Pleśń wokół tylnych szyb
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Pleśń wokół tylnych szyb
witam
mam problem jak w temacie - biały grzybek/pleśń na uszczelkach wokół tylnych bocznych szyb.
Moje pytanie jest takie: czym usunąć/zabić tenże, jednocześnie nie uszkadzając uszczelek?
ps. że trzeba by osuszyć auto to się domyślam, ALE jak to zrobić w zimie i bez garażu to nie mam pomysłu ;p (nie wiem czy pochłaniacze wilgoci cokolwiek zdziałają w aucie gdzie panuje -20-0 stopni)
mam problem jak w temacie - biały grzybek/pleśń na uszczelkach wokół tylnych bocznych szyb.
Moje pytanie jest takie: czym usunąć/zabić tenże, jednocześnie nie uszkadzając uszczelek?
ps. że trzeba by osuszyć auto to się domyślam, ALE jak to zrobić w zimie i bez garażu to nie mam pomysłu ;p (nie wiem czy pochłaniacze wilgoci cokolwiek zdziałają w aucie gdzie panuje -20-0 stopni)
- Michał_1977
- _
- Auto: Golf mk2 (ARL)
Golf mk5 (BKD)
Audi A3 8L (ASZ)
Audi A3 8P (BMM) - Silnik: Zły!
- Kontakt:
marchwiak, jeśli to faktycznie grzyb to kup sobie SAVO w sklepie chemicznym.
Działa natychmiastowo.Można stosować nawet na malowane ściany w domu.
[ Dodano: 09 Lut 2010 20:01 ]
O takie cusik
http://www.allegro.pl/item903348537_sro ... ylacz.html
Działa natychmiastowo.Można stosować nawet na malowane ściany w domu.
[ Dodano: 09 Lut 2010 20:01 ]
O takie cusik
http://www.allegro.pl/item903348537_sro ... ylacz.html
-
- Forum Master
- kwadrat
- Forum Master
- Auto: 2x Golf
- Silnik: 2x +
Jak masz zaparowane szyby jak przyjezdzasz, to przedszyj je do sucha szmatką i koniecznie wietrz przez parę minut auto po przyjezdzie, żeby się w nim ochłodziło/wyrównała temperatura. No i jak przyjdzie trochę słońca, to wszystko pootwierane i wietrzyc, wietrzyc 

Mein grün GT(i) produziert in Wolfsburg

Golf II GTi 2.0 jest, Polo 9n 1.4 TDI było, Golf Plus II 2.0 TDI+ jest

Golf II GTi 2.0 jest, Polo 9n 1.4 TDI było, Golf Plus II 2.0 TDI+ jest
-
- Forum Master
Nie wiem czy po tamtym będziesz miał taki spokój. Bo w okolicach szyb jest naprawdę mokro, szyby parują wszystko spływa skrapla się najbardziej na tylnych bocznych drzwiach gdzie nawiew nie dociera z taką mocą... No nie wiem jak chcesz możesz kupić ten środek nie mam pojęcia jak to zadziała, ale mi wydaje mi się że po jakimś czasie znowu się pleśń pojawi, aby się nie pojawiała musiałbyś mieć sucho w samochodzie.