Kulon, gdzieś to już kiedyś miałem napewno się przyda
[ Dodano: 31 Paź 2009 13:25 ]
a więc tak, to wszystko opanowałem i jest ok :
Kulon pisze:Z wtyczki przetwornicy wychodzą 2 grubsze kable (mniej więcej na środku wtyczki - u mnie był to żółty +12V i brązowy -12V - u Ciebie nie widzę, które to, ale są charakterystyczne, bo to te dwa najszersze piny w przetwornicy).
+12V wpinasz w pin 7 kostki 10-pinowej
-12V wpinasz w pin 8 kostki 10-pinowej.
Resztę na Twojej fotce widzę tak:
+12V kierunkowskazu to przewód niebieski - wpinasz go w pin 6 kostki 10-pinowej,
+12V pozycji to przewód zielony - wpinasz go w pin 10 kostki 10-pinowej,
+12V drogowych to przewód czerwony - wpinasz go w pin 9 kostki 10-pinowej.
Jako, że ja robiłem instalkę z instalacji lampy zwykłej to masy miałem troszkę inaczej. U Ciebie widzę, że masa -12V kierunku, pozycji i długich jest razem, więc przewód brązowy (ten łączący oprawkę kierunku, pozycji i kostkę długich) wpinasz w pin 4 kostki 10-pinowej.
teraz pozostaje mi to:
Kamel pisze:Pozostaje zabawa z silniczkiem regulacji wysokości.
Szczerze mówiąc to na Twojej fotce widzę tylko jeden czarny.
Jak wymacasz silniczek, a raczej jego wtyczkę to są w niej 2 czarne i 1 brązowy:
- brązowy wpinasz w pin 3 kostki 10-pinowej,
- środkowy czarny z wtyczki silniczka wpinasz w pin 5 kostki 10-pinowej,
- zewnętrzny czarny wpinasz w pin 1 kostki 10-pinowej.
Z wtyczki przetwornicy wychodzą jeszcze 3 kable, zakończone wtyczką (wchodzi w zapłonnik). Pozostałe kable z wtyczki przetwornicy Cię nie interesują, bo ich nie podłączasz. Można je zostawić, uciąć czy co tam chcesz
a więc u mnie z silniczka tez idą 3 kable: 2 czarne i 1 brązowy, a z wtyczki z przetworcniy zostały jeszcze 4 kable: taki biały czy tam szary, żółty, niebieski i fioletowy..
i teraz tak: jeden czarny który idzie od silniczka idzie do wtyczki z przetwornicy, drugi czarny połączony jest pinem razem z tym fioletowym ze wtyczki przetwornicy a brązowy z silniczka połączony jest pinem z kablem brązowym który idzie z wtyczki przetwornicy i te 2 brązowe włożyłem w pin 8 w kostce 10pinowej
w kostce 10-pinowej został mi jeszcze wolny 1, 2, 3, 5 pin..
i teraz tak:
Kamel pisze:brązowy wpinasz w pin 3 kostki 10-pinowej
kaczy pisze:brązowy z silniczka połączony jest pinem z kablem brązowym który idzie z wtyczki przetwornicy i te 2 brązowe włożyłem w pin 8 w kostce 10pinowej
mam je rozpiąć i włożyć w pin8 sam brązowy z silniczka a ten z kostki zostawić ??
Kamel pisze:środkowy czarny z wtyczki silniczka wpinasz w pin 5 kostki 10-pinowej,
- zewnętrzny czarny wpinasz w pin 1 kostki 10-pinowej.
kaczy pisze:jeden czarny który idzie od silniczka idzie do wtyczki z przetwornicy, drugi czarny połączony jest pinem razem z tym fioletowym ze wtyczki przetwornicy
czyli ten co jest złączony z fioletowym mam też rozłączyć i sam czarny włożyć w pin5 a 2 który idzie od silniczka do wtyczki to co z znim ?? mam rozciąć i włożyć w pin1 ??
no i te 3 co idą z wtyczki przetwornicy mam zostawić to jest niebieski, zółty i biało-szary ?