Przewody Paliwa , Przewód zasilający świece żarowe

TDI, TD, D.... Piszemy tutaj TYLKO O PROBLEMACH Z SILNIKAMI DIESLA!

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
grzybsi
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Przewody Paliwa , Przewód zasilający świece żarowe

Post autor: grzybsi » sob gru 19, 2009 15:27

Witam , ostatnio wymieniałem filtr paliwa (na MANN) w swoim Golfie i po wymianie pojawiły mi się pecherzyki powietrza w przewodzie paliwa..wiem o tym że na forum duzo o tym juz rozmawiano , lecz ja nie znalazłem zadowalającej odp na mój problem. Byłem u mechanika i okazało się że powietrze wlatuje mi na łączeniach przewodów paliwa-FOTO ponizej , ...i teraz mam pytanie chce kupic te łączenia nowe i potrzebuje nr ETKI , i ewentualnie nr przewodów paliwa.

Obrazek

Drugi problem...przy wymianie świecy żarowej ( był upalony kruciec) okazało się że przewód ktory daje napięcie do swiec nadaje się do wymiany...również potrzebuję nr ETKI

Obrazek

SILNIK AHF

I na końcu pytanie odnośnie popychaczy...kumpel ostatnio wymieniał je i mechanik oddał mu stare na ktorych są widoczne odbicia...czym to mogło być spowodowane>?

Obrazek

Nadmieniam że nie posiadam ETKI stą moja prośba do VWas drodzy Koledzy.pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Rafał 21
Forum Master
Forum Master

Post autor: Rafał 21 » sob gru 19, 2009 19:37

grzybsi pisze:...i teraz mam pytanie chce kupic te łączenia nowe i potrzebuje nr ETKI , i ewentualnie nr przewodów
Masz całe zrzuty . Bo nie jestem pewien czy te Cie interesują! http://img412.imageshack.us/img412/734/zrzutzetki.jpg

Co do Obsadki świecy To wydaje mi sie ze musisz to zamowic w ASO . Bo tu nic specjalnego nie znalazlem. Trochę nie zrozumiale tu opisują :grin: http://img707.imageshack.us/img707/7199/skranzetki2.jpg

Zawsze może być Ciut Ciut więcej!!!

Awatar użytkownika
wesol
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy

Post autor: wesol » sob gru 19, 2009 19:50

co do popychaczy to rozumiem ze chodzi ci o ten jakby pasek na nich. To jest od krzywki. Taki delikatny paseczek powienien byc i zawsze jest ale jak jest wyryte to znaczy ze brak smarowania byl na walek rozrzadu.

Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to

Awatar użytkownika
grzybsi
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: grzybsi » ndz gru 20, 2009 22:58

wesol pisze:co do popychaczy to rozumiem ze chodzi ci o ten jakby pasek na nich. To jest od krzywki. Taki delikatny paseczek powienien byc i zawsze jest ale jak jest wyryte to znaczy ze brak smarowania byl na walek rozrzadu.
czyli słaby olej był lany , czy rzadko zmieniany ? czy pompa oleju juz nie domaga?

Awatar użytkownika
mariusz75
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: mariusz75 » pn gru 21, 2009 01:24

Tu masz wiązke świec żarowych.

Obrazek

DIAGNOSTYKA SILNIKÓW TDI
wymiana rozrządów, kompleksowe naprawy
okolice POZNANIA
Info: PW, GG, lub 502 813 462