[MK3] Tuleje - tył i propozycja kącika KOSZTY

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

sebanr1
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

[MK3] Tuleje - tył i propozycja kącika KOSZTY

Post autor: sebanr1 » śr lis 23, 2005 17:12

Witam.
Coś mi stuka z lewej strony. Czasami słyszę to z przodu, czasami z tyłu auta, czasami po środku. Do tego zarzuca mi tyłem na dziurach.
Dziś poszarpałem tylnym kołem i czuć i słychać stuki. Domyślam się, że to tuleje. Drugie koło też lekko czuć.
Pytanie: ile koszt wymiany może wynieść (części + robocizna)?
Propozycja: może stworzyć kącik KOSZTY: ile co kosztuje, ile naprawa. Co moderator na to?
Pozdrawiam

barnej19

Post autor: barnej19 » śr lis 23, 2005 17:19

około 100zł do 170 zł

Awatar użytkownika
Prince2005
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: Prince2005 » sob lis 26, 2005 14:01

Właśnie jestem po wymianie silentblock`ów w moim wariancie i koszty jakie poniosłem są następujące:
1. Silentblock x 4 szt(w variancie trzeba 4 szt.) 108 pln.
2. Wymiana w warsztacie 100 pln.
Operacja trwała około 1,5 godziny i nie było łatwo.
O ile z prawą stroną jest mały problem to z lewą są większe problemy, gdyż jest tam korektor siły hamowania który jest przykręcony dwoma śrubami do belki a śruby niestety były ukręcone i w żaden sposób niemożna było tego odkręcić. ąle troszkę kombinacji i siły i się udało.(Korektor musi być zdemontowany bo inaczej nie da rady wyciągnąć śruby mocującej belkę). Oczywiście po wymianie stuki ucichły. Polecam w miarę szybką wymiane silentblock`ów (o ile to one stukają) , gdyż jeżdząc z wybitymi powodują one że gniazda silentblock`ów powiększają swoją średnice i potem jest kicha bo nowe mają za duży luz i zaraz trzeba znowu wymieniać.
Pozdrawiam.

Obrazek

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”