[mk4] * Gwiazdka przy temp. w MFA
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- tommm86
- Mały gagatek
- Kontakt:
[mk4] * Gwiazdka przy temp. w MFA
Witam mam pytanie odnosnie termometra z obrotomierza w mk4. zawsze bylo tak ze pokazywal mi temp. i ponizej 4st. C wyswietlala sie tez gwiazdka * co ponoc oznacza jakis tryb zimowy, podczas zmiany zderzaka cos sie stalo i zamiast temperatury bylo - - - ale jako ze climatronik pokazywal temp. nie glowilem sie nad tym, po wyjeciu aku do ladowania, i wsadzeniu go ponownie do auta problem znikl, temp. sie pokazuje, ale nie mam * dlaczego? Zawsze ponizej 4st. pokazywala sie gwiazdka i automatycznie wyswietlala temp. Czy ta gwiazdka cos oznacza czy musze ja jakos wlaczac? co mam zrobic zeby bylo jak wczesniej??
Zapraszam do ogladniecia mojego golfa
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=2493975#2493975
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=2493975#2493975
-
- Forum Master
Ta * oznacz że powierzchnia może być oblodzona ... Przy temperaturze zewnętrznej pomiędzy +4C i -7C we wskazaniu temperatury pojawia się dodatkowo kryształ lodu i podczas jazdy jednorazowo odzywa się dźwięk ostrzegawczy. Symbol ten miga najpierw przez około 5s. i następnie świeci tak długo, aż temperatura zewnętrzna wzrośnie powyżej +4C lub opadnie poniżej -7C.
Ostatnio zmieniony śr sty 27, 2010 02:14 przez poolak2006, łącznie zmieniany 1 raz.
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Dźwięk odzywa się kiedy po odpaleniu auta jest powyżej 4stopni i później spadnie do 4...wtedy też pojawia się symbol *. Jeżeli temperatura wzrośnie do 5stopni to * dalej się wyświetla...znika dopiero przy 6stopniach. Po ponownym obniżeniu temperatury (z 6stopni) do 4 stopni będzie sygnał dźwiękowy i symbol *. Jeżeli temperatura waha się w zakresie3-5 stopni to symbol * jest wyświetlany przez cały czas...i nie ma sygnału dźwiękowego kiedy temperatura spada z 5 na 4stopnie.Shmatan pisze:czy zawsze odzywa się dźwięk?
Mam nadzieję że zrozumiale napisałem

-
- Forum Master