fabryczny alarm 1.9 td golf 3

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: miś fazi, Qto, italiano_83, edzio, VIP

fabryczny alarm 1.9 td golf 3

Postprzez norek111 » Pt lis 20, 2009 23:46

Witam,czy usuwał ktoś fabryczny alarm w golfie td 1994r,mam dwie puszki i żadna nawet po poprawieniu punktów lutowniczych nie naprawiła problemu(brak podświetlania kontrolek ładowania itd,rozrusznik kręci ale autko odpala i gaśnie)
za wszelką pomoc będę wdzięczny
jak robisz już coś złego,to rób to dobrze
************************************************
VCDS 11.11.5,VAG-TACHO 2.5,VAGDashCAN 5.29,AUTO-COM,OP-COM
norek111
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Wt sie 07, 2007 21:30
Lokalizacja: pomorskie Benowo
Online: 50d 18h 48m
Pomógł: 666
Auto: Golf III Bon Jovi
Silnik: AFT

Postprzez roger18sx » Pt lis 20, 2009 23:58

ja mam tez fabryczny ale jesli by sie alarm właczył to nawet nie dało by sie rozrusznika załaczyc
VW NA ZAWSZE
roger18sx
Użytkownik
Użytkownik
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): N kwi 20, 2008 00:00
Lokalizacja: sanok
Online: 9d 21h 49m
Pomógł: 34
Auto: VW PASSAT 3BG
Silnik: AWT

Postprzez edzio » Pt lis 20, 2009 23:59

Pompa wtryskowa z zaworem kodowym?
edzio
Lord GTI
Lord GTI
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Pt cze 27, 2008 01:00
Online: 22d 17h 24m
Pomógł: 347
Ostrzeżenia: 2

Postprzez norek111 » So lis 21, 2009 00:08

edzio napisał(a):Pompa wtryskowa z zaworem kodowym?
nie,zwykły ciapek i jak dam zasilanie na zawór to autko odpala ale licznik martwy

[ Dodano: 20 Lis 2009 23:10 ]
najlepiej jak ktoś poda receptę jak ominąć aby wszystko banglało

[ Dodano: 20 Lis 2009 23:11 ]
roger18sx napisał(a):ja mam tez fabryczny ale jesli by sie alarm właczył to nawet nie dało by sie rozrusznika załaczyc
alarm się nie włącza
Ostatnio edytowano So lis 21, 2009 00:09 przez norek111, łącznie edytowano 1 raz
jak robisz już coś złego,to rób to dobrze
************************************************
VCDS 11.11.5,VAG-TACHO 2.5,VAGDashCAN 5.29,AUTO-COM,OP-COM
norek111
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Wt sie 07, 2007 21:30
Lokalizacja: pomorskie Benowo
Online: 50d 18h 48m
Pomógł: 666
Auto: Golf III Bon Jovi
Silnik: AFT

Postprzez edzio » So lis 21, 2009 00:33

Nie wiem jak taki alarm wygląda??????????,ale daj mu nowe +15 na licznik i pompę i powinno załatwic sprawę.
Ostatnio edytowano So lis 21, 2009 00:38 przez edzio, łącznie edytowano 1 raz
edzio
Lord GTI
Lord GTI
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Pt cze 27, 2008 01:00
Online: 22d 17h 24m
Pomógł: 347
Ostrzeżenia: 2

Postprzez norek111 » So lis 21, 2009 00:45

edzio napisał(a):Nie wiem jak taki alarm wygląda??????????,ale daj mu nowe +15 na licznik i pompę i powinno załatwic sprawę.
też o tym myślę ale może ktoś wie co zmostkować przy wtyczkach alarmu
jak robisz już coś złego,to rób to dobrze
************************************************
VCDS 11.11.5,VAG-TACHO 2.5,VAGDashCAN 5.29,AUTO-COM,OP-COM
norek111
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Wt sie 07, 2007 21:30
Lokalizacja: pomorskie Benowo
Online: 50d 18h 48m
Pomógł: 666
Auto: Golf III Bon Jovi
Silnik: AFT

Postprzez edzio » So lis 21, 2009 00:50

czym ten alarm jest orginalnie deaktywowany? pilot ,pastylka?
edzio
Lord GTI
Lord GTI
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Pt cze 27, 2008 01:00
Online: 22d 17h 24m
Pomógł: 347
Ostrzeżenia: 2

Postprzez norek111 » So lis 21, 2009 01:01

edzio napisał(a):czym ten alarm jest orginalnie deaktywowany? pilot ,pastylka?
uzbraja się po przekręceniu kluczyka w drzwiach i odwrotnie
jak robisz już coś złego,to rób to dobrze
************************************************
VCDS 11.11.5,VAG-TACHO 2.5,VAGDashCAN 5.29,AUTO-COM,OP-COM
norek111
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Wt sie 07, 2007 21:30
Lokalizacja: pomorskie Benowo
Online: 50d 18h 48m
Pomógł: 666
Auto: Golf III Bon Jovi
Silnik: AFT

Postprzez edzio » So lis 21, 2009 01:08

Może nie widzi ,że drzwi już otwarte?jakiś mikrostyk czy coś(tylko teoretycznie bo nie miałem z tym nigdy do czynienia)
edzio
Lord GTI
Lord GTI
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Pt cze 27, 2008 01:00
Online: 22d 17h 24m
Pomógł: 347
Ostrzeżenia: 2

Postprzez norek111 » So lis 21, 2009 01:12

edzio napisał(a):Może nie widzi ,że drzwi już otwarte?jakiś mikrostyk czy coś(tylko teoretycznie bo nie miałem z tym nigdy do czynienia)
jutro wypier.... to ustrojstwo,licznik zasilę oddzielnie a zawór na pompie po stacyjce i będzie gitara to tylko zwykły TD z 94r
jak robisz już coś złego,to rób to dobrze
************************************************
VCDS 11.11.5,VAG-TACHO 2.5,VAGDashCAN 5.29,AUTO-COM,OP-COM
norek111
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Wt sie 07, 2007 21:30
Lokalizacja: pomorskie Benowo
Online: 50d 18h 48m
Pomógł: 666
Auto: Golf III Bon Jovi
Silnik: AFT

Postprzez edzio » So lis 21, 2009 01:17

dokładnie,ale zobacz jeszcze to może to to samo:
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic909738.html
edzio
Lord GTI
Lord GTI
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Pt cze 27, 2008 01:00
Online: 22d 17h 24m
Pomógł: 347
Ostrzeżenia: 2

Postprzez norek111 » N lis 22, 2009 23:42

i po problemie puszka wylądowała w koszu :grin:
jak robisz już coś złego,to rób to dobrze
************************************************
VCDS 11.11.5,VAG-TACHO 2.5,VAGDashCAN 5.29,AUTO-COM,OP-COM
norek111
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Avatar użytkownika
 
Dołączył(a): Wt sie 07, 2007 21:30
Lokalizacja: pomorskie Benowo
Online: 50d 18h 48m
Pomógł: 666
Auto: Golf III Bon Jovi
Silnik: AFT




Powrót do Techniczne (archiwum)

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: oneblood22 i 12 gości

Nasi przyjaciele: Car Audio,