Przekladka anglika na wersje europejska

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: miś fazi, Qto, italiano_83, edzio, VIP

Przekladka anglika na wersje europejska

Postprzez sylon » Pn lut 08, 2010 17:05

Witam jestem posiadaczem golfa mk4 1.9 Tdi 130km mieszkam w angli ale niedlugo planuje wrocic do kraju a nie chcialbym sie pozbywac mojego golfika gdyz jezdzi mi sie nim dobrze ma dosc maly przebieg 120.000 km no i jest po kapitalnym remoncie czyli rozrzad itp. Mam pytanie ile by kosztowala przekladka mojego golfa i czy macie jakis sprawdzonych ludzi bo zrobili to dobrze? Czy wogole oplaca sie go przerabiac? Czy po przerobieniu moglbym go zarejestrowac normalnie w polsce? musi byc do zrobienia przekladku jakis autoryzowany serwis? jak sie ma z tym sprawa sporo czytalem ale nie znalazlem tak naprawde jednoznaczych odpowiedzi
pozdrawiam
Ostatnio edytowano Pn lut 08, 2010 17:07 przez sylon, łącznie edytowano 1 raz
sylon
Mały gagatek
Mały gagatek
 
Dołączył(a): N paź 12, 2008 22:17
Lokalizacja: szczytno
Online: 48m
Auto: golf mk4
Silnik: 2.0

Postprzez jackyz » Pn lut 08, 2010 17:12

Też jestem w UK i też mam golfa i też myślę o przeróbce.Koszt części w granicach 2 do 2,5 tyś zł+robocizna,chyba że przekładasz sam.Sciana grodziowa jest przykręcona i przyklejona więc proste do przekładki.Jedyne to co trzeba przerabiać dto wyjscie do nagrzewnicy na filtr przeciwpyłkowy.Poza tym to chyb trzeba przedłużać instalacje,ale to wiem tylko ze słyszenia więc nie jestem pewien.
Jacek
jackyz
Użytkownik
Użytkownik
 
Dołączył(a): Pt lip 06, 2007 23:19
Lokalizacja: Oświęcim
Online: 23h 55m
Pomógł: 55
Auto: G III
Silnik: 1800

Postprzez poolak2006 » Pn lut 08, 2010 17:33

No ludzie niby robią przekładki i jeżdżą ... Ja jakoś tego nie widzę ale to moje zdanie... dużo trzeba przerabiać sama kier, decha itp to nie wszystko ... lampki trzeba przerobić niektórzy piszą że lusterek nie da ustawić (i to jest prawda bo ja do swojego od angola zakupiłem prawe lustro XXL i musiałem stare mocowanie zakładać a reszta angielska). W drzwiach jak masz elektryczne sterowanie to cała instalacja + nowe boczki drzwi... (no chyba że założysz tylko naszą lewą stronę i wtedy prawa będzie taka sama :bajer: ) Dużo takich niby drobnostek (ale jednak przydatnych) trzeba przerobić.
poolak2006
Forum Master
Forum Master
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Pn maja 04, 2009 23:51
Lokalizacja: Poznań/Toruń
Online: 9d 22h 25m
Pomógł: 176

Postprzez Przemo440 » Pn lut 08, 2010 22:27

Przemo440
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): N sty 08, 2006 20:08
Lokalizacja: Śvwiebodzinejro FSW
Online: 23d 18m
Pomógł: 270
Auto: borat
Silnik: arl

Postprzez Qto » Pn lut 08, 2010 22:34

jackyz napisał(a):Poza tym to chyb trzeba przedłużać instalacje

wielki krok do późniejszych problemów...warto postarać się o zdobycie oryginalnych wiązek
Ostatnio edytowano Pn lut 08, 2010 22:34 przez Qto, łącznie edytowano 1 raz
Sprzedam: wiązkę Climatronica do mk4
Qto
_
_
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Pt wrz 01, 2006 19:14
Lokalizacja: Piła (PP)
Online: 172d 13h 45m
Pomógł: 1227
Auto: MK 4 1.4
Silnik: APE

Postprzez norek111 » Pn lut 08, 2010 22:54

jak robisz już coś złego,to rób to dobrze
************************************************
VCDS 11.11.5,VAG-TACHO 2.5,VAGDashCAN 5.29,AUTO-COM,OP-COM
norek111
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Wt sie 07, 2007 21:30
Lokalizacja: pomorskie Benowo
Online: 50d 17h 51m
Pomógł: 666
Auto: Golf III Bon Jovi
Silnik: AFT

Postprzez mblaszczyk165 » Wt lut 09, 2010 22:28

samemu można przerobić ale nikt nie uzna tej przeróbki chyba że ma się znajomego diagnoste i przejdzie bez atestu pozdrawiam
Maro
mblaszczyk165
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Dołączył(a): N lis 29, 2009 10:15
Lokalizacja: wawa
Online: 2h 20m

Postprzez sylon » Wt lut 09, 2010 22:43

ja obsolutnie nie chce przerabiac samemu tylko sie chcialem spytac kto moze to przerobic by przeszedl przeglad w sensie musi byc autoryzowany warsztat czy zwykly warsztat tylko zeby zrobil dobrze? znacie moze jakies warsztaty ktore sie tym zajmuja i sa dobre bym nie mial pozniej problemow z samochodem?
sylon
Mały gagatek
Mały gagatek
 
Dołączył(a): N paź 12, 2008 22:17
Lokalizacja: szczytno
Online: 48m
Auto: golf mk4
Silnik: 2.0

Postprzez jackyz » Śr lut 10, 2010 01:48

Możesz przerobić nawet sam,potem jedziesz na przegląd na którym diagnosta wystaia zaświadczenie że auto ma kierownice po lewej stronie,światła świecą ok,potem do wydziału komunikacji i standartowa procedura rejestracji auta sprowadzanego.
Jacek
jackyz
Użytkownik
Użytkownik
 
Dołączył(a): Pt lip 06, 2007 23:19
Lokalizacja: Oświęcim
Online: 23h 55m
Pomógł: 55
Auto: G III
Silnik: 1800




Powrót do Techniczne (archiwum)

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: chester_83 i 8 gości

Nasi przyjaciele: Car Audio,