oswietlenie pedalow

Modyfikacje wizualne, lampy, wnętrze, spoilery...

Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP

Awatar użytkownika
majma golf
Mały gagatek
Mały gagatek

oswietlenie pedalow

Post autor: majma golf » śr lut 17, 2010 19:12

witam..mam ochote zrobic u siebie takie cos jak na vovlo ma fabrycznie montowane ze oswietla mi pedaly gazu hamulca i sprzeglo...tylko co mnie zasatanawia czy lepiej to zrobic systemem podpiecia sie pod lampke w drzwiach ze tylko przy otwartych bedzie mi swiecilo czy podpiac sie pod postojowki? tylko czy wtedy podczas jazdy noca nie bedzie mnie jakos szczegolnie oslepialo?mysle zalozyc tam 1 albo 2 male diody typu jak w podswietleniu tapicerki.co wy na to powiecie? bo chyba jakis szczegolnych problemem z pradem nie powinno byc,mysle albo do kabla od zapalniczki sie podpiac albo prosto do bespiecznika...elektrykiem z zawodu to nie jestem ale mysle ze sie nic nie pogryzie...czekam na wasze pomysly w tej sprawie:)

Awatar użytkownika
xander_88
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: xander_88 » śr lut 17, 2010 19:16

Ja bym to podpiol do reszty oswietlenia wnetrza ... tak zeby ladnie przygasalo jak zamkniesz drzwi :) a wykozystalbym cos ori .. w passku przypadkiem tego nie ma w bogatych wersjach ??
pomysl fajny :) moze o jakas fotoporade sie pokusisz :chytry: ???
pozdro

ex: MK4 245 km/460nm

Awatar użytkownika
italiano_83
V.I.P.
V.I.P.
Auto: Alfa Romeo Giulietta 1.4 MA Turbobenzina
Silnik: 1.4T

Post autor: italiano_83 » śr lut 17, 2010 19:22

Jak się podepniesz pod zapaliniczke to będzie świecić cały czas = bo zapalniczka ma stałe zasilnie.. Jak się podepniesz pod oświetlenie deski to będzie świecić kiedy włączysz światła.
A jak pod hamulec to tylko w momencie jak go wciśniesz. Problemu nie widzę, ja bym się podpiął pod oświetlenie deski rozdzielczej, bezpiecznik zawsze po drodze możesz sobie wstawić. Jak wszystko podepniesz dobrze to się nic nie pogryzie. Na allegro są listwy z diodami lub diody pojedyncze kupujesz instalujesz i jest. Jeśli chodzi o oślepianie to diodę, ustawisz tak aby świeciła w kierunku w którym chcesz.

[ Dodano: 17 Lut 2010 18:24 ]
Już kilka aut widziałem na forum z podświetleniem dodatkowym bagażnika diodami, więc problemu nie widzę :helm:

Było MK4 1.9 TDI ALH Generation 151PS 309Nm Techno blue metalic Obrazek

Alfa Romeo Giulietta 1.4 MultiAir Turbo Benzina 170PS 250Nm

Ducati Monster 696+

Obrazek

Awatar użytkownika
majma golf
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: majma golf » śr lut 17, 2010 19:25

fotoporada bedzie jak bede to zakladal:) tylk pierw chce sie zorientowac w temacie a robote blizej wiosny bede robil bo garazu niemam...tylko zaciekawilo mnie jakbym to podpiol pod ta regulacje oswietlenia? cos sie moc oswietlenia ustawia i np skrecil bym na min i w nocy smialo bym smigal bez pieczenia oczu:)..zobacze jeszcze i jak cos opisze jak to robilem :pub:

Awatar użytkownika
xander_88
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: xander_88 » śr lut 17, 2010 19:30

majma golf pisze:tylko zaciekawilo mnie jakbym to podpiol pod ta regulacje oswietlenia? cos sie moc oswietlenia ustawia i np skrecil bym na min i w nocy smialo bym smigal bez pieczenia oczu:)
no ale wtdy wszystko inne tez sie sciemnia :) potencjometr taki to mozesz sobie wszedzie gdzies po drodze dac ... ja bym podpiol pod lampke w podsufidce ... tak zeby wszystko wygasalo jak wsiadziesz do auta i przekrecisz kluczyk .. po co Ci te lampki jak bedziesz jechal :) ??? pedałów będziesz szukał :chytry: ???
italiano_83 pisze:Na allegro są listwy z diodami lub diody pojedyncze kupujesz instalujesz i jest. Jeśli chodzi o oślepianie to diodę, ustawisz tak aby świeciła w kierunku w którym chcesz.
Ja bym dal cos ori z innego auta ...
PS: Prosze nie zrób calibra temu tam tylko :crazy:
pozdro i powodzenia

