zamek maski przód

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

wielblad2
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

zamek maski przód

Post autor: wielblad2 » pn lis 23, 2009 19:49

Witam kolegów i proszę o radę a konkretnie odpowiedz na jedno pytanie -otóż jaki wpływ na pracę centrala ma uszkodzony mikrowłącznik zamka maski przedniej.Pytam bo mam uszkodzony zamek i nie załącza ani nie rozłącza mi tego mikrusa - cały czas jest w pozycji otwary.

pozdro dieselek. Golf zawsze i wszędzie.Golf był,jest i będzie.

poolak2006
Forum Master
Forum Master

Post autor: poolak2006 » pn lis 23, 2009 20:16

No jak jaki? Jeśli ktoś będzie chciał się dobrać do silnika to alarm się włączy. Maska przednia też jest podłączona pod alarm i ma czujki i w momencie otwarcia włącza się alarm. Wymiana mikro rozwiąże problem (skoro widzi cały czas otwarty to możesz przerobić że będzie widział że cały czas zamknięty będzie ale to już lepiej mikro naprawić)
Ostatnio zmieniony pn lis 23, 2009 20:18 przez poolak2006, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
zima18
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Re: zamek maski przód

Post autor: zima18 » pn lis 23, 2009 20:20

wielblad2 pisze:otóż jaki wpływ na pracę centrala ma uszkodzony mikrowłącznik zamka maski przedniej.
Alarm się nie uzbraja do końca, bo widzi że maska jest otwarta.

Awatar użytkownika
grzybsi
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: grzybsi » pn lis 23, 2009 21:48

dobrze że ktoś pomyślał o założeniu tego tematu :)...bo u mnie jest taki problem że w miejscu gdzie powinien byc ten mikrowyłącznik , go nie ma wogóle (dokadnie w tym,) :

Obrazek

i gdy zamykam auto z pilota po jakims czasie kierunki migają i syrena wyje....dodam również że oświetlenie bagażnika raz mam a raz nie ( tak jakby coś przerywało),, pewnie mikrostyk w zamku pada w klapie ,, da się go wymienic czy jakies inne rozwązanie zastosowac? słyszałem cos o zastfosowaniu krańcówki , z tym ze nie wiem w którym miejscu ją zamontowac .

poolak2006
Forum Master
Forum Master

Post autor: poolak2006 » pn lis 23, 2009 22:03

A po co coś przerabiać ? Wymienić mikro/ założyć nowe i hej do przodu

Awatar użytkownika
szysz61
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: szysz61 » pn lis 23, 2009 22:03

poczytaj to:
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t= ... amek+maski

wielblad2
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: wielblad2 » wt lis 24, 2009 11:37

grzybsi pisze:dobrze że ktoś pomyślał o założeniu tego tematu :)...bo u mnie jest taki problem że w miejscu gdzie powinien byc ten mikrowyłącznik , go nie ma wogóle (dokadnie w tym,) :

[url=http://images43.fotosik.pl/230/139ac4dd9b9f6064med.jpg]Obrazek[/URL]

i gdy zamykam auto z pilota po jakims czasie kierunki migają i syrena wyje....dodam również że oświetlenie bagażnika raz mam a raz nie ( tak jakby coś przerywało),, pewnie mikrostyk w zamku pada w klapie ,, da się go wymienic czy jakies inne rozwązanie zastosowac? słyszałem cos o zastfosowaniu krańcówki , z tym ze nie wiem w którym miejscu ją zamontowac .
Patrząc na to zdjęcie to mi wychodzi że mam cały zamek do wymiany ponieważ brak w nim paru elementów -choćby samej sprężyny i jej mocowania przy drugim ryglu teraz wiem skąd te jaja z centralem - DZIEKI ZA WYJAŚNIENIA PO PUNKCIE DLA WSZYSTKICH. :pub: :pub:

pozdro dieselek. Golf zawsze i wszędzie.Golf był,jest i będzie.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”