 1222
Auto: MK 4 1.4
Silnik: APE

Postprzez Pawel_Mk2 » Pt lut 19, 2010 21:02

to jest zdjęcie licznika z tyłu i pod które śrubki trzeba przewody podpiąć.
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Pawel_Mk2
Użytkownik
Użytkownik
 
Dołączył(a): So sty 30, 2010 21:01
Lokalizacja: Łódzkie
Online: 7d 6h 44m
Pomógł: 6
Auto: Mk2
Silnik: 1.8

Postprzez Qto » Pt lut 19, 2010 21:08

pytanie jaki w ogóle masz licznik...
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=1329 luknij to
Sprzedam: wiązkę Climatronica do mk4
Qto
_
_
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Pt wrz 01, 2006 19:14
Lokalizacja: Piła (PP)
Online: 168d 15h 24m
Pomógł: 1222
Auto: MK 4 1.4
Silnik: APE

Postprzez Pawel_Mk2 » Pt lut 19, 2010 21:10

mam na dwie wtyczki a tak wogóle dzisiaj kupiłem sobie nowy licznik nawet mfa tylko manetki nie mam ale zegarek jest ;D heh facet na szrocie dal mi go za 50 zł
super tanio. z obrotomierzem oczywsicie.
Pawel_Mk2
Użytkownik
Użytkownik
 
Dołączył(a): So sty 30, 2010 21:01
Lokalizacja: Łódzkie
Online: 7d 6h 44m
Pomógł: 6
Auto: Mk2
Silnik: 1.8

Postprzez Qto » Pt lut 19, 2010 21:13

golfiarz II 1.8 rp napisał(a):mam na dwie wtyczki

no to pisałem że 4 pin białej wtyczki...
Sprzedam: wiązkę Climatronica do mk4
Qto
_
_
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Pt wrz 01, 2006 19:14
Lokalizacja: Piła (PP)
Online: 168d 15h 24m
Pomógł: 1222
Auto: MK 4 1.4
Silnik: APE

Postprzez Pawel_Mk2 » Pt lut 19, 2010 21:17

ten na gorze to czujnik????? czy to pod spodem
najlepiej żebym wiedział obydwa do czego sa

[ Dodano: 19 Lut 2010 20:19 ]

[ Dodano: 19 Lut 2010 20:20 ]
Biała wtyczka 4|Czujnik temperatury cieczy chłodzacej
czyli tam mam wsadzic przewód i co dalej

[ Dodano: 19 Lut 2010 20:33 ]
dobra juz wiem ze to ten na górze na dwie styki. ale nie mam żadnej kostki jakos sie tam wepne. to jak te kable puścic do czego co z czym.
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Pawel_Mk2
Użytkownik
Użytkownik
 
Dołączył(a): So sty 30, 2010 21:01
Lokalizacja: Łódzkie
Online: 7d 6h 44m
Pomógł: 6
Auto: Mk2
Silnik: 1.8

Postprzez Qto » Pt lut 19, 2010 21:46

Jeden pin z czujnika do masy a drugi do zegarów...żadnej filozofii tu nie ma.
Sprzedam: wiązkę Climatronica do mk4
Qto
_
_
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Pt wrz 01, 2006 19:14
Lokalizacja: Piła (PP)
Online: 168d 15h 24m
Pomógł: 1222
Auto: MK 4 1.4
Silnik: APE

Postprzez Pawel_Mk2 » Pt lut 19, 2010 21:50

ale który pin do masy. a pozatym nie mam masy
mam pod kawalek metalu dac tak?? . a drugi kabel do białej wtyczki 4 pin ????????
Pawel_Mk2
Użytkownik
Użytkownik
 
Dołączył(a): So sty 30, 2010 21:01
Lokalizacja: Łódzkie
Online: 7d 6h 44m
Pomógł: 6
Auto: Mk2
Silnik: 1.8

Postprzez Qto » Pt lut 19, 2010 22:05

golfiarz II 1.8 rp napisał(a):pozatym nie mam masy

:panna: minus na akumulatorze, lub przykręcić kabelek pod dowolną śrubkę karoserii.
Sprzedam: wiązkę Climatronica do mk4
Qto
_
_
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Pt wrz 01, 2006 19:14
Lokalizacja: Piła (PP)
Online: 168d 15h 24m
Pomógł: 1222
Auto: MK 4 1.4
Silnik: APE

Postprzez Pawel_Mk2 » Pt lut 19, 2010 22:22

juz wpialem dwa kabelki do licznika przepuscilem jeden do srodka podpialem pod 4 pin bialej wtyczki
a mase pod blotnik dałem.
tylko silnik mam zimny a jakos nie widze zeby wskazowka sie ruszyła
napiszcie jak u was chodzi po jakim czasie się buja czy cos

[ Dodano: 19 Lut 2010 21:22 ]
zle napisalem wpialem do czujnika a nie licznika
Pawel_Mk2
Użytkownik
Użytkownik
 
Dołączył(a): So sty 30, 2010 21:01
Lokalizacja: Łódzkie
Online: 7d 6h 44m
Pomógł: 6
Auto: Mk2
Silnik: 1.8

Postprzez Paweł Marek » Pt lut 19, 2010 22:23

nie czerwony, to jest włącznik do ssania w gaźniku , ten mały czarny jest od licznika, na 1 kabel, mase ma w obudowie
Ostatnio edytowano Pt lut 19, 2010 22:24 przez Paweł Marek, łącznie edytowano 1 raz
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Paweł Marek
_
_
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Cz lis 18, 2004 22:29
Lokalizacja: Biertowice, Małopolska
Online: 23d 3m
Pomógł: 2713
Auto: Vento
Silnik: 2E

Postprzez Pawel_Mk2 » Pt lut 19, 2010 23:24

podlaczylem tak jak mowiliscie 4 pin bialej wtyczki a masa z aku i nic wskaznik ani drgnie
cos nie tak jest.

inne pomysyły???

[ Dodano: 19 Lut 2010 22:30 ]
czy to co zaznaczyłem na czerwono to czujnik temperatury??
bo jeszcze pod nim jest tez cos ale to pokaze na innej fotce

[ Dodano: 19 Lut 2010 22:30 ]

[ Dodano: 19 Lut 2010 22:32 ]
to co zaznaczyłem na zielono co to jest??
Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Pawel_Mk2
Użytkownik
Użytkownik
 
Dołączył(a): So sty 30, 2010 21:01
Lokalizacja: Łódzkie
Online: 7d 6h 44m
Pomógł: 6
Auto: Mk2
Silnik: 1.8

Postprzez DaroW » So lut 20, 2010 00:08

To może przewód od wskaźnika podłącz pod ten na niebiesko zaznaczony, bez żadnej masy bo on ma masę z króćca.
To na zielono to raczej wyłącznik od czegoś, jak nie podłączony to pewnie niepotrzebny.

Obrazek
Ostatnio edytowano So lut 20, 2010 00:10 przez DaroW, łącznie edytowano 2 razy
DaroW
Użytkownik
Użytkownik
 
Dołączył(a): Cz sty 28, 2010 19:25
Lokalizacja: okol. Czewy
Online: 10h 30m
Pomógł: 30
Auto: 2 x Golf III 1.8
Silnik: ABS

Następna strona



Powrót do Techniczne (archiwum)

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości

Nasi przyjaciele: Car Audio,