Tomek77-89
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Tomek77-89 » śr lut 17, 2010 19:39

Ja bym to podłączył do kopertówek w drzwiach :bigok: Nie wiem po ci miało by to świecić podczas jazdy :chytry:

Awatar użytkownika
majma golf
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: majma golf » śr lut 17, 2010 19:44

obczajalem te listwy z allegro i sa biale czerwone i niebieskie...ja mam wszystko na czerwono ttylko cb niebieskie:/ i chyba bede musial zrobic tak jak kolega gada ze wyciagne z jakiegos rozbitka te lampki z drzwi i je umocuje w nogach i podepne pod drzwi... :okej: wielkie dzieki za opinie i porady sie nalezy wam :pub:

Shmatan
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: Shmatan » czw lut 18, 2010 01:00

majma golf, diody w kolor to nie problem - tylko trzeba kable znaleźć (plus czy też masa po otwarciun drzwi)

Awatar użytkownika
Johnatan
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Kontakt:

Post autor: Johnatan » czw lut 18, 2010 01:13

Witam, ja mam 4 oprawki pod 4 żarówki postojowe: w rogach z przodu pod nogami i pod siedzeniami (wersja 3D) mam podłączone wszystko za pośrednictwem bezpiecznika pod plus i minus z krańcówek w dzwiach.. nie bajerowałem z neonami i diodami.. zalezało mi na w miare wyglądajacym oryginalnym bajerze.. pomysł ujżałem w Jeepie Gran Cherokee. Wnętrze świetnie sie rozjaśnia w jednym kolorze żarówkowym, pasażerom tylnej kanapy świetnie sie wsiada widząc co mają pod nogami ! z przodu zastosowałem 2x lampka z bagażnika a z tyłu 2x przekręcana oprawka z lampy mijania.. Chciałem też montować aby świciło też przy zamknietych drzwiach to kwestia doprowadzenia masy.. ale myśle ze tak jest lepiej :)

http://adven-vksh.ru/14f20" onclick="window.open(this.href);return false;

Awatar użytkownika
xander_88
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: xander_88 » czw lut 18, 2010 01:19

Johnatan pisze:Witam, ja mam 4 oprawki pod 4 żarówki postojowe: w rogach z przodu pod nogami i pod siedzeniami (wersja 3D) mam podłączone wszystko za pośrednictwem bezpiecznika pod plus i minus z krańcówek w dzwiach.. nie bajerowałem z neonami i diodami.. zalezało mi na w miare wyglądajacym oryginalnym bajerze.. pomysł ujżałem w Jeepie Gran Cherokee. Wnętrze świetnie sie rozjaśnia w jednym kolorze żarówkowym, pasażerom tylnej kanapy świetnie sie wsiada widząc co mają pod nogami ! z przodu zastosowałem 2x lampka z bagażnika a z tyłu 2x przekręcana oprawka z lampy mijania.. Chciałem też montować aby świciło też przy zamknietych drzwiach to kwestia doprowadzenia masy.. ale myśle ze tak jest lepiej :)
Mogłbys jakies foty zapodac ?? jak to w nocy wyglada ?? i w ktorych miejscach to powzucales ???

Awatar użytkownika
Johnatan
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Kontakt:

Post autor: Johnatan » czw lut 18, 2010 01:37

Pewnie :) Postaram sie dziś to zrobić :P

http://adven-vksh.ru/14f20" onclick="window.open(this.href);return false;

Awatar użytkownika
xander_88
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: xander_88 » czw lut 18, 2010 03:45

Johnatan pisze:Pewnie :) Postaram sie dziś to zrobić :P
Trzymam za słowo :chytry: i czekam :food:

Awatar użytkownika
majma golf
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: majma golf » sob lut 20, 2010 20:24

no didy zamowione i czekamy a mam pytanie..jak to jest z przepisami bo ja niemam halogenow z przodu zwykly plastik mam i mozna wokol tego plastiku puscic diody na postojówki? czy misiaczki na pierwszej kontroli mi dowod wezma??

Awatar użytkownika
bodzio92
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: bodzio92 » pt lip 09, 2010 00:20

Panowie podepnę się pod temat... niedawno znalazłem ten temacik i zacząłem kombinować i wykombinowałem czy można by podłączyć pod oświetlenie takie coś http://www.allegro.pl/item1102376638_mo ... cj_ml.html i dać to od strony kierowcy (nad pedały) pasażera no i z tyłu po każdej stronie w sumie 4 takie moduły. no i pytanie czy instalacja samochodu to wytrzyma... fakt że diody mają niski pobór prądu ale fakt faktem jest to dodatkowe obciążenie tym bardziej że będą 4 moduły.

Pozdrawiam

ODPOWIEDZ

Wróć do „Style”