WEGFAHRSP.AKTIV!

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: miś fazi, Qto, italiano_83, edzio, VIP

WEGFAHRSP.AKTIV!

Postprzez vipenzo » Cz paź 29, 2009 11:18

Witam, mam takie pytanie dotyczące komunikatu: "WEGFAHRSP.AKTIV!" Pojawia się raz na jakiś czas, ale nie często. Przy odpalaniu oczywiście, po czym zostaje wyświetlone "WEGFAHRSP.AKTIV!" i gaśnie samochód. Macie jakieś rozwiązanie tego problemu?
Golf 4 1.9 TDI 90 KW
vipenzo
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Dołączył(a): Pt paź 24, 2008 19:46
Lokalizacja: Koszalin
Online: 0s

Postprzez safik25 » Cz paź 29, 2009 11:41

znaczy że aktywna blokada Immobilajzer,to urządzenie sprawia więcej problemów właścicielowi niż złodziejowi umnie pomogło odpięcie radia
"Zabawne jak mało ważna jest twoja praca, gdy prosisz o podwyżke, a jak niesamowicie niezbędna dla ludzkości, gdy prosisz o urlop."
safik25
Mały gagatek
Mały gagatek
 
Dołączył(a): Śr mar 11, 2009 19:35
Lokalizacja: RZESZÓW
Online: 3h 5m

Postprzez vipenzo » Cz paź 29, 2009 11:42

safik25 napisał(a):znaczy że aktywna blokada Immobilajzer,to urządzenie sprawia więcej problemów właścicielowi niż złodziejowi umnie pomogło odpięcie radia


Witam, radio mam firmowe na kaseciaki jeszcze, nie wkładałem żadnego innego.
Golf 4 1.9 TDI 90 KW
vipenzo
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Dołączył(a): Pt paź 24, 2008 19:46
Lokalizacja: Koszalin
Online: 0s

Postprzez safik25 » Cz paź 29, 2009 11:45

też mam BETE może być coś z cewką zczytującą jest koło stacyjki rozkręć osłony sprawdź czy nie przetarł się przewód albo kogoś z cewką żeby podmienić i sprawdzić ją
"Zabawne jak mało ważna jest twoja praca, gdy prosisz o podwyżke, a jak niesamowicie niezbędna dla ludzkości, gdy prosisz o urlop."
safik25
Mały gagatek
Mały gagatek
 
Dołączył(a): Śr mar 11, 2009 19:35
Lokalizacja: RZESZÓW
Online: 3h 5m




Powrót do Techniczne (archiwum)

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości

Nasi przyjaciele: Car Audio